Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Δεν χρειάζονται άλλα μέτρα, να αυξηθούν οι εμβολιασμοί - Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ

Οικονόμου: Δεν χρειάζονται άλλα μέτρα, να αυξηθούν οι εμβολιασμοί - Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ
Είμαστε κάτω ή στον ίδιο μέσο όρο θανάτων με την ΕΕ υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν χρειάζονται άλλα μέτρα παρά η τήρηση των υφιστάμενων καθώς και ότι πρέπει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
«Είμαστε σε φάση μεγάλης πίεσης του συστήματος υγείας, μπορεί τα κρούσματα να πέφτουν αλλά υπάρχουν άνθρωποι που νοσούν βαριά.
Η αύξηση του εμβολιασμού, η τήρηση των μέτρων και η στήριξη του ΕΣΥ είναι οι βασικές συνιστώσες για την ανάσχεση της λοίμωξης.
Εμβολιάζεται ο κόσμος με έναν ικανοποιητικό ρυθμό μετά και την υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 - μέχρι στιγμής έχουν κλείσει ραντεβού ή εμβολιαστεί 130-140.000.
Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.
Πρέπει να εξαντλήσουμε τις προσπάθειες να πείσουμε τους ανεμβολίαστους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους δίνει η επιστήμη.
Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται και στη διάσταση της πειθούς και στη διάσταση της διευκόλυνσης για το εμβόλιο και στην τήρηση των μέτρων για να φτάσουμε τα ποσοστά που θα μας θωρακίσουν από τη βαριά νόσηση, αλλά και στην Omicron» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Οικονόμου.
Κληθείς να σχολιάσει το μεγάλο αριθμό θανάτων στην Ελλάδα παρά τον μικρό αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με άλλες χώρες, ο κ.Οικονόμου υποστήριξε ότι η χώρα μας είναι κάτω ή στο μέσο όρο θανάτων στην ΕΕ, αναφέροντας πως οι απώλειες το τελευταίο διάστημα ερμηνεύονται από τους ειδικούς σε συνάρτηση με το χρόνο που καταφεύγουν στα νοσοκομεία και στο ότι υπάρχουν πολλοί ανεμβολίαστοι σε ηλικιακές ομάδες με κίνδυνο για βαριά νόσηση.
«Οι δυνατότητες του ΕΣΥ είναι συγκεκριμένες και πολλαπλασιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια με τον υπερδιπλασιασμό των ΜΕΘ.
Όποια κλίνη ΜΕΘ υπαρχει στο ελληνικό σύστημα υγείας για Covid και non Covid περιστατικά είναι στη διάθεση του ΕΣΥ με αποτέλεσμα να απελευθερώνονται πολύ πιο γρήγορα κλίνες.
Αναμονές στις ΜΕΘ υπήρχαν και πριν την πανδημία, έχουμε πίεση και τώρα που είναι πάρα πολύ μεγάλη, κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.
Δεν καθόμαστε με «σταυρωμένα τα χέρια» σε αυτά που παραλάβαμε, ενισχύουμε τα νοσοκομεία» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου.

Όχι σε νέα μέτρα

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει σκέψη για τη λήψη περισσότερων μέτρων, ο κ.Οικονόμου είπε πως δεν υπάρχει σκέψη για προσθήκη νέων μέτρων και πως πρέπει να τηρηθούν τα υφιστάμενα. «Υπάρχει πλαίσιο που στηρίζεται στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, για το πώς κινούμαστε στη δημόσια σφαίρα αν είμαστε εμβολιασμένοι ή όχι, υπάρχει το αυτοδιαγνωστικό τεστινγκ, το ίδιο πλαίσιο ισχύει με τις εκκλησίες όπου η ίδια η εκκλησία και η πολιτεία με τα αρμόδια όργανα θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα χωρίς εντάσεις» είπε ο κ.Οικονόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης