Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή – Γεραπετρίτης: Ώρα να φεύγετε κε Πρόεδρε – Τσίπρας: Δεν είστε εκλεγμένος βουλευτής

Βουλή – Γεραπετρίτης: Ώρα να φεύγετε κε Πρόεδρε – Τσίπρας: Δεν είστε εκλεγμένος βουλευτής
Χαμός στη Βουλή με την απάντηση Γεραπετρίτη στο «παραιτηθείτε» του Τσίπρα
Σχετικά Άρθρα

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή μετά το «παραιτηθείτε» στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με το οποίο έκλεισε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και την άνοδο στο βήμα του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη μετά από τη φράση που απηύθυνε προς τον Αλέξη Τσίπρα: «ώρα να πηγαίνετε κύριε Πρόεδρε».
Ο κ. Τσίπρας που εκείνη τη στιγμή έφευγε από την αίθουσα επέστρεψε, ζητώντας τον λόγο.
Μάλιστα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης όρθιοι φώναζαν!
Εν τέλει ο κ. Τσίπρας πήρε τον λόγο λέγοντας: «Κύριε Γεραπετρίτη έχετε αναλάβει να είστε αντ' αυτού του κυρίου Μητσοτάκη και κάθε φορά που μιλώ έρχεστε να απαντήσετε σε μένα.
Δεν είσαστε αρχηγός κόμματος για να έχω εγώ υποχρέωση να κάθομαι να σας ακούω και να σας απαντώ και δεν είσαστε ούτε καν εκλεγμένος με την ψήφο του λαού σε αυτό το κοινοβούλιο.
Όταν την πάρετε να έχετε το θάρρος και το θράσος να απαντάτε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους πολιτικούς αντιπάλους.
Και κάτι ακόμα, εσείς που ήσασταν αυτός που δηλώσατε και 5000 ΜΕΘ να είχαμε είσαστε σήμερα υποχρεωμένος να δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό αντί να μας κουνάτε το δάχτυλο».
Στη συνέχεια του ζήτησε από τον κ. Γεραπετρίτη να ανακαλέσει τη φράση του και αποχώρησε από την αίθουσα μαζί με την κοινοβουλευτική του ομάδα.
Ο υπουργός Επικρατείας του απάντησε ότι είναι προσβλητικό να θεωρεί αυτονόητο ότι συνομιλεί μόνο με τον πρωθυπουργό και πως η κοινοβουλευτική τάξη επιβάλλει να ακούει όλους τους υπουργούς και βουλευτές.

«Καλό είναι να αναγιγνώσκει ποια είναι ιστορία του θεσμού των βουλευτών επικρατείας και ας κοιτάξει κατάματα τους δικούς του βουλευτές επικρατείας και να πει ότι υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων».
Στη δε μομφή ότι δεν έχει εκλεγεί από το λαό, την επέστρεψε στον κ. Τσίπρα λέγοντάς του να κοιτάξει στα μάτια τους δικούς του βουλευτές επικρατείας και να τους πει ότι υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης