Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Με συγχαίρουν ακόμη και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ για όσα είπα στη Βουλή

Κουρουμπλής: Με συγχαίρουν ακόμη και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ για όσα είπα στη Βουλή
Κουρουμπλής: Δεν θα επιδιώξω να μιλήσω με Τσίπρα, τι να του πω; Γιατί με διέγραψες;

«Δεν υπάρχει άνθρωπος που να με πήρε τηλέφωνο από χθες το βράδυ και να μην μου έδωσε συγχαρητήρια γι’ αυτά που είπα στη Βουλή, ακόμη και πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησαν μαζί μου για να με συγχαρούν» δηλώνει στο Newsbeast, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής του Β1 Δυτικού Τομέα Αθηνών Παναγιώτης Κουρουμπλής, που διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όταν αποκάλεσε «δολοφόνους» τους συναδέλφους του από τη Νέα Δημοκρατία εξαιτίας των θανάτων ασθενών εκτός ΜΕΘ.
Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη ο κ. Κουρουμπλής σημειώνει πως «απευθυνόταν προς την κυβέρνηση και όχι προς τους βουλευτές της ΝΔ», ενώ όταν τον πήραν τηλέφωνο από τον ΣΥΡΙΖΑ εκ μέρους του προέδρου Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του να ανακαλέσει, εκείνος τους απάντησε «παιδιά κάνετε ότι θέλετε, εγώ δεν ανακαλώ», ενώ υπογραμμίζει πως ξαναγύρισε στην αίθουσα της Ολομέλειας… «γιατί ήθελα να με προκαλέσει κάποιος βουλευτής».
Επίσης, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει τη βουλευτική έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ σημειώνει ότι αύριο, κατά την ψηφοφορία του Προϋπολογισμού για το 2022 δεν πρόκειται να πάει να μιλήσει στον κ. Τσίπρα.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης με τον κ. Κουρουμπλή έχει ως εξής:

Θέλω να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ανεβαίνετε χθες το απόγευμα στο βήμα και μεταξύ άλλων αποκαλείται «δολοφόνους» τους βουλευτές της ΝΔ με αφορμή τη μελέτη των ιατρών κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα που δείχνει πως οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν θνητότητα κατά μέσο όρο 87%. Ξεσπάει σάλος στην αίθουσα, δεν ανακαλείτε τον χαρακτηρισμό, φεύγετε από την αίθουσα, σας ενημερώνει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη πως ο πρόεδρος του κόμματος σας ζητά να ανακαλέσετε αλλιώς θα διαγραφείτε, και εσείς επιστρέφετε στην αίθουσα της Ολομέλειας. Γιατί γυρίσατε; Σκεφτήκατε προς στιγμήν να ανακαλέσετε;

Πράγματι, εγώ έφυγα από την αίθουσα της Βουλής και ξαναγύρισα. Ξαναγύρισα όμως όχι γιατί είχα κανένα σκοπό να ανακαλέσω, δεν υπήρχε περίπτωση να ανακαλέσω. Ακόμα και όταν με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι υπάρχει αυτό το θέμα, και επίκειται η διαγραφή μου, τους είπα «παιδιά κάνετε ότι θέλετε, εγώ δεν ανακαλώ. Έχω συνειδητή επιλογή γιατί δεν ανακαλώ».

Αυτό είπατε στην κ. Γεροβασίλη;

Ναι, και παίρνω και το κόστος της μη ανάκλησης. Όμως επειδή άκουσα τον κύριο Μαρκόπουλο (σ.σ. τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας) ότι εγώ το «έσκασα» από τη Βουλή, προφανώς δεν με ξέρει, γιατί είναι νέος βουλευτής. Δεν ξέρει την ιστορία μου και δεν έχουμε την ίδια ιστορία και με αυτόν και με πολλούς απ’ αυτούς.

Τότε γιατί ξαναγυρίσατε;

Γύρισα γιατί ήθελα να με προκαλέσει κάποιος!

Α, όχι για να πάρετε το λόγο, αλλά μήπως και αναφερθεί κάποιος σε εσάς…

Ναι, επειδή άκουσα ότι κανά – δύο βουλευτές που έλεγαν ότι είμαι λαϊκιστής…

Μόνο τότε θα ξαναμιλούσατε, εάν σας «προκαλούσαν»;

Ναι, μόνο τότε, αν κάποιος με προκαλούσε θα μιλούσα.

Παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενά σας;

Ο καθένας ερμηνεύει ότι τον βολεύει. Εγώ άμα προσέξει κανείς την ομιλία μου, είχε αυστηρό χαρακτήρα αλλά ήταν ήρεμη. Κάποια στιγμή τους είπα (σ.σ. απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδραμα) ότι «θεωρώ ότι ήμαστε ευσυνείδητοι άνθρωποι και όταν ξαπλώνουμε το βράδυ όλοι μας, κάνουμε ανάκληση όλων των γεγονότων της ημέρας. Εδώ πεθαίνουν άνθρωποι, τι εσείς, τι κάνετε;» Κι εκεί μετά άρχισε η ένταση.

Όταν καταλάβατε ότι η λέξη «δολοφόνοι» ερέθισε τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, γιατί δεν το πήρατε πίσω;

Κύριε Σαρρή, ένας βουλευτής δεν ασκεί εξουσία. Την εξουσία την ασκεί η κυβέρνηση. Η αναφορά μου ήταν προς την κυβέρνηση και δεν θα πάρω ποτέ πίσω με όποιο κόστος, το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή πεθαίνουν άνθρωποι εξαιτίας αυτής της πολιτικής. Δεν φοβήθηκα ποτέ να πω την άποψή μου. Εγώ ήμουν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και η φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιώργου Γεννηματά ήταν μέσα στο γραφείο μου, γιατί αυτούς τους ανθρώπους τους θεωρούσα δασκάλους μου, δεν τους ξέχασα ποτέ. Αυτή είναι η δική μου πορεία.

Τώρα τί σας λέει ο κόσμος; Ότι καλά τα είπατε χθες;

Δεν υπάρχει άνθρωπος να με πήρε και να μην μου το είπε αυτό. Ακόμα και πρώην βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ με πήραν τηλέφωνο και μου είπανε ότι τα είπα καλά. Εγώ έχω την συνείδηση μου ήσυχη. Δεν έθιξα κανέναν. Είμαι 25 χρόνια βουλευτής, ας βρεθεί έστω και ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που να μου πει ότι τον έθιξα σε προσωπικό επίπεδο.

Η κοινωνία με αυτό που έγινε μου εξέφρασε μια ικανοποίηση η οποία με εντυπωσίασε. Ειλικρινά σας το λέω, στην ψυχή της μάνας μου. Με έχει εντυπωσιάσει πόσο πολύ ο κόσμος διψούσε να ακούσει από κάποιον μία κουβέντα που να τους τραντάξει. Διότι κάθε μέρα πεθαίνουν 100 άνθρωποι και στην κυβέρνηση μιλάνε με μία αυταρέσκεια και έναν αυτοθαυμασμό, ότι όλα τα κάνουν καλά. Τίποτα δεν έχουν κάνει. Δεν μπορεί να βγαίνει ο πρωθυπουργός και να λέει στον ελληνικό λαό ότι δεν έχω καμιά μελέτη για θανάτου ασθενών εκτός ΜΕΘ, και να μιλάει με ένα ιταμό ύφος προς τον τέως πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα, και ξαφνικά να έρχεται μία τέτοια μελέτη και τώρα να προσπαθούν να την απαξιώσουν. Στη ζωή είσαι αυτό που επιλέγεις. Θα κριθούμε όλοι. Είσαι αυτό που επιλέγεις. Εγώ θέλω να περπατάω στο δρόμο και να μην με φτύνει ο κόσμος.

Τη βουλευτική έδρα τώρα θα την κρατήσετε;

Βεβαίως και θα την κρατήσω.

Την ζήτησαν από το κόμμα πίσω;

Όχι, δεν μου τη ζήτησαν, να μην λέμε ψέματα. Η Όλγα (σ.σ. Γεροβασίλη) δε μου έκανε καμία νύξη γι’ αυτό το θέμα.

Άρα μπορεί και να ξαναγυρίσετε στο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εθνικές εκλογές;

Αυτό δεν το ξέρω (γέλια). Δεν είμαι πάντως από τους ανθρώπους που υποβάλω παρακλήσεις.. Έχω και εγώ την δική μου πορεία, αλλά με πολύ συγκεκριμένες γραμμές.

Θα επιδιώξετε να μιλήσετε με τον κ. Τσίπρα, αύριο για παράδειγμα στη Βουλή;

Όχι, από μέρους μου όχι. Δεν έχω κανέναν λόγο. Τι να πάω να του πω, γιατί με διέγραψες;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης