Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Θεσσαλονίκη ο Κουτσούμπας: Δεν θωρακίζει το σύστημα υγείας η κυβέρνηση - Κουνάει το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης

Στη Θεσσαλονίκη ο Κουτσούμπας: Δεν θωρακίζει το σύστημα υγείας η κυβέρνηση - Κουνάει το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης
Ο Δ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πυξίδα της είναι "τα κέρδη των ομίλων της υγείας"

Κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας άσκησε από τη Θεσσαλονίκη ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, τονίζοντας πως άφησε τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη "να αποφασίσουν οι ίδιοι, πόσες κλίνες θα ευαρεστηθούν να διαθέσουν", δεν καλύπτει τα κενά σε προσωπικό και δεν ανοίγει τα τρία κλειστά νοσοκομεία της πόλης, το Λοιμωδών, το Παναγία και το πρώην 424.
Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι πυξίδα της είναι "τα κέρδη των ομίλων της υγείας", δεν θωρακίζει το σύστημα υγείας, ενώ επιμένει να κουνάει το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης.

Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει πρόταση - σχέδιο, το οποίο δίνει απάντηση στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Όπως είπε, "αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βαδίσουμε στο δρόμο της ανατροπής του πραγματικού εχθρού, της σύγχρονης δικτατορίας του κεφαλαίου και να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό".
Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, το οποίο "ξεδιπλώνει μία μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία, η οποία δεν περιορίζεται στο πλαίσιο μιας πολιτικής καμπάνιας με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα".
Σημείωσε ότι το κόμμα θα δώσει και θα κερδίσει τη δύσκολη μάχη για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την κατάργηση των αντεργατικών νόμων και πρόσθεσε ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη "ούτε «για όλους» μπορεί να είναι, όπως λέει ο Μητσοτάκης, ούτε «δίκαιη», όπως λέει ο Τσίπρας", αλλά "είναι μόνο ανάπτυξη των κερδών των μονοπωλίων, μέσα από την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων".
Τόνισε ότι "η συμπόρευση με το ΚΚΕ δεν είναι σημαία ευκαιρίας για ανεμομαζώματα-ανεμοσκορπίσματα, για τυχοδιωκτικές συμφωνίες και συμμαχίες κορυφών" και στόχος είναι να χτιστεί μια ελπιδοφόρα κοινωνική συμμαχία, που "θα αξιοποιεί κάθε δυσκολία, «ρωγμή» κι αστάθεια στο αστικό πολιτικό σύστημα, με σκοπό να περνάει ο λαός και το κίνημα του σε καλύτερες θέσεις μέχρι τη ριζική ανατροπή για την εξουσία".

Για ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κοτσούμπας ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι "η «Προοδευτική δημοκρατική παράταξη» του ΣΥΡΙΖΑ και όσων άλλων επιδιώκει να την απαρτίσουν, ψηφίζει τα ίδια νομοσχέδια με τη «δεξιά»" και πρόσθεσε πως "η προοδευτική δημοκρατική παράταξη μπάζει πολλά νερά, προφανώς από τα δεξιά".

Για το ΚΙΝΑΛ

Με αφορμή τις σημερινές εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) , ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι εάν ο κόσμος φτάνει στην κάλπη με την προσδοκία ότι το κόμμα μπορεί να αλλάξει στρατηγική ή μπορούμε να επιστρέψουμε σε προηγούμενες δεκαετίες με περισσότερο κοινωνικό κράτος, θα διαψευστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης