Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Β. Εύβοια ο Μητσοτάκης στις 14-15/12 - Το σχέδιο ανασυγκρότησης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου

Στη Β. Εύβοια ο Μητσοτάκης στις 14-15/12 - Το σχέδιο ανασυγκρότησης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου
Στη Β. Εύβοια ο Μητσοτάκης και το μισό υπουργικό στις 14-15/12 - Το σχέδιο ανασυγκρότησης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου
Σχετικά Άρθρα

Τη Βόρεια Εύβοια θα επισκεφτεί αύριο14/12  ο πρωθυπουργός προκειμένου να συναντηθεί με θεσμούς και πολίτες της περιοχής και να ομιλήσει σε εκδήλωση για το ολικό σχέδιο ανασυγκρότησης της.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατευθυνθεί αύριο πρωί σχεδόν με το μισό υπουργικό επιτελείο, καθώς θα γίνουν αναλυτικά από υπουργούς και γραμματείς υπουργείο οι παρουσιάσεις των παραδειγματικών έργων του Προγράμματος Ανασυγκρότησης.

Ποιοι θα πάνε για το διήμερο στην Βόρεια Εύβοια

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανασυγκρότησης Σταύρος Μπένος και η εκδήλωση θα γίνει στο ΕΠΑΛ Ιστιαίας. Θα είναι εκεί για να καλοσωρίσει το κυβερνητικό κλιμάκιο ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς ενώ στην εκδήλωση θα τοποθετηθούν όλοι οι τοπικοί φορείς.
Ο Πρωθυπουργός θα πλαισιώνεται από τους Χρήστο Τριαντόπουλο, υφυπουργό στο Πρωθυπουργό, τη Νίκη Κεραμέως, υπουργό παιδείας, την Ασημίνα Γκάγκα αναπληρώτρια Υγείας , τον Γιάννη Καραγιάννη, υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τον Γιώργο Αμυρά, υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Λίνα Μενδώνη υπουργό Πολιτισμού, τον Γιώργο Γεωργαντά, υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς και τους γενικούς γραμματείς Δ.Σκάλκο, Β.Λοίζου, Κ.Μπαγινέτα, Α.Στρατινάκη.

Αυτοί είναι οι μελετητές και καθηγητές του σχεδίου ανασυγκρότησης

Στο κύκλο του κλιμακίου θα είναι και μελετητές για την ανασυγκρότηση της περιοχής, όπως ο Κωνσταντίνος Ζέκκος, μελετητής Στρατηγικής Μελέτης υποδομών της Νήσου Εύβοιας», η Φαίη Μακαντάση, επικεφαλής Ερευνών ΔιαΝΕΟΣΙΣ, Νίκος Δρακωνάκης, μελετητής Master Plan του Προγράμματος, Ηλίας Κάλφας, συντονιστής μελέτης «Υλοποίηση της ανασυγκρότησης του αγροδιατροφικού τομέα Β.Εύβοιας, Ιωάννα Δρεττα, μελετήτρια «Στρατηγικού Σχεδιασμού Marketing για την ανάδειξη της περιοχής και ο Δημήτρης Οικονόμου, επιβλέπων των μελετών των ειδικών πολεοδομικών σχεδίων Δήμων Βόρειας Εύβοιας.

Διήμερη η εκδήλωση

Η εκδήλωση θα κρατήσει 2 μέρες και το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχει και σχέδιο και θέληση για την ανασυγκρότηση της περιοχής. Γι’ αυτό και έχουν επιστρατευτεί και άλλοι μελετητές που θα μιλήσουν την δεύτερη ημέρα, την Τετάρτη 15.12. Οι παρουσιάσεις μελετών θα ξεκινήσουν στις 10.00 πμ και θα μιλήσουν εκτός από τους προαναφερόμενους καθηγητές και μελετητές, Ηλίας Αποστολίδης (Master Plan για το Νέο Δάσος), Γιώργος Πετράκος (Ανθρώπινο Δυναμικό), Μάνος Ματσαγγάνης (Κοινωνικά Δίκτυα), Βασίλης Γκοιμίσης (Ειδικά πολεοδομικά σχέδια), Στέλιος Τσακίρης (ειδικά πολεοδομικά Σχέδια Λίμνη-Αγ.Αννα), Χάρης Δούκας (Πράσινη Ζώνη), Νίκος Βασιλάκης (Ψηφιακό Κύμα), Άγγελος Τσακανίκας (Καινοτομία),Χρύσα Παγκάλου (Αναπτυξιακός σχεδιασμός για τον Πολιτισμό).

Φόβοι για αντιδράσεις

Ωστόσο, στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει και ο φόβος για αντιδράσεις των κατοίκων καθώς πολλοί θεωρούνται ξεχασμένοι απ’ όταν ξέσπασαν οι μεγάλες φωτιές της περιοχής.
Ο χρόνος που γίνεται η εκδήλωση είναι ασφαλής, έχουν περάσει κάποιοι μήνες και έχει δημιουργηθεί ένα σχέδιο το οποίο θα πρέπει, όμως, να υλοποιηθεί εγκαίρως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης