Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα επιδιώκει την παράταση της χαλαρής δημοσιονομικής πολιτικής

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα επιδιώκει την παράταση της χαλαρής δημοσιονομικής πολιτικής
Σχετικά με το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών που θέτει η Τουρκία, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι δεν αποφασίσαμε ξαφνικά να στείλουμε στρατό στα νησιά μας, αλλά για να αντιμετωπίσουν την ίδια την τουρκική απειλή
Την παράταση της χαλαρής δημοσιονομικής πολιτικής επιδιώκει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
«Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τις προτάσεις που θα κατατεθούν, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει την παράταση της χαλαρής δημοσιονομικής πολιτικής, καθώς διανύουμε μια περίοδο αύξησης των τιμών ενέργειας και κρίσης της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω πανδημίας» σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Οι τουρκικές προκλήσεις

Αναφορικά με τις προκλήσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Hulusi Akar, «έχει επιλέξει τη διαρκή πρόκληση και τη διαρκή επιθετικότητα απέναντι στην Ελλάδα σε κάθε του εμφάνιση» και απέδωσε την τακτική αυτή στην προσπάθειά του να κερδίσει πόντους στο εσωτερικό ακροατήριο και να αναδειχθεί σε ένα κεντρικό παίκτη κυβερνητικής συσπείρωσης γύρω από τον Erdogan.
Σχετικά με το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών που θέτει η Τουρκία, σημείωσε ότι δεν αποφασίσαμε ξαφνικά να στείλουμε στρατό στα νησιά μας, αλλά για να αντιμετωπίσουν την ίδια την τουρκική απειλή, πράγμα που οι Τούρκοι δεν λένε ενώ εμείς τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία. Και αυτό, όλες οι σημαντικές χώρες, τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το δέχονται ως βάσιμο και λογικό και δεν δίνουν κανένα περιθώριο σε αυτή την τουρκική ρητορεία να αποκτήσει έδαφος. Επανέλαβε δε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο και οποιαδήποτε πρόκληση θα απαντηθεί στο πεδίο.

Ο αγωγός EastMed

Μιλώντας για τον αγωγό EastMed, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι ανεξάρτητα από την πορεία που τελικά θα πάρει το έργο, η Ελλάδα δεν θα χαλαρώσει τη συνεργασία της με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο για τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης, στο πλαίσιο της οποίας παράλληλα με τον αγωγό συζητιέται η μεταφορά ενέργειας μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης