Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή - Γρηγοριάδης (ΜέΡΑ25): Διαδικασία - εθνική φάρσα η ψήφιση αυτού του Προϋπολογισμού

Βουλή - Γρηγοριάδης (ΜέΡΑ25): Διαδικασία - εθνική φάρσα η ψήφιση αυτού του Προϋπολογισμού
Ο Προϋπολογισμός βασίζεται σε σουρεαλιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Σχετικά Άρθρα
«Διαδικασία - εθνική φάρσα», χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, την ψήφιση του Προϋπολογισμού κάθε χρόνο στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με την συλλογιστική ότι υπάρχει καμία πιθανότητα να εφαρμοστεί.
"Καθώς υποταχθήκαμε, συνθηκολογήσαμε κι έχουμε πει ως χώρα οτι εμείς έχουμε παραδοθεί, έχουμε αυτομάτως απωλέσει την εθνική μας κυριαρχία.
Επομένως κάθε χρόνο διαδραματίζεται εδώ μια φάρσα.
Μια εθνική φάρσα.
Είναι όπως κάθε χρόνο, βάφουμε αυγά το Πάσχα και στολίζουμε δέντρο τα Χριστούγεννα, ερχόμαστε εδώ να ψηφίσουμε έναν προϋπολογισμό που δεν έχει καμία πιθανότητα να εφαρμοστεί" είπε ο κ. Γρηγοριάδης, υποστηρίζοντας πως έτσι κι αλλιώς ο προϋπολογισμός βασίζεται σε σουρεαλιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Σουρεαλιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Ενδεικτικά ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός είναι μικρότερος από το 2008 και η αγοραστική δύναμη του Έλληνα είναι μικρότερη από το 2008.
Οι εργαζόμενοι είχαν εισόδημα 122 δισ. ευρώ το 2008, ενώ σήμερα μόλις 75 δισ. ευρώ, καταγράφοντας μια συντριπτική απώλεια.
"Το μόνο που σας τρομοκρατεί όλους εσάς τους μνημονιακούς από όλα όσα λέτε, είναι η Δημοκρατία.
Και γι αυτό κάνετε ότι είναι δυνατόν για να εναλλάσσονται στην εξουσία των χωρών, που έχουν γίνει προτεκτοράτα, κόμματα ταγμένα στην ολιγαρχία.
Για να μην υπάρξει καμία δημοκρατική διάσταση στη λήψη των αποφάσεων" είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25 για να δεχθεί, μετά το πέρας της παρέμβασής του, την παρατήρηση του προεδρεύοντος, Νικήτα Κακλαμάνη.
"Διαφωνώ με την εισαγωγή του βουλευτή.

Κυβερνήσατε με παραλλαγές

Στην αίθουσα αυτή υπάρχουν κόμματα και βουλευτές που επέλεξε ο ελληνικός λαός ελεύθερα και με δημοκρατικές διαδικασίες και με κανέναν άλλο τρόπο", είπε ο κ. Κακλαμάνης.
"Κυβερνήσατε με διάφορες παραλλαγές και το μόνο που είχατε στο μυαλό σας ήταν πως να παίρνετε χρήματα από τους πολλούς και να τα δίνετε στους λίγους.
Ήρθε η πρώτη φορά Αριστερά και συνθηκολόγησε και μετά κατήρτησε κι αυτή τέτοιου είδους προϋπολογισμούς.
Κι αν ψηφίσεις μνημόνιο δεν έχεις μετά καμία δυνατότητα να υπηρετήσεις τον ελληνικό λαό", συνεχισε την τοποθέτησή του ο κ. Γρηγοριάδης.
Αναφερόμενος, στην ΕΕ σημείωσε ότι είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία δημοκρατία και υποστήριξε πως ή θα εκδημοκρατιστεί η θα καταστραφεί.

Προτιμούν να καταστραφεί το σύμπαν

"Δυστυχώς έχει αποδείξει ότι προτιμούν να καταστραφεί το σύμπαν.
Περνάμε στην πεποίθηση ότι διαλύεται, δεν μεταρρυθμίζεται, μόνο ανατρέπεται και θα πρέπει να ανατραπεί.
Αν δεν προχωρήσουμε σε ρήξη με αυτήν την ΕΕ δεν έχουμε καμία πιθανότητα επιβίωσης", προσέθεσε.
Τέλος, απευθύνθηκε στον υπουργό Οικονομικών για να πει πως δεν μπορείς να απαντήσεις αν θα εγγραφούν στο δημόσιο χρέος 23 δισ. εγγυήσεων που έχεις πάρει για τα κόκκινα δάνεια, σημαίνει ότι έχεις απωλέσει κάθε όπλο, "δεν υπάρχει φύλλο συκής για να κρύψεις την γύμνια μιας κυβέρνησης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης