Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μακρή: Ο προγραμματισμός είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου - Τα πρωτόκολλα έχουν αποδώσει

Μακρή: Ο προγραμματισμός είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου - Τα πρωτόκολλα έχουν αποδώσει
Το σενάριο που φαίνεται να επικρατεί είναι η επιστροφή των μαθητών από τις διακοπές των Χριστουγέννων με αρνητικό rapid test

Έχει φουντώσει η συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, τη στιγμή που η μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Ο προγραμματισμός και η διάθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουάριου με τα πρωτόκολλα που θα εισηγηθούν οι ειδικοί διαβεβαίωσε μέσω του Σκάι η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μάκρη, και πρόσθεσε ότι έχουμε δέκα ήμερες μπροστά μας για να αξιολογηθούν τα δεδομένα. Η κ. Μακρή υπογράμμισε ότι τα πρωτόκολλα που είχαμε μέχρι τώρα απέδωσαν, ενώ επεσήμανε ότι ενδεχομένως η έναρξη των σχολείων θα μπορούσε να γίνει με ένα rapid test.
Σημειώνεται ότι το σενάριο που φαίνεται να επικρατεί είναι η επιστροφή των μαθητών από τις διακοπές των Χριστουγέννων με αρνητικό rapid test, αλλά και με αλλαγή του πρωτοκόλλου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να αυστηροποιηθούν τα μέτρα σε περίπτωση εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού σε ένα σχολικό τμήμα και τελικά αυτό να κλείνει σε περίπτωση που διαγνωστεί θετικό το 30%+1 των μαθητών και όχι το 50%+1 που ισχύει μέχρι σήμερα.
Υπενθυμίζεται, εξάλλου, πως ήδη οι σχολικές εκδρομές αποτελούν παρελθόν (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).
Πάντως, δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που ζητούν το άνοιγμα των σχολείων μία εβδομάδα αργότερα, προκειμένου να μην συμπέσει με την κορύφωση του τρέχοντος κύματος κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης