Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτυχία στη διαχείριση του μεταναστευτικού «δείχνουν» τα δύο πολύνεκρα ναυάγια

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτυχία στη διαχείριση του μεταναστευτικού «δείχνουν» τα δύο πολύνεκρα ναυάγια

Νόμιμες ασφαλείς διόδους, υποχρεωτικό επιμερισμό αιτούντων άσυλο, απαρέγκλιτη τήρηση του διεθνούς Δικαίου ως λύση για το μεταναστευτικό επισημαίνει ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος Γιώργος Ψυχογιός

Σχετικά Άρθρα

Σε ανακοίνωση για για τα πολύνεκρα ναυάγια με πρόσφυγες στο Αιγαίο Πέλαγος προχώρησε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021 επιρρίπτοντας την ευθύνη στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Σε δήλωση προχώρησε και ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος Γιώργος Ψυχογιός ο οποίος τόνισε ότι «τα απανωτά ναυάγια στο Αιγαίο μας θυμίζουν την ανθρώπινη τραγωδία που εξελίσσεται τόσο δίπλα μας, παρά τις προσπάθειες διάσωσης»'.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«'Δύο πολύνεκρα ναυάγια με πρόσφυγες μέσα σε λίγες ώρες καταδεικνύουν την αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί το προσφυγικό.
Στην κυβέρνηση παίζουν με ζωές ανθρώπων καθημερινά.
Προσποιούνται, δε, ότι ένα θέμα παγκοσμίων διαστάσεων το έλυσαν μόνοι τους.
Η ανευθυνότητά τους, και σε αυτό το ζήτημα, είναι εγκληματική.
Κάνουν τα πάντα προς άγρα ψήφου και ικανοποίησης της ακροδεξιάς.

Εκθέτουν τη χώρα

Η αλήθεια όμως είναι πως στο Αιγαίο Πέλαγος η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιτρέψει στους διακινητές να κινούνται ανενόχλητοι με τα τραγικά αποτελέσματα που είδαμε αυτές τις ημέρες.
Καλούμε την κυβέρνηση να επιστρέψει στις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου διεκδικώντας μια κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική στο πλαίσιο αυτό, να επιδείξει τον αυτονόητο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και να σταματήσει επιτέλους να εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς με την απάνθρωπη πολιτική της»'.

Η δήλωση του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής – Διεθνές Δίκαιο και εργαλειοποίηση

«Οι Γιορτές δεν είναι για όλους.
Τα απανωτά ναυάγια στο Αιγαίο μας θυμίζουν την ανθρώπινη τραγωδία που εξελίσσεται τόσο δίπλα μας, παρά τις προσπάθειες διάσωσης.
Φαίνεται ότι η κυβέρνηση του "η αυλαία του προσφυγικού έχει πέσει" και η Ευρώπη-φρούριο με "ασπίδες" στα σύνορά της, είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα.
Μια πραγματικότητα που κλείνει τα μάτια σε ένα παγκόσμιο ζήτημα και τις αιτίες του, τις βασικές ευρωπαϊκές αρχές, την ίδια την απώλεια της ανθρώπινης ζωής.
Μια πραγματικότητα που μόνο με νόμιμες ασφαλείς διόδους, υποχρεωτικό επιμερισμό αιτούντων άσυλο, απαρέγκλιτη τήρηση του διεθνούς Δικαίου μπορεί να έχει πιθανότητες λύσης, αλλά και να αντιμετωπίσει τα κυκλώματα διακίνησης και την εργαλειοποίηση.

Η ρητορική

Μια πραγματικότητα που όχι μόνο δεν λύνεται με φυλακές χιλιάδων ανθρώπων, με ασφαλείς τρίτες χώρες που δεν είναι, με ρητορική περί εισβολέων, γκρίζες ζώνες ανθρώπων και ευρωδίκες για επαναπροωθήσεις, αλλά γίνεται ακόμα χειρότερη» επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης