Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρύ το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου για την έκθεση Τσιόδρα - Λύτρα - O προϋπολογισμός θα γίνει απολογία ευθυνών

Βαρύ το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου για την έκθεση Τσιόδρα - Λύτρα - O προϋπολογισμός θα γίνει απολογία ευθυνών
Το κλίμα είναι βαρύ και για τον Θάνο Πλεύρη που σε μία κίνηση εντυπωσιασμού έστειλε τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για VIP MEΘ στον Άρειο Πάγο…
Σχετικά Άρθρα

Η δημοσιοποίηση της μελέτης των καθηγητών Θοδωρή Λύτρα και Σωτήρη Τσιόδρα έφερε πανικό και αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου και αποτέλεσε την αιτία για έντονες διαφωνίες μεταξύ βασικών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ένας από αυτούς, μάλιστα, σύμφωνα με τις πηγές του ΒΝ, ζήτησε να ακυρωθεί όλη η επιτροπή διότι διαρρέουν πράγματα προς τα έξω και στο τέλος απολογούνται τα κυβερνητικά στελέχη.
Το κλίμα είναι βαρύ και για τον Θάνο Πλεύρη που σε μία κίνηση εντυπωσιασμού έστειλε τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για VIP MEΘ στον Άρειο Πάγο… Η έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα εκθέτει και αυτόν…

Στο κάδρο μπαίνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η έκθεση, επικοινωνιακά και ουσιαστικά, εκθέτει πλήρως την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιον τον Πρωθυπουργό που μόλις προ ολίγων ημερών δήλωνε άγνοια από του βήματος της βουλής για την ύπαρξη μελετών που να αποδεικνύουν μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.
Από τα συμπεράσματα της μελέτης των δύο καθηγητών τεκμαίρεται σαφέστατα ότι η σχέση θανάτων με την παραμονή ασθενών Covid-19 εκτός ΜΕΘ.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως και τον Μάϊο του 2021, η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ ανήλθε σε 88,4% σε αντίθεση με το 63,5% των ασθενών που μπήκαν σε ΜΕΘ και στη συνέχεια απεβίωσαν, ενώ περισσότεροι από 1500 ασθενείς πέθαναν αβοήθητοι ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

Ο Προϋπολογισμός θα γίνει απολογία της κυβέρνησης για τις ΜΕΘ και τους 20.000 νεκρούς

Η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της Γ. Οικονόμου προσπάθησε να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κανιβαλίζει» επί μίας επιστημονικής έρευνας.
Το κλίμα στο πρωθυπουργικό μέγαρο είναι βαρύ και οι φόβοι όλων είναι ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα μετατραπεί σε ριγγκ ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, με την πρώτη να πρέπει να απολογηθεί απέναντι σε μία έρευνα των καθηγητών που η ίδια συμβουλεύεται…
Θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.
Το χειρότερο, είναι ότι ο Προϋπολογισμός και τα θετικά του σημεία (φοροελαφρύνσεις, απαλλαγές, κίνητρα και αναπτυξιακά μέτρα) θα πάνε στράφι. Κανένας δεν θα σταθεί σε αυτά.
Το Μαξίμου προσπαθεί να βρει θέματα να τραβήξει αλλού την προσοχή.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης