Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βατερλώ: Πάμε για φιάσκο με τα σχολεία, πρώτη σε κρούσματα η Ελλάδα - Η κυβέρνηση (πλέον) υπέρ της φυσικής ανοσίας…

Βατερλώ: Πάμε για φιάσκο με τα σχολεία, πρώτη σε κρούσματα η Ελλάδα - Η κυβέρνηση (πλέον) υπέρ της φυσικής ανοσίας…
Με 2.500 υγειονομικούς εκτός λόγω κρουσμάτων και 2.000 αστυνομικούς η κατάσταση αρχίζει να δραματοποιείται...
Σχετικά Άρθρα

Tην άποψη ότι πάμε για Βατερλώ στην κυβέρνηση όταν θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων εκφράζουν, πλέον, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, καθηγητές αλλά και εκπαιδευτικοί.
Η μετάλλαξη Omicron είναι πάρα πολύ μεταδοτική και επαναμολύνει ακόμα και όσους έχουν νοσήσει και ήδη με θετικά πολλά παιδιά χωρίς να έχουν ανοίξει τα σχολεία, η κατάσταση θα εκτροχιαστεί γρήγορα όταν θα ανοίξουν τα σχολεία.
Φόβοι για επικοινωνιακό φιάσκο με τα σχολεία
Στο κυβερνητικό επιτελείο πήραν το ρίσκο για άνοιγμα των σχολείων αλλά φοβούνται πολύ ένα νέο επικοινωνιακό φιάσκο.
Να κλείνουν ένα ένα τα τμήματα στα σχολεία είτε από νοσούντες μαθητές είτε από νοσούντες εκπαιδευτικούς.
Και να αναγκάζονται να πάρουν πίσω τον κανόνα 50% +1 για να κλείνει ένα τμήμα.
Εκφράζεται η άποψη, μάλιστα, γιατί δεν προχωράει σε τηλεκπαίδευση με μερίδα εκπαιδευτικών να πιστεύει ότι η πλατφόρμα της Cisco μετά το σάλο με την σύμβαση και τα προσωπικά δεδομένα, δεν είναι πλέον εφικτή.

Τώρα η κυβέρνηση είναι υπέρ της φυσικής ανοσίας και του μοντέλου της Σουηδίας;

Πλέον από την αντιπολίτευση εκφράζεται σθεναρά η άποψη ότι η κυβέρνηση προβαίνει σε μία τέτοια ριψοκίνδυνη στρατηγική διότι με αυτό τον τρόπο θα προκαλέσει την ανοσία της αγέλης, δηλαδή θα αποκτήσουν μέσω της νόσησης φυσική ανοσία μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.
Ακόμα και κυβερνητικοί παράγοντες αρχίζουν να ψελλίζουν κάτι περί Σουηδίας και επιλεκτικών μέτρων προκειμένω η χώρα να αποκτήσει έναν ικανό βαθμό ανοσίας.

Πρώτη σε κρούσματα ανά εκατ. πολιτών σε όλο τον κόσμο η Ελλάδα

Η Ελλάδα, όπως δείχνει και ο παρακάτω πίνακας, διατηρεί τα πρωτεία στα κρούσματα παγκοσμίως ανά εκατ. πολιτών, μία αρνητική πρωτιά που δεν είναι η μόνη, μιας και βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις τόσο σε νοσηλείες όσο και στους θανάτους.
elllada_arnhtik_troxixa_1.png
Πολλά κρούσματα σε μάχιμες υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού

Την ίδια ώρα, όπως είχαμε επισημάνει σε παλαιότερο κείμενο, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε σχετική παράλυση λόγω πολλών κρουσμάτων σε μάχιμες υπηρεσίες.
Το χειρότερο είναι ότι μιλάει για υπηρεσίες και θέσεις που έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές, όπως οι υγειονομικοί και οι αστυνομικοί.
Όσοι πίστεψαν ότι με την μετάλλαξη Omicron σε 5 μέρες από την μέρα που βρεθείς αρνητικός θα τελειώνει η καραντίνα σου, έπεσαν εγκληματικά έξω.
Υπάρχουν περιπτώσεις που και την 8η μέρα είσαι θετικός, έχεις φορτίο και μεταδίδεις τον ιό.

Αποδεκατίζονται τα νοσοκομεία, στα όριά τους οι υγειονομικοί

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν περιέλθει στη διάθεση της κυβέρνησης, τουλάχιστον 2500 υγειονομικοί (γιατροί και υγειονομικό προσωπικό) έχουν τεθεί σε καραντίνα, καθώς νοσούν από κορωνοϊό, ενώ την ίδια ώρα, μέρα με την ημέρα αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που προσέρχονται στα νοσοκομεία για βοήθεια αλλά και ο αριθμός των υγειονομικών που βρίσκονται θετικοί στον ιό.
Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι η εξής:
Ευαγγελισμός: 89 υγειονομικοί,
Γεννηματάς: 64,
Σωτηρία: 55,
Αγία Σοφία: 56,
ΚΑΤ: 66,
Άγιος Σάββας: 37 και
Έλενα: 41 νοσούντες υγειονομικοί.
Οι υγειονομικοί έχουν κουραστεί από τις συνεχόμενες βάρδιες και την απουσία αντικαταστατών και η κυβέρνηση θα έπρεπε να αναβάλλει την στέρηση καθηκόντων από 7.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς αφού πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η μετάλλαξη Omicron κολλάει τους πάντες αλλά δεν είναι τόσο επικίνδυνη.
Αντ’ αυτού φέρνει άπειρους με το Ε.Σ.Υ ιδιώτες…

2000 κρούσματα στην Αστυνομία

Την ίδια ώρα, πολύ καλά πληροφορημένες πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιβεβαιώνουν ότι κάθε μέρα που περνάει, τα σώματα ασφαλείας αποδεκατίζονται.
Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά, καθώς μόνο σήμερα το απόγευμα, ανήμερα των Φώτων, έχουν καταγραφεί περίπου 200 κρούσματα.
Συνολικά η ΕΛ.ΑΣ. μετράει τουλάχιστον 2.000 ένστολους μακριά από τις υπηρεσίες τους και αναγκάστηκε να εκπονήσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για να περιορίσει κατά το δυνατόν τη ραγδαία διασπορά και κυρίως να καλύψει τα κενά στο ανθρώπινο όσο μπορεί την διασπορά μέσα στο Σώμα.

Η κυβέρνηση «πουλάει» τώρα το σενάριο «κανονικό Πάσχα»…

Η κυβέρνηση προσπαθώντας να αλλάξει την επικαιρότητα μιλάει για το τέλος της πανδημίας στα τέλη του Απριλίου 2022, με μηδενικά κρούσματα και για ένα κανονικό Πάσχα χωρίς περιοριστικά μέτρα.
Βέβαια με τον αστερίσκο να μην έχουμε νέα μετάλλαξη, σενάριο πολύ πιθανό όπως τονίζουν οι ειδικοί.
«Πουλάει» ένα ιδανικό σενάριο για να κρύψει την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει τώρα η δημόσια υγεία.
Τα μοντέλα των καθηγητών έπεσαν έξω.
Έλεγαν για 50.000 στις 15 Ιανουαρίου 2022και τα νούμερα αυτά τα πιάσαμε στις 4 Ιανουαρίου 2022.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης