Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Αν πάμε ανοχύρωτοι στο πέμπτο κύμα, μας περιμένουν δύσκολες ημέρες – Εθισμένη στην εικονική πραγματικότητα η κυβέρνηση

Χαρίτσης: Αν πάμε ανοχύρωτοι στο πέμπτο κύμα, μας περιμένουν δύσκολες ημέρες – Εθισμένη στην εικονική πραγματικότητα η κυβέρνηση
κυβέρνηση απέδειξε ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή", σύμφωνα με τον Α. Χαρίτση

«Αν πάμε ανοχύρωτοι στο πέμπτο κύμα, μας περιμένουν πολύ δύσκολες ημέρες», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Α. Χαρίτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως είναι «εθισμένη στην εικονική πραγματικότητα που έχει πλάσει», την ώρα που «όλος ο πλανήτης συζητά το πέμπτο κύμα και λαμβάνει μέτρα».
«Μόνο η ελληνική κυβέρνηση, εθισμένη στην εικονική πραγματικότητα που έχει πλάσει, αρνείται να κάνει το παραμικρό και επιδίδεται σε εξυπνάδες όπως αυτή του υπουργού Επικρατείας, που ρωτούσε στη Βουλή αν έχουμε «εσωτερική πληροφόρηση» ότι θα υπάρξει πέμπτο κύμα», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews», κάνοντας λόγο για «ανεύθυνη και προκλητική στάση».

Η κυβέρνηση γνώριζε

Για τη μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα και τις απαντήσεις του πρωθυπουργού για το θέμα, ο κ. Χαρίτσης αφού σημείωσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε στη Βουλή την παραμικρή εξήγηση, ούτε ανέλαβε την παραμικρή ευθύνη, τόνισε πως «προσπάθησε, όμως, συστηματικά να μεταθέσει αλλού το βάρος για το προφανές: ότι συνειδητά είπε ψέματα για τη μη ύπαρξη μελετών σχετικά με τη θνητότητα εντός και εκτός των ΜΕΘ».
«Αλλά ακόμη και αυτό το πού σοβαρό θεσμικά ατόπημα δεν συγκρίνεται με την ουσία της υπόθεσης: η κυβέρνηση γνώριζε, αλλά δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και ειδικότερα για την επέκταση του δικτύου των ΜΕΘ, όπως θα μπορούσε, για παράδειγμα, μέσα από την επίταξη ιδιωτικών κλινών», πρόσθεσε και τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει πλέον να αναμετρηθεί με μια μετρήσιμη παράμετρο: η αδράνειά της σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τη χώρα κόστισε ανθρώπινες ζωές».

Για προϋπολογισμό

«Ο προϋπολογισμός στηρίχθηκε σε δυο υποθέσεις: ότι οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και της ακρίβειας δεν θα μας επηρεάσουν το 2022», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.
Κατά τον ίδιο, «αυτός ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τη χώρα», ενώ «με το να αρνείται την πραγματικότητα η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει τα μέτρα στήριξης που έχει ανάγκη η κοινωνία».
«Σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία, έχουμε μια κυβέρνηση που είναι παγιδευμένη στις ιδεοληψίες της», είπε χαρακτηριστικά.
Αφού σημείωσε πως δεν είναι παροδικά φαινόμενα, ούτε θα φύγουν δια μαγείας οι ανατιμήσεις και η υπολειτουργία σημαντικών κλάδων της οικονομίας, υπογράμμισε πως «απαιτούνται άμεσα και ριζικά μέτρα», υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει από τις αρχές του καλοκαιριού μια δέσμη ολοκληρωμένων ρεαλιστικών παρεμβάσεων.

Για εκλογές

Σχετικά με το αίτημα εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης αφού σημείωσε πως δεν είναι εύκολη απόφαση, αλλά πια απολύτως αναγκαία, ανέφερε πως η χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις τεράστιες δυσκολίες των κρίσεων με μια κυβέρνηση αρνητών της πραγματικότητας.
«Η κυβέρνηση απέδειξε ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή. Η περίοδος χάριτος έχει λήξει προ πολλού. Είναι η ώρα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει εκ νέου», συμπλήρωσε.
«Διατυπώσαμε το αίτημα των εκλογών τη στιγμή που η χώρα οδεύει σε σύγκρουση με δύο παγόβουνα - την πανδημία και την ακρίβεια – και ο Κ. Μητσοτάκης αντί να κάνει κάτι για αυτό, είτε δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του, είτε ασχολείται με την προώθηση μιας αντικοινωνικής ατζέντας, που θα κάνει την πρόσκρουση ακόμη πιο επώδυνη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης