Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της 4ετίας, δίαυλος επικοινωνίας με ΚΙΝΑΛ – Δεν υπάρχουν περιθώρια για δημοσιονομικές ενισχύσεις

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της 4ετίας, δίαυλος επικοινωνίας με ΚΙΝΑΛ – Δεν υπάρχουν περιθώρια για δημοσιονομικές ενισχύσεις
Για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής εκτίμησε ότι μπορεί να έχει τη δυνατότητα ενός ανοικτού διαύλου επικοινωνίας με τον πρόεδρο που θα επιλέξουν οι συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία
Σχετικά Άρθρα

Το σχέδιό του έως τις εκλογές, για τις οποίες τόνισε ότι θα γίνουν σε 18 μήνες, αναπτύσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος» θέτει σαφείς προτεραιότητες στην οικονομία ώστε η ανάπτυξη να περάσει στα εισοδήματα των πολιτών, θεωρεί ότι η αύξηση των εμβολιασμών θα συνεχισθεί για να αναχαιτισθεί το κύμα της πανδημίας ενώ αναφέρεται στη μείωση των φόρων και τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών απασχόλησης για τη νέα γενιά.
Παράλληλα παρουσιάζει το στίγμα που επιθυμεί για τη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι ως το μεγαλύτερο κόμμα της Κεντροδεξιάς στην Ευρώπη, με τις πολιτικές που ασκεί έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί τον χαρακτήρα του προοδευτικού κόμματος.

Εκλογές στο τέλος της 4ετίας

Για τους εμβολιασμούς και μία πιθανή επέκταση της υποχρεωτικότητας σε άλλες ηλικιακές ομάδες ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή, χωρίς ωστόσο να αποκλείει αναπροσαρμογή της πολιτικής εάν κριθεί απαραίτητο, ενώ για το θέμα των ΜΕΘ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι κομματικοποιεί την πανδημία χρησιμοποιώντας εμπρηστική ρητορική με έναν «τρόπο που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα».
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ώστε να αξιολογηθεί συνολικά η κυβέρνηση για το έργο, τις μεταρρυθμίσεις της και την αξιοπιστία στην υλοποίηση των δεσμεύσεων, ενώ σημείωσε ότι θα διεκδικήσει αυτοδυναμία για την επόμενη τετραετία.
«Η κυβέρνηση έχει ακόμα 18 μήνες εντατικής δουλειάς μπροστά της και θέλει να αξιολογηθεί συνολικά για το έργο το οποίο παράγει», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

ΚΙΝΑΛ

Για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής εκτίμησε ότι μπορεί να έχει τη δυνατότητα ενός ανοικτού διαύλου επικοινωνίας με τον πρόεδρο που θα επιλέξουν οι συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία προσβλέποντας σε μία ουσιαστική αντιπολίτευση.

Οικονομία

Στο μέτωπο της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η πολιτική του συγκλίνει στην «αλλαγή του DNA της οικονομίας» με ένα πρότυπο ανάπτυξης που δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού για να ανταποκριθεί η χώρα στη διπλή πρόκληση της ψηφιακής επανάστασης και της κλιματικής αλλαγής.
Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πρόσθετες δημοσιονομικές ενισχύσεις πέραν των όσων έχουν ανακοινωθεί, αλλά σημειώνει ότι η επόμενη σημαντική δέσμη μείωσης φόρων θα αφορά στην κατανάλωση με βάση τον δημοσιονομικό χώρο και την ανάπτυξη.

Φυσικό αέριο

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «η ΔΕΠΑ ήδη εξετάζει την αύξηση της έκπτωσης στο φυσικό αέριο για τους οικιακούς καταναλωτές για το μήνα Δεκέμβριο όπου οι καταναλώσεις είναι αυξημένες, ενώ ανάλογη πρόνοια θα ληφθεί και για το πρώτο τρίμηνο του 2022».


Ελληνοτουρκικά

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι οποιαδήποτε ένταση από την πλευρά της Άγκυρας θα είχε επιπτώσεις και στην εσωτερική οικονομική κατάσταση της Τουρκίας καθώς θα βρισκόταν αντιμέτωπη με μέτρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υπογράμμισε ως μόνη λύση την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου για την επίλυση των διαφορών μας.

Οι νέοι

Για τους νέους ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι η απόφασή του να ενισχύσει την τεχνική εκπαίδευση θα δικαιωθεί σε βάθος χρόνου καθώς ήδη οι απόφοιτοι των τεχνικών σχολών έχουν καλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, ενώ ως μεγαλύτερη πρόκληση έθεσε την εφαρμογή μιας συνεκτικής πολιτικής για τη βελτίωση της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής της νέας γενιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης