Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκινάει ο Γολγοθάς για τον Νίκο Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ παρά την νίκη με 68% – Όχι σε λευκή επιταγή από Παπανδρέου - Λοβέρδο

Ξεκινάει ο Γολγοθάς για τον Νίκο Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ παρά την νίκη με 68% – Όχι σε λευκή επιταγή από Παπανδρέου - Λοβέρδο
Δεν δίνουν στον Ανδρουλάκη λευκή επιταγή Λοβέρδος - Παπανδρέου
Σχετικά Άρθρα

O μεγάλος νικητής της εκλογικής μάχης του ΚΙΝΑΛ είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης καθώς κατάφερε να επιβληθεί με ένα μεγάλο ποσοστό 68% ενός ισχυρού πολιτικού ονόματος του Γιώργου Παπανδρέου 32% και αυτό φαινομενικά του δίνει μία ισχυρή εντολή και νομιμοποίηση μέσα στο κόμμα.
Ποια είναι τα μηνύματα της χθεσινής 12/12/2021 κάλπης;

Τελειώσανε τα πολιτικά τζάκια στο ΠΑΣΟΚ

Το κυρίαρχο μήνυμα της κάλπης είναι ότι τελειώσανε τα πολιτικά τζάκια στο ΠΑΣΟΚ.
Ο κόσμος αποφάσισε ανανέωση και αυτό πρέπει να είναι ο οδηγός του νέου αρχηγού προκειμένου να αλλάξει όλα τα όργανα στο κόμμα με την συμμετοχή νέων, άφθαρτων και χωρίς βαρίδια εξουσίας.
Δύσκολο εγχείρημα εάν σκεφτεί κανείς ότι ο μέσος όρος των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι άνω των 45.
Πολιτικά ονόματα των περασμένων δεκαετιών, παλιοί συνδικαλιστές και πρώην υπουργοί πρέπει να αποχωρήσουν σιγά σιγά. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.
Γι’ αυτό και το μήνυμα της αποστρατείας πρέπει να το λάβουν σοβαρά, εκτός από τον Παπανδρέου και άλλοι όπως ο Β. Βενιζέλος, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Ρέππας, Κ. Σκανδαλίδης και άλλοι.

Αλλάζει το όνομα αλλά πρέπει να αλλάξουν και οι παλιές πρακτικές


Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αλλάξει το όνομα της παράταξης και θα επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ συνοδευόμενο μάλλον από το όνομα Δημοκρατική Παράταξη.
Το brand name είναι ακόμα δυνατό αν αναλογιστούμε την συμμετοχή του κόσμου, όμως, στην αντίληψη της πλειοψηφίας του κόσμου το ΠΑΣΟΚ συμβολίζει το φθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Και εκεί αντλεί ακόμα μία δυναμική ο ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίστηκε ως αντισυστημική δύναμη από πολύ κόσμο για να σπάσει το φθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να οργανώσει πολύ καλά το κόμμα προκειμένου να πληρώσει τα μεγάλα χρέη που έχει και να τελειώσει πρακτικές που χρεώνουν το κόμμα.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κατέβει στον λαό.

Δεν δίνουν στον Ανδρουλάκη λευκή επιταγή Λοβέρδος - Παπανδρέου

Θα πρέπει να πούμε ότι τόσο οι ψηφοφόροι όσο και οι συνυποψήφιοί του δεν δίνουν στον Νίκο Ανδρουλάκη λευκή επιταγή να διαχειριστεί το κόμμα όπως θέλει. Και αυτό θα φανεί στην πορεία. Αν κάποιος προσπαθήσει να αποκωδικοποιήσει την χθεσινή δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, η αναφορά «για μήνυμα ευθύνης προς όλους» και «να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες» είναι μία ξεκάθαρη κίνηση να βάλει υψηλά τον πήχη για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Παρόμοια δήλωση και από τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος τόνισε στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον νέο πρόεδρο «να εργαστούμε όλοι για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ». Είναι δυνατόν να μιλάμε για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, από την μία στιγμή στην άλλη, όταν είναι 3ο κόμμα με πολύ μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ; Είναι προφανές ότι θέλουν να τον ελέγχουν κάθε τρίμηνο όπως τους μαθητές…

Θα έχουμε μάχες σε Κοινοβουλευτική Ομάδα και Συνέδριο


Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου έλεγαν με νόημα ότι τόσο την πρώτη Κυριακή όσο και την δεύτερη, 1 στους 3 ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ ήθελε Παπανδρέου υπονοώντας ότι οι μετοχές του Γιώργου Παπανδρέου στο κόμμα είναι δυνατές.
Επίσης, θα πρέπει να πούμε ότι ελέγχει ένα πολύ μεγάλο αριθμό βουλευτών του ΚΙΝΑΛ με ότι αυτό και αν συνεπάγεται.
Στο ΚΙΝΑΛ θα δούμε δύο μάχες που θα έχουν έντονα τα χαρακτηριστικά της επιρροής Παπανδρέου-Λοβέρδου στο συνολικό κόμμα.
Η πρώτη θα είναι η Προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η δεύτερη θα είναι όταν γίνει το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ τον Φεβρουάριο του 2022.
Το ποιος θα εκπροσωπεί το κόμμα και τι γραμμή θα ακολουθηθεί θα γίνει αντικείμενο διαφωνίας.
Εκεί θα αναμετρηθούν οι μηχανισμοί ξανά και θα συνειδητοποιήσετε ότι το Συνέδριο και οι σύνεδροι δεν συσχετίζονται πάντα με την βάση του κόμματος.

Αγωνία της ΝΔ για το πως σκέφτεται ο Ανδρουλάκης


Το τηλεφώνημα και η προσπάθεια του Πρωθυπουργού να μιλήσει, να συνεννοηθεί και να συναντήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι απόρροια του ενδιαφέροντος της Νέας Δημοκρατίας να δουν που θα το πάει ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ;
Θα φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα είναι μία χρήσιμη και «βολική» φωνή μέσα στο Κοινοβούλιο;
Η άποψή μας είναι ότι πρωταρχικός στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να πάρει πίσω όσους πασοκογενείς μπορεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και να επαναπατρίσει ψήφους που πήρε η Κουμουνδούρου.
Επιδίωξή του είναι να κατεβάσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 25% και να μειώσει την επιρροή του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντροαριστερά.
Όσον αφορά την κυβέρνηση, θα κινηθεί στα μονοπάτια που κινήθηκε η Φώφη Γεννηματά.
Θα συμφωνεί στα θεσμικά, με υπευθυνότητα σε σημαντικές αλλαγές που χρειάζεται διαχρονικά ο τόπος.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης