Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρακμή - Αποτυχημένους πολιτευτές και πασοκογενή στελέχη επέλεξε το Μαξίμου για τον ανασχηματισμό των γενικών γραμματειών

Παρακμή - Αποτυχημένους πολιτευτές και πασοκογενή στελέχη επέλεξε το Μαξίμου για τον ανασχηματισμό των γενικών γραμματειών
ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι σε κρίσιμες γραμματείες
Σχετικά Άρθρα

Η επιλογή των νέων γραμματέων στα υπουργεία δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση.
Όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας πίεζε να έρθει ο φίλος του Παναγιώτης Αρκουμανέας αλλά εν τέλει, το Μέγαρο Μαξίμου δεν του έκανε την χάρη και τοποθέτησε εκεί στην θέση της Βίκυς Λοίζου τέως γενικής γραμματέως τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης, την Ολυμπία Αναστασοπούλου.
Η τελευταία, παρόλο που είχε κατέβει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, προέρχεται από το Ποτάμι και θεωρείται κεντρώο στέλεχος.
Όπως επίσης και η Ειρήνη Αγαπηδάκη φίλη του πρώην Ποταμίσιου Απόστολο Δοξιάδη, για την οποία σας είχαμε πει εδώ και καιρό ότι θα αντικαταστήσει τον Παναγιώτη Πρεζεράκο, στην θέση της γενικής γραμματέα δημόσιας υγείας.

ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι σε κρίσιμες γραμματείες

Από τον ευρύτερο χώρο του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ προέρχεται η Μαριαλένα Αθανασοπούλου, η νέα ειδική γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους για την οποία λέγεται ότι είπε τα καλά του λόγια ο Άκης Σκέρτσος.
Η κ. Αθανασοπούλου έχει θητεύσει σε ΔΝΤ και ESM και από ελέγκτρια του χρέους για χάρη του ΔΝΤ τώρα περνάει στην άλλη πλευρά, του στελέχους της κυβέρνησης…
Στην θέση ειδικού γραμματέα Προοπτικής Διερεύνησης πέρασε ο Γιάννης Μαστρογεωργίου ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν στην γενική γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.
Ο κ. Μαστρογεωργίου γνωστό στέλεχος που προέρχεται πολιτικά από το ΠΑΣΟΚ και την Άννα Διαμαντοπούλου θα έχει έναν ελεύθερο ρόλο να παρακολουθεί διεθνείς τάσεις για μακροπρόθεσμες πολιτικές.
Ο Πέτρος Βαρελίδης, επίσης, είναι ένα πρόσωπο από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς θα αναλάβει Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων όπως και ο Ηρακλής Μοσκώφ στην ειδική γραμματεία προστασίας ασυνόδευτων ανήλικων.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε έναν ανασχηματισμό στους γενικούς γραμματείς με ιδιαίτερο κεντροαριστερό πρόσημο που εντάσσεται στην προσπάθεια Μητσοτάκη να κάνει νέα ανοίγματα στο χώρο, ιδιαίτερα τώρα που επανέρχεται το ενδιαφέρον του κόσμου για το ΠΑΣΟΚ.

Πολιτευτές σε νευραλγικές θέσεις…

Οι μέχρι σήμερα Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα και η ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βίκυ Λοϊζου αντικαθίστανται προκειμένου να πολιτευθούν, όπως έχουν εκφράσει την επιθυμία.
Στο νομό Εύβοιας η Σοφία Νικολάου, στο νομό Κυκλάδων η Βίκυ Λοίζου και στο νομό Θεσπρωτίας η Αθηνά Καλύβα.
Ο αντικαταστάτης της Σοφίας Νικολάου είναι ο Κώστας Παπαθανασίου, πολιτευτής της ΝΔ στην Ευρυτανία ενώ ο Δημήτρης Γαλαμάτης, ο νέος γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης είναι επίσης πολιτευτής στην Θεσσαλονίκη με βασικό επάγγελμα κτηνίατρος…
Nαι, κτηνίατρος…
Αμφότεροι δεν έχουν καταφέρει να γίνουν βουλευτές εδώ και καιρό…

Που είναι το Μητρώο Στελεχών;

Οι νέες αλλαγές στις γενικές γραμματείες δείχνουν ότι το Μαξίμου είτε με κεντροαριστερά πρόσωπα είτε με δεξιούς πολιτευτές προσπαθεί να κλείσει τις «τρύπες» της περιφερειακής διοίκησης.
Το ερώτημα που κυριαρχεί μετά τον ανασχηματισμό των γραμματέων, είναι «που πήγαν τα δεξιά στελέχη;».
Υποτίθεται υπήρχε ένα Μητρώο Στελεχών που εξέταζαν σοβαρά τα βιογραφικά στελεχών της ΝΔ και κανείς δεν έχει αξιοποιηθεί από αυτή τη δεξαμενή.
Αντιθέτως, το Μαξίμου προτιμάει αποτυχημένους πολιτευτές και πρώην στελέχη ΠΑΣΟΚ ή Ποτάμι για να πάρουν τις νευραλγικές θέσεις της διοίκησης στην κυβέρνηση.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης