Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Το άνοιγμα των σχολείων δεν προσφέρεται για μικροπολιτική

Πέτσας: Το άνοιγμα των σχολείων δεν προσφέρεται για μικροπολιτική

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι η κατάσταση στα σχολεία θα επανεκτιμηθεί επτά με δέκα ημέρες μετά το άνοιγμα

Σχετικά Άρθρα
Τα βέλη του κατά της αντιπολίτευσης, που εκφράζει αντιρρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο ανοίγουν τα σχολεία από τη Δευτέρα (10/1/2022) στρέφει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
«Το άνοιγμα των σχολείων δεν προσφέρεται για μικροπολιτική» τόνισε μιλώντας στον Ant1 και σημείωσε πως «δεν είναι δυνατόν να ακούγονται απόψεις ότι δήθεν στέλνουμε επίτηδες τα παιδιά στο σχολείο για να νοσήσουν».
Πάντως, ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κατάσταση στα σχολεία θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες επτά με δέκα ημέρες από την ημέρα που θα ανοίξουν.

Η εισήγηση της επιτροπής

Αναφερόμενος στη χθεσινή εισήγηση της επιτροπής, είπε ότι αυτό που προκύπτει είναι το γεγονός ότι «οι ειδικοί θεώρησαν ότι έχουν επαρκή στοιχεία, προκειμένου να πουν ότι "έχουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματά σας, για να κάνουμε τις εισηγήσεις μας". Ότι ο κύκλος ζωής αυτής της μετάλλαξης φαίνεται ότι είναι σχετικά μικρός. Ότι η νόσηση που προκαλεί φαίνεται ότι είναι σχετικά ήπια. Και, επομένως, ένας ικανός αριθμός τεστ φαίνεται ότι είναι επαρκής, έτσι ώστε να μπορούμε να απομονώσουμε τα κρούσματα, μαζί με την πενθήμερη καραντίνα όταν κάποιος είναι θετικός στον ιό. Όταν, λοιπόν, η Κυβέρνηση έχει αυτό το πλαίσιο των απαντήσεων, λαμβάνει υπόψη τους τρεις αυτούς παράγοντες που ανακοινώθηκαν και χθες, προκειμένου να προχωρήσει σε αυτό το βήμα, γιατί τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά για πάρα πολλούς λόγους, όχι μόνο εκπαιδευτικούς, αλλά και ψυχοκοινωνικούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης