Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γκρίνια στη ΝΔ - Οι αντάρτες προλειαίνουν το έδαφος για νέο δεξιό κόμμα με παραδοσιακές αρχές

Γκρίνια στη ΝΔ - Οι αντάρτες προλειαίνουν το έδαφος για νέο δεξιό κόμμα με παραδοσιακές αρχές
Η πανσπερμία στο χώρο της Δεξιάς- Ακροδεξιάς είναι εμφανής και δυναμώνει
Σχετικά Άρθρα

Μετά την διαγραφή του από την ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε υποσχεθεί στήριξη των νομοσχεδίων που θα φέρνει η κυβέρνηση. Μάλιστα, είχε πάρει την διαβεβαίωση ότι εφόσον κρατήσει χαμηλό προφίλ και στηρίζει και τα νομοσχέδια, θα μπορεί να επιστρέψει στη Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Η παρέα με Φαήλο και Τζήμερο

Ωστόσο, η μεγάλη στροφή της ΝΔ προς το κέντρο, η ανοχή σε δηλώσεις κολάσιμες τύπου Μόσιαλου αλλά και το στενό μαρκάρισμα από τον Φαήλο Κρανιδιώτη, άλλαξαν τις διαθέσεις του ανεξάρτητου βουλευτή. Με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τον Θάνο Τζήμερο είχαν συναντηθεί τόσο στην εκδήλωση εορτασμού της νίκης των εθνικοφρόνων στο Βίτσι – όπου παρέστησαν και άλλοι νεοδημοκράτες αλλά και λίγο αργότερα στην εκδήλωση για τα Δεκεμβριανά όπου κατέθεσε στεφάνι για τους Χωροφύλακες του Συντάγματος Μακρυγιάννη που έπεσαν στην μάχη ενάντια στους ΕΛΑΣίτες. Εκεί είδε κόσμο από την Δεξιά που δεν περίμενε ότι έχουν δυσαρεστηθεί τόσο από τη ΝΔ.

Έλαβε μηνύματα που τα έχωναν στη ΝΔ του Μητσοτάκη

Επίσης, όπως λέει το περιβάλλον του, έλαβε χιλιάδες μηνύματα στο γραφείο του και στα social media που έλεγαν ότι «αυτό δεν είναι Νέα Δημοκρατία». Ενώ λοιπόν, είχε υποσχεθεί αφωνία και χαμηλό προφίλ, ξαφνικά είδε μία μεγάλη ευκαιρία. Αυτή που έχουμε επισημάνει πολλές φορές, ότι στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει δυσαρεστημένος κόσμος που ψάχνει έναν πολιτικό φορέα που θα διατηρεί τις αρχές Δεξιάς παράταξης. Γι’ αυτό αποφάσισε, πλέον, να απέχει από τη Νέα Δημοκρατία διατηρώντας διαύλους με άλλα δεξιά κόμματα και τονίζοντας δημόσια ότι χρειάζεται ένα νέο κόμμα που θα ενώσει όλο αυτόν τον κόσμο.

Οι συνθήκες στην Δεξιά παράταξη

Προφανώς και οι συνθήκες να ευνοούν ένα τέτοιο σενάριο. Το κόμμα του Γιώργου Τράγκα βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, η Χρυσή Αυγή είναι διαλυμένη σε δύο κομμάτια, η κίνηση του Στέφανου Χίου δεν ακούγεται, το κόμμα Εμφιετζόγλου ούτε που φαίνεται πουθενά. Η πανσπερμία στο χώρο της Δεξιάς- Ακροδεξιάς είναι εμφανής και δυναμώνει από την συνέχιση της πανδημίας και της αντιεμβολιαστικής διάθεσης μερίδας των πολιτών.

Οι δύο ανοικτές πόρτες και η πολιτική κίνηση Μπογδάνου

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης μαζί με τον Θ.Τζήμερο έχουν διατηρήσει ένα σημαντικό πυρήνα ο οποίος –θα πρέπει να τονίσουμε- ότι διανθίζεται συνεχώς με σαμαρικά στελέχη που κάποτε ήταν στη ΝΔ. Κάπου εκεί θα κινηθεί και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που με το νέο χρόνο θα κινηθεί στην κατεύθυνση νέας πολιτικής κίνησης η οποία ενδεχομένως να συμπράξει με την Νέα Δεξιά Κρανιδιώτη και Δημιουργία Ξανά Τζήμερου. Ωστόσο, υπάρχει και ανοικτή πόρτα της Ελληνικής Λύσης του Κ.Βελόπουλου, η οποία έχει διατηρήσει τα ποσοστά της χωρίς κορώνες, αξιοποιώντας το φλερτ με τους αντιεμβολιαστές αλλά και την μεγάλη δύναμη των ΜΜΕ που διαθέτει ο πρόεδρος του κόμματος.

Ο Κύρτσος κάνει σωστή κριτική με ιδιοτελείς σκοπούς

Ωστόσο, δεν αποτελεί μοναδικό αγκάθι στη ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ο Γιώργος Κύρτσος, ευρωβουλευτής της ΝΔ, έχει ανοίξει τον πόλεμο με το Μέγαρο Μαξίμου τόσο στα social media όσο και στις δημόσιες δηλώσεις του. Τον Γιώργο Κύρτσο έβαλε στην ευρωβουλή η ΝΔ του Α. Σαμαρά, ο οποίος τον έφερε από τον ΛΑΟΣ του Γ.Καρατζαφέρη και αργότερα τον άφησε στις Βρυξέλλες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πλέον το Μαξίμου θέλει να αλλάξει τη σύνθεση της γαλάζιας ευρωομάδας. Το έχει καταλάβει αυτό ο Γ.Κύρτσος και πλέον έχει απασφαλίσει. Η κριτική του στο Μαξίμου και στη σημερινή ΝΔ, παρόλο που έχει ιδιοτελείς σκοπούς, είναι σωστή, to the point και θα έπρεπε να την κάνει το κάθε στέλεχος της ΝΔ. Δεν τη κάνει διότι φοβάται την καρατόμηση. Επειδή, όμως, ο Γ. Κύρτσος πλέον δεν έχει να χάσει και τίποτα – και να τον διαγράψουν από ΝΔ δεν μπορούν να του πάρουν την έδρα- είναι απελευθερωμένος και τα λέει. Ειδικά για τα θέματα της πανδημίας και τα λάθη της κυβέρνησης εδώ και καιρό έχει αρχίσει μία γόνιμη κριτική. Μην ξεχνά

Φαινομενική η ηρεμία στη Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας

Δεν είναι μόνο αυτοί. Υπάρχουν και βουλευτές της ΝΔ που έχουν εκνευριστεί με το συνεχές φλερτ του Μαξίμου με κεντροαριστερά στελέχη. Δείτε τι έγινε με τις γραμματείες. Στους 4 πασοκογενείς, το Μαξίμου για να ισορροπήσει έβαζε και ένα δεξιό πολιτευτή. Η ισορροπία που θέλει να επιβάλει η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη φέρνει το κόμμα ακόμα πιο κέντρο αφήνοντας ένα μεγάλο άνοιγμα στα δεξιά και παράλληλα δίνει θέσεις και αξιώματα σε πολιτικούς προερχόμενους από το ΛΑΟΣ. Οι δύο μεγάλες φατριές της ΝΔ, οι Καραμανλικοί και οι Σαμαρικοί δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα. Υπάρχει μία φαινομενική ηρεμία επειδή η ΝΔ είναι στην εξουσία χωρίς σημαντικό αντίπαλο. Αλλά περιμένουν τη στιγμή που θα αντιδράσουν και όπως λέγεται αυτή η στιγμή είναι όταν έρθουν στην Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το ζήτημα δεν παίρνει άλλη καθυστέρηση, η Βουλγαρία του Petkov θέλει πλέον την ένταξη των Σκοπίων σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ, η μπάλα μοιραία θα έρθει στην ελληνική κυβέρνηση. Εκεί θα αναμετρηθεί με την δεξιά σκιά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης