Τελευταία Νέα
Πολιτική

Kυβερνητικές πηγές για self test: Υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων

Kυβερνητικές πηγές για self test: Υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων
Λόγω της υψηλής ζήτησης σημειώθηκαν κενά σε φαρμακεία και έως αργά το βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί (8/1) έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες ανεφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες αλλά και από το απόθεμα της πολιτικής προστασίας προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές
Σχετικά Άρθρα

«Υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, αναφορικά με τη διάθεση των δωρεάν self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα 10/1.
Τελευταία ημέρα σήμερα, Σάββατο 8/1, για την προμήθεια όλων με τα δωρεάν self test και δεν έλειψαν οι αναφορές για ελλείψεις σε πολλά φαρμακεία της χώρας, με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μ. Γκάγκα, να αναφέρει νωρίτερα σήμερα ότι «όποια φαρμακεία μας είπαν ότι τελείωσαν τα self test τους έγινε από την εφοδιαστική αλυσίδα νέα τροφοδότηση, δεν λείπουν τα self test, υπάρχουν», αλλά και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απ. Βαλτά να εξηγεί πως «σε άλλα φαρμακεία έχει εξαντληθεί η δωρεάν ποσότητα και σε άλλα έχουν μείνει ελάχιστα self test».
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων και νωρίς σήμερα το πρωί έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες ανεφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες και από το απόθεμα της πολιτικής προστασίας προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις.
Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί περισσότερα από 6 εκατ. τεστ σε 1.287.000 δικαιούχους. Δηλαδή 3 στους 4 δικαιούχους μαθητές και εκπαιδευτικούς έχουν πάρει τα τεστ που τους αναλογούν, σημείωσαν οι ίδιες πηγές και πρόσθεσαν πως λόγω της υψηλής ζήτησης σημειώθηκαν κενά σε φαρμακεία και έως αργά το βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί (8/1) έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες ανεφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες αλλά και από το απόθεμα της πολιτικής προστασίας προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις.
Τα φαρμακεία σήμερα, τρίτη ημέρα διάθεσης των τεστ στους δικαιούχους παραμένουν ανοιχτά έως τις 5-6μμ και συνεχίζουν τη δωρεάν διανομή σε όσους πολίτες δεν έχουν λάβει, προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές , σημειώνοντας πως εκτιμάται ότι σήμερα θα μπορέσουν να διατεθούν πάνω από 1 εκατ. τεστ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης