Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαψεύδει Πέτσα ο Οικονόμου: Καμία απολύτως παράταση στο πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60

Διαψεύδει Πέτσα ο Οικονόμου: Καμία απολύτως παράταση στο πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60
Έχουν ακόμα στη διάθεση τους πέντε ημέρες για να εμβολιαστούν είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα

Στη διάψευση – μια ακόμα - του Στέλιου Πέτσα και των όσων είπε περί πιθανής παράτασης της ημερομηνίας για την επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου.
«Δεν θα δοθεί καμία απολύτως παράταση στην εφαρμογή των προστίμων για τους άνω των 60 που επιμένουν να μην εμβολιαστούν» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Οικονόμου, αναφέροντας πως οι πολίτες αυτοί έχουν ακόμη στη διάθεσή τους 5 ημέρες για να κλείσουν τα ραντεβού τους και να εμβολιαστούν.
«Από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα των 100 ευρώ κάθε μήνα» είπε ο κ.Οικονόμου, διαψεύδοντας μέσα σε λίγα λεπτά τα όσα είχε υποστηρίξει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.
Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα ο κ.Πέτσας είχε αναφέρει πως «εάν δούμε ότι σπεύδουν οι πολίτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας να εμβολιαστούν ίσως δώσουμε περισσότερο χρόνο».

Πρόωρο να μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων

Ο κ.Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους άνω των 50 λέγοντας ότι είναι μια σκέψη που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι και ότι «πολύ σύντομα θα ξεκαθαριστεί αν θα πάμε σε αυτή την κατεύθυνση ή όχι».
Επιπλέον, ανέφερε ότι το ηλικιακό κριτήριο στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο αποτελεσματικό και θύμισε ότι στις ΜΕΘ κατά 85% νοσηλεύονται ανεμβολίαστοι.
Σχετικά με τη συζήτηση περί χαλάρωσης μέτρων με την επαναφορά της μουσικής και αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα, ο κ.Οικονόμου υποστήριξε ότι είναι πρόωρο να μιλάμε για χαλάρωση, αν και δεν απέκλεισε «σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα», ενώ σημείωσε πως τα μέτρα αξιολογούνται σε εβδομαδιαία βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης