Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Νωρίτερα τα μέτρα εάν χρειαστεί – Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία

Οικονόμου: Νωρίτερα τα μέτρα εάν χρειαστεί – Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία
Η Omicron πλήττει τις νεαρές ηλικίες κυρίως, δεν έχει υψηλή νοσηρότητα είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πανδημίας και πως θα παρέμβει, εάν χρειαστεί, εφαρμόζοντας πιο νωρίς τα περιοριστικά μέτρα διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ο οποίος υπογράμμισε πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά.
«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις για το κοινό καλό, αγνοώντας το πολιτικό κόστος.
Και τώρα θα κάνουμε ότι χρειάζεται στο χρόνο που χρειάζεται, ακούγοντας τους επιστήμονες, και αφού σταθμίσουμε τα δεδομένα από κάθε πτυχή του βίου» είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ.Οικονόμου, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του, εκτιμώντας ότι περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων, ενώ τόνισε ότι η αύξηση της μετάλλαξης Omicron δεν φέρνει αντίστοιχη αύξηση σε νοσηλείες και θανάτους, αφού έχει μειωμένη νοσηρότητα, επισημαίνοντας πάντως ότι το σύστημα υγείας θα δεχθεί υψηλή πίεση.

Αφορά τις νεαρότερες ηλικίες

«Δεν σταματάμε την προσπάθεια, απαιτείται συνέπεια από όλους μας.
Η μετάλλαξη Omicron αφορά περισσότερο τις νεότερες ηλικίες
Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην μεταφερθεί η νοσηρότητα στις μεγαλύτερες ηλικίες» είπε ο κ.Οικονόμου, αναφέροντας πως είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ανά πάσα στιγμή στον ενδεδειγμένο χρόνο.

Κανονικά τα σχολεία

Αναφερόμενος στο θέμα των σχολείων, ο κ.Οικονόμου είπε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν κανονικά.
«Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα δεν αλλάζει ο σχεδιασμός» είπε ο κ.Οικονόμου, ο οποίος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο lockdown, είπε πως τα μέτρα είναι ήδη γνωστά και το βασικό ζήτημα είναι η χρονική μετάθεσή τους και όχι η λήψη νέων.
«Πρέπει όμως να υπολογίσουμε ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε πίεση, και μεγάλο ποσοστό άνω των 60 ετών δεν έχει εμβολιαστεί.
Είναι παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας.
Πρέπει να ανακόψουμε την μετάδοση της νόσου στους χώρους που είναι εστίες μετάδοσης, αυτή είναι η λογική της κυβέρνησης», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι θα γίνει με το πιστοποιητικό

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ο κ.Οικονόμου είπε ότι «βρισκόμαστε σε επικοινωνία και με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε ότι αφορά στο πιστοποιητικό», αναφέροντας ότι είναι ικανοποιητικά τα ποσοστά εξέλιξης όσον αφορά την αναμνηστική δόση.
Ο κ.Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης στη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη εμβολιασμών κατά τον οποίο όπως είπε, έχουν πραγματοποιηθεί 17.060.000 εμβολιασμοί και έχουν εμβολιαστεί 7.415.000 συμπολίτες μας.
Παράλληλα, είπε πως πάνω από 4.360.000 συμπολίτες μας έχουν πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση, ενώ τόνισε ότι με βάση τις έρευνες, περισσότεροι από 15.000 συμπολίτες μας θα έχαναν τη ζωή τους αν δεν είχαν γίνει οι εμβολιασμοί αυτοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης