Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Εποπτεύουμε στενά τα σχολεία – Είμαστε προετοιμασμένοι για αύξηση κρουσμάτων

Οικονόμου: Εποπτεύουμε στενά τα σχολεία – Είμαστε προετοιμασμένοι για αύξηση κρουσμάτων
Καίριας σημασίας η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η κυβέρνηση εποπτεύει στενά τα σχολεία διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επισημαίνοντας πως είμαστε προετοιμασμένοι για αύξηση κρουσμάτων.
«Η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων είναι καίριας σημασίας για υγειονομικούς, ψυχολογικούς και κοινωνικούς λόγους.
Αυτή είναι η πανευρωπαϊκή τάση.
Βασική μας μέριμνα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η εξασφάλιση της λειτουργίας της Οικονομίας και της Εκπαίδευσης» είπε ο κ.Οικονόμου, αναφέροντας πως διενεργήθηκε έλεγχος σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους, ο μεγαλύτερος έλεγχος πληθυσμού έως τώρα, και εντοπίστηκαν 15.547 κρούσματα, τα οποία, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα χωρίς να γνωρίζουν ότι νοσούν και ως εκ τούτου θα προκαλούσαν περαιτέρω διασπορά του ιού.
«9 στους 10 δικαιούχους έλαβαν αυτοδιαγνωστικά τεστ» σημείωσε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος διαβεβαίωσε πως «η τηλεκπαίδευση, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, λειτουργεί κανονικά».
Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση του ΕΣΥ, ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε πως «είμαστε εδώ με μελετημένο σχέδιο και συγκεκριμένες δράσεις για να απαντάμε στην πορεία της πανδημίας, όπου αυτό χρειάζεται».

Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι αναμένεται να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες σημειώνοντας πως αναμένεται επίσης να παρατηρηθούν και αρρυθμίες στην διαδικασία.
Όπως σημείωσε δε λόγω των κρουσμάτων που κρατούν μακριά από τα καθήκοντά τους οι εκπαιδευτικοί, προχώρησαν 850 προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά έχουν εμφανιστεί.
Ως προς τη χρονική ισχύ των μέτρων, τα οποία λήγουν τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου, είπε ότι την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών, η οποία θα προχωρήσει στις εισηγήσεις της, με τις όποιες αποφάσεις να ανακοινώνονται έγκαιρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης