Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ράπισμα στην κυβέρνηση το νέο κύμα αντι-εμβολιαστών που αρνούνται την 3η δόση – Απέτυχε η υποχρεωτικότητα για τους 60+

Ράπισμα στην κυβέρνηση το νέο κύμα αντι-εμβολιαστών που αρνούνται την 3η δόση – Απέτυχε η υποχρεωτικότητα για τους 60+
Νέο κύμα 500.000 αντι- εμβολιαστών με αντικυβερνητικά χαρακτηριστικά

Η προέλαση της μετάλλαξης Omicron και κυρίως η νόσηση των εμβολιασμένων δημιούργησε ένα νέο κύμα αντιεμβολιαστών σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα.
Το αφήγημα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων αλλά και της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την σημασία των εμβολιασμών στην ελευθερία και την κανονικότητα των πολιτών είναι ουσιαστικά γυμνό.
Όλοι προέταξαν τον εμβολιασμό για να βγουν οι κοινωνίες σε μία κανονικότητα και εν τέλει προχώρησαν άλλοι σε σκληρά και άλλοι σε ήπια lockdown κατά όλων.
Κι όταν είδαν ότι δεν βγαίνει πουθενά, Μακρόν και Ντράγκι αποφάσισαν να ρίξουν το φταίξιμο στους αντιεμβολιαστές με επιπλέον περιοριστικά μέτρα, τα οποία εξετάζει και η ελληνική πλευρά.

Τρύπα στο σύστημα η μη αναστολή του πιστοποιητικού εμβολιασμού στη νόσηση

Οι εμβολιασμένοι νόσησαν στην πλειοψηφία τους και η 3η δόση δεν απέκρουσε την πανδημική κρίση.
Το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους – που ήταν το πάσο για τις δραστηριότητές τους όπου εκεί διασπειρόταν ο ιός- δεν ανεστάλη ποτέ ενώ δημιουργήθηκε και άλλη μία τρύπα που, επίσης, δεν έχει προβλέψει το σύστημα:
Όσοι έχουν κάνει την 2η δόση και έχουν νοσήσει από COVID 19 υποχρεούνται κανονικά να κάνουν την 3η δόση αλλιώς θα λήξει το πάσο τους στις δραστηριότητες τους.

Νέο κύμα 500.000 αντι- εμβολιαστών με αντικυβερνητικά χαρακτηριστικά


Όλα αυτά έχουν δυσαρεστήσει μερίδα των πολιτών που ακολούθησαν από νωρίς όσα τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση και πραγματοποίησαν εγκαίρως τον εμβολιασμό τους.
Συγκεκριμένα γύρω στα 500.000 άτομα αρνούνται να μπουν για να διεκπεραιώσουν την 3η δόση θεωρώντας ότι είναι ανώφελη αφού, πλέον, ακόμα και αν εμβολιαστούν πάλι θα νοσήσουν.
Και, όπως φαίνεται, με μία μετάλλαξη πολύ πιο ήπια από την Delta.
Αυτή η τρύπα είναι και ένα πολιτικό μήνυμα για την κυβέρνηση, είναι έλλειψη εμπιστοσύνης στους χειρισμούς της.

Δεν είχε αποτέλεσμα η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους 60+


Ωστόσο, την κυβέρνηση ανησυχεί και οι 350.000 πολίτες άνω των 60 ετών που δεν πάνε να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση.
Είναι εμφανές, ότι δεν τους επηρεάζει το πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα και είναι πρόθυμοι να υπερασπιστούν τους λόγους που δεν συμμετέχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.
Η βασική επιδίωξη του Μαξίμου είναι από τους 580.000 ανεμβολίαστους, τουλάχιστον να εμβολιαστούν οι μισοί δηλαδη οι 290.000.
Παρόλα αυτά, μέχρι τώρα 5 μέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία έχουν εμβολιαστεί πολύ λιγότεροι και πολλοί έχουν νοσήσει.
Η κυβέρνηση δεν έπιασε ούτε αυτό το στόχο, το πρόστιμο δεν φόβισε τους περισσότερους. Όπως δεν φόβισε και τους 6.500 υγειονομικούς.

Η αποτυχία των υποχρεωτικοτήτων ίσως αναβάλλει τους εμβολιασμούς στην ηλικία άνω των 50


Όπως λένε αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, είναι στοιχείο που αποτρέπει την κυβέρνηση να προχωρήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό της ηλικίας 50 ετών και πάνω.
Γι’ αυτό και για τους ειδικούς αλλά και για το Μαξίμου, το να προχωρήσουν σε άλλη μία υποχρεωτικότητα είναι άλλο ένα μετέωρο βήμα. Η υποχρεωτικότητα για τους άνω των 60 ετών δεν λειτούργησε, κρίθηκε αναποτελεσματική. Αρα, θα αποτύχει και ενδεχόμενη κυβερνητική απόφαση για τις ηλικίες 50-60 ετών…

Αποτυχία εμβολιασμών και χειροτέρευση στους δείκτες της πανδημίας


Συνοψίζοντας, το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν πήγε καλά, μετά προστίμων, επιδοτήσεων και υποχρεωτικοτήτων έφτασε στο 70%.
Η κυβέρνηση δημιούργησε ένα στέρεο, μπετόν αρμέ, αντιεμβολιαστικό κίνημα.
Μάλιστα, οι 500.000 πολίτες που αρνούνται να εμβολιαστούν με την 3η δόση συνιστούν ένα νέο αντί-κυβερνητικό μέτωπο, αρνούνται να εμβολιαστούν χωρίς να είναι καθαρά αντιεμβολιαστές.
Προχωράει σε απολύσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών, ενώ ακόμα και να εμβολιαστούν θα κολλήσουν την νέα μετάλλαξη και θα μπουν σε καραντίνα.
Θα περιμέναμε ευελιξία και όχι εμμονή.
Παράλληλα, το 4ο κύμα της πανδημίας έφερε την Ελλάδα να βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις σε κρούσματα, νοσηλείες και θανάτους από χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό στην Ευρώπη.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης