Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φοβήθηκε έκρηξη και αμφισβήτηση από τους εμβολιασμένους ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Έρχονται μέτρα μετά τις εορτές

Φοβήθηκε έκρηξη και αμφισβήτηση από τους εμβολιασμένους ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Έρχονται μέτρα μετά τις εορτές
Άλλη μία παράμετρος που μέτρησε για τον Πρωθυπουργό είναι οι μεγάλες αυξομειώσεις που παρατηρούνται στα rapid test και θα είχε συνέπεια την αύξηση των τιμών την περίοδο των εορτών
Σχετικά Άρθρα

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέτρησε τις αντιδράσεις από χθες σχετικά με το rapid test για τους εμβολιασμένους τις μέρες των εορτών και αφού είδε ότι υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις ακόμα και από στελέχη και ψηφοφόρους του, αποφάσισε σήμερα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να προσφύγει στην λύση του self test.

Έκανε πίσω ο Πρωθυπουργός βλέπονται τις αντιδράσεις από τους δικούς του

Είναι προφανές ότι το πολιτικό κόστος από μία τέτοια απόφαση θα ήταν δυσθεώρητο.
Όλες οι κατευθύνσεις της κυβέρνησης είναι υπέρ του εμβολιασμού και μία απόφαση για testing στους εμβολιασμένους και, μάλιστα, από τη δική τους τσέπη θα ήταν μία αντιφατική απόφαση που θα έριχνε νερό στο μύλο της αναξιοπιστίας προς την κυβέρνηση.
Και μάλιστα, από τους ίδιους τους εμβολιασμένους που έχουν αποφασίσει εδώ και καιρό να συνταχθούν με την κυβέρνηση σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα.
Διότι οι ανεμβολίαστοι, ιδίως αυτοί που υπόκεινται σε πρόστιμα λόγω υποχρεωτικότητας, έχουν κλείσει την πόρτα τους στη Νέα Δημοκρατία προ πολλού.

Δεν θα εφαρμόζονταν τα rapid test - Αδύνατο να εφαρμοστούν και τα self test

Μπορεί επισήμως, να μην υπάρχει η παραδοχή αλλά εν μέσω εορτών να επιβάλεις rapid test και να βάλεις την επιχείρηση να σε ελέγξει, θα ήταν πολύ δύσκολα εφαρμόσιμο ειδικά στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.
Άλλη μία παράμετρος που μέτρησε για τον Πρωθυπουργό είναι οι μεγάλες αυξομειώσεις που παρατηρούνται στα rapid test και θα είχε συνέπεια την αύξηση των τιμών την περίοδο των εορτών.
Γι’ αυτό και προς το παρόν, θα υπάρξουν μόνο δύο self test μετά τα Χριστούγεννα και το άλλο μετά την Πρωτοχρονιά, προκειμένου να υπάρξει ένας έλεγχος του μεγαλύτερου κομματιού του πληθυσμού.
Βέβαια, και αυτό το μέτρο θα είναι αδύνατον να εφαρμοστεί, θα υπάρξουν μεγάλα κενά και στην ουσία ελάχιστοι θα το τηρήσουν.
Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση υπολογίζοντας τα υπέρ και τα κατά των μέτρων, προσπαθεί να δημιουργήσει μία δεύτερη γραμμή άμυνας απέναντι στην μετάλλαξη Omicron με τον ερχομό της νέας χρονιάς.
Θα είναι το τελευταίο στάδιο πριν αποφασίσει οριζόντια μέτρα, όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σχεδόν απίθανο αλλά υπαρκτό, ένα ολιγοήμερο lockdown.

Μετά τις γιορτές θα επιβληθεί μία δεύτερη γραμμή άμυνας πριν τα καθολικά μέτρα για Omicron

Η δεύτερη γραμμή που θα επιβληθεί μετά τις γιορτές όπου λογικά θα υπάρχει μεγαλύτερη εξάπλωση της Omicron, είναι να επιβληθούν ωράρια σε μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης ώστε να αποφεύγονται οι συνωστισμοί.
Πλέον, επειδή έχουν πέσει οι θερμοκρασίες, οι εξωτερικοί χώροι δεν χρησιμοποιούνται αρκετά, οι εμβολιασμένοι μπαίνουν στους κλειστούς χώρους.
Ωστόσο, επειδή και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν κρίνεται σκόπιμα να περιοριστούν οι συνανστροφές και οι συνωστισμοί, ειδικά σε καφέ, εστιατόρια και χώρους διασκέδασης.
Θα υπάρξει, επίσης, το μέτρο της αυξημένης τηλεργασίας με τον καινούριο εργασιακό νόμο Ν.4808/21 σε όλες τις επιχειρήσεις και στον δημόσιο τομέα.

Εξετάζονται πάλι νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, σε πρώτο πλάνο η επέκταση της υποχρεωτικότητας

Παράλληλα, εξετάζονται νέα μέτρα για τον μεγαλύτερο περιορισμό των ανεμβολίαστων. Να θυμίσουμε ότι όσοι της ηλικιακής ομάδας από 60 και άνω δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, θα πρέπει να πληρώνουν πρόστιμα 50 ευρώ για το μήνα Ιανουάριο και από τον Φεβρουάριο 100 ευρώ για κάθε μήνα που θα μένουν ανεμβολίαστοι.
Ωστόσο, οι ανεμβολίαστοι θα υποστούν και άλλα περιοριστικά μέτρα.
Καταρχάς, βασικό σενάριο που εξετάζεται είναι να πάμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό και των ηλικιών 50+ αλλά και των 40+, όπου υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων.
Παράλληλα, εξετάζεται ένα πλέγμα μεγαλύτερων περιορισμών, κυρίως στο επίπεδο του testing σε ορισμένες δραστηριότητες που μέχρι σήμερα δεν χρειαζόταν όπως π.χ στα σούπερ μάρκετ.
Πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου έχει τεθεί εκ νέου από στελέχη της επιτροπής το ζήτημα της υποχρεωτικότητας σε στρατό, αστυνομία κ.α.
Όπως καταλαβαίνει κανείς, με όλα αυτά να βρίσκονται λίγο πριν την επιβολή, κανονικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά δεν θα κάνουμε.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης