Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Γνωστά τα μέτρα, πιθανές κάποιες τροποποιήσεις – Θέλουμε να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία

Οικονόμου: Γνωστά τα μέτρα, πιθανές κάποιες τροποποιήσεις – Θέλουμε να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία
Μετά τη συνεδρίαση των επιδημιολόγων, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα μέτρα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως εντός της ημέρας και μετά τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων, θα ανακοινωθεί το πότε και το ποια μέτρα θα εφαρμοστούν για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού, διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο κ.Οικονόμου είπε πως «τα μέτρα θα είναι λίγο - πολύ αυτά που γνωρίζαμε ότι θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουάριου», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κάποιες τροποποιήσεις των μέτρων στα σχολεία, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να ανοίξουν κανονικά μετά τις διακοπές.
«Πιθανολογώ ότι η επιτροπή στη συνεδρίασή της το μεσημέρι, θα εισηγηθεί τη χρονική μετάθεση των μέτρων που θα ίσχυαν από τη Δευτέρα και μετά, νωρίτερα, ενδεχομένως και κάποιες προσαρμογές στο ίδιο αυτό πλαίσιο.
Θα σταθμίσουμε τα δεδομένα, τις εισηγήσεις της επιτροπής και θα προβεί ο υπουργός Υγείας στις ανακοινώσεις για το πώς θα προχωρήσουμε από αύριο και μετά, ανάλογα με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με τη διασπορά της Omicron στα μεγέθη που γνωρίζουμε.
Οι τομείς εφαρμογής των μέτρων είναι αυτοί που γνωρίζουμε δε συζητάμε για κάτι παραπάνω» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου.

Πρόθεση μας να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι πρόθεση και σταθερός προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά στην ώρα τους.
Ωστόσο, είπε ότι έως τις 10 Ιανουάριου θα έχουμε και αλλά δεδομένα και άλλες συνεδριάσεις των ειδικών και αν χρειαστεί να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον διαγνωστικό έλεγχο, ενδεχομένως περισσότερα τεστ, θα το πράξουμε.
«Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χεριά μας για να πετυχούμε το άνοιγμα των σχολείων» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.
«Τώρα που οι μαθητές είναι εκτός σχολικού περιβάλλοντος με την Omicron να δείχνει τη διασπορά και με τις νέες ηλικίες πιο ευαίσθητες, χρειάζεται ενδεχομένως κάποια τροποποίηση, κάποιος πιο αυστηρός έλεγχος, για να πάμε στη 10η Ιανουαρίου και να ανοίξουν τα σχολεία.
Δεν υπάρχει σήμερα κάποια εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης