Τελευταία Νέα
Πολιτική

Prorata: Μπροστά με 33% η ΝΔ έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ – Στο 11% το ΚΙΝΑΛ με Ανδρουλάκη

Prorata: Μπροστά με 33% η ΝΔ έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ – Στο 11% το ΚΙΝΑΛ με Ανδρουλάκη
Αρνητικές οι κρίσεις των πολιτών για τα πεπραγμένα Μητσοτάκη, Τσίπρα
Σχετικά Άρθρα

Το σαφές προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου αλλά και την αύξηση των ποσοστών του Κινήματος Αλλαγής μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του κόμματος έρχεται να επιβεβαιώσει και μια δεύτερη δημοσκόπηση - μετά από αυτήν της MRB - που δόθηκε σήμερα Παρασκευή 17/12 στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata, η οποία διενεργήθηκε στις 14 με 15 Δεκεμβρίου του 2021 σε ένα δείγμα 1.885 ατόμων, η ΝΔ προηγείται με 8 μονάδες διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συγκεντρώνει το 33% στην πρόθεση ψήφου έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ.
1_185.JPG
2_167.JPG
Εντυπωσιακή άνοδος ΚΙΝΑΛ

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 11%
, ποσοστό ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με το 6,5% του περασμένου Οκτωβρίου και με το 7% του περασμένου Ιουλίου, εξέλιξη που σαφώς αποδίδεται στη δυναμική που εμφανίζει να έχει αναπτύξει το Κίνημα Αλλαγής μετά την εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη στην προεδρία του κόμματος.
Ακολουθούν με 4,5% το ΚΚΕ, με 3,5% η Ελληνική Λύση και με μόλις 2% το ΜεΡΑ25.
3_118.JPG
4_92.JPG
Δυσαρέσκεια με Μητσοτάκη, Τσίπρα

Την ίδια στιγμή, η δημοσκόπηση αποτυπώνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών έναντι τόσο της κυβέρνησης του Κ.Μητσοτάκη όσο και από τη στάση της αντιπολίτευσης του Αλέξη Τσίπρα.
Το 66% των πολιτών υποστηρίζει ότι δεν καθόλου/ όχι ιδιαίτερα ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο της ΝΔ ενώ και το 81% των ερωτηθέντων εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για το αντιπολιτευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ερώτηση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ποιο κόμμα θα σας ενοχλούσε περισσότερο να κερδίσει τις εκλογές, αν γίνονταν αύριο εκλογές, το 48% λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και το 42% η ΝΔ.
56.JPG
7_38.JPG

9_15.JPG

Εξίσου αρνητικές είναι πάντως οι τοποθετήσεις της κοινής γνώμης απέναντι στον κ.Μητσοτάκη και στον κ.Τσίπρα για το πόσο ασυμβίβαστοι είναι απέναντι σε κατεστημένα συμφέροντα αλλά και για το πόσο αποτελεσματικοί είναι απέναντι στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων.
11_7.JPG
12_8.JPG
Εξίσου αρνητικές είναι οι τοποθετήσεις και για την ακεραιότητα του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τη διαχείριση των χρημάτων του κράτους αλλά και για τη συνέπεια των όσων λένε και όσων πράττουν.
13_5.JPG
14_7.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης