Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Δεν θα έχουμε lockdown τα Φώτα – Μέτρα μετά τις γιορτές

Πέτσας: Δεν θα έχουμε lockdown τα Φώτα – Μέτρα μετά τις γιορτές
Η Omicron αρχίζει να οδηγεί σε αύξηση κρουσμάτων είπε ο κ.Πέτσας
Σχετικά Άρθρα

Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να έχουμε lockdown και ότι τα όποια μέτρα θα ληφθούν μετά τις γιορτές παρείχε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
«Από χθες είδαμε μια σταθεροποίηση στα κρούσματα.
Δεν συνεχίστηκε η πτώση στον αριθμό τους που βλέπαμε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς απέδιδαν τα μέτρα που είχαν ληφθεί στην προηγούμενη φάση, πριν όμως από την εμφάνιση της μετάλλαξης Omicron, που φαίνεται πως αρχίζει να οδηγεί σε αύξηση των κρουσμάτων.
Γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός είπε πως πρέπει να προσέξουμε για την περίοδο των Εορτών και αμέσως μετά μπορεί να χρειαστεί μια αναπροσαρμογή στα μέτρα, σε δύο επίπεδα, στην τηλεργασία και στον τρόπο που διασκεδάζουμε» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Πέτσας, αναφέροντας πως «τους επόμενους 2-3 μήνες θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».
«Η πίεση στο σύστημα Υγείας θα έχει σχέση με την υψηλή μεταδοτικότητα και όχι με την νοσηρότητα και αυτό πρέπει να το προσέξουμε όλοι για την συμπεριφορά μας το προσεχές διάστημα» υποστήριξε ο κ.Πέτσας.

Ενεργειακή κρίση

Για τις ανατιμήσεις και την ενεργειακή κρίση, ο κ. Πέτσας είπε πως «μπορεί να υπήρξε μια απορρόφηση του κόστους από τις επιχειρήσεις, αλλά έχει ξεκινήσει μετακύλιση του στα προϊόντα, καθώς οι επιχειρήσεις πλέον δεν θα «βγαίνουν», ενώ έχει αυξηθεί το κόστος για μια οικογένεια και για τις μετακινήσεις της.
«Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να συγκρατήσει χαμηλά τις τιμές που εκτοξεύτηκαν από την ενεργειακή κρίση και να στηρίξει τα νοικοκυριά και τους αγρότες» τόνισε ο κ.Πέτσας, επισημαίνοντας ότι «η τελευταία εκτίμηση της ΕΚΤ αναφέρει ότι δεν ανησυχεί για μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, αλλά για την βραχυχρόνια επίπτωση του πληθωρισμού, κάτι που για την Ελλάδα, με τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας και την μειωμένη σε σχέση με άλλες χώρες πληθωριστική πίεση, είναι πολύ σημαντικό».

Ο Τσίπρας ζητά εκλογές για να μη βγει τρίτος

Σχετικά με το πολιτικό σκηνικό και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Πέτσας είπε πως «υπάρχουν στοιχεία όχι για πρόωρες εκλογές» επικαλούμενος θέματα όπως η μετάλλαξη Omicron, η ενεργειακή κρίση.
Σχετικά με το αίτημα του κ.Τσίπρα για εκλογές, ο κ.Πέτσας είπε πως «ζητά εκλογές ο κ. Τσίπρας, όχι γιατί πιστεύει ότι θα βγει πρώτος, αλλά γιατί φοβάται μην βγει τρίτος, λόγω της ανόδου του ΚΙΝΑΛ».
«Πρέπει να αφήσει την μικροπολιτική ο κ. Τσίπρας» υποστήριξε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης