Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ – Ανδρουλάκης εναντίον Παπανδρέου στον β’ γύρο των εκλογών (12/12)

Αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ – Ανδρουλάκης εναντίον Παπανδρέου στον β’ γύρο των εκλογών (12/12)
Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε πρώτος την Κυριακή 5/12 και με διαφορά 8,91% (23.697 ψήφους) έναντι του δεύτερου Γιώργου Παπανδρέου που συγκέντρωσε 27,97%
Σχετικά Άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ με τον δεύτερο και καθοριστικό γύρο των εκλογών την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021.
Οι κάλπες ανοίγουν ξανά την Κυριακή στις 7 το πρωί για τον τελικό γύρο των εσωκομματικών εκλογών με αντιπάλους τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου.
Τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής (5/12/2021) κατέδειξαν μια σαφή τάση του εκλογικού σώματος ενώ στοίχημα παραμένει, εάν θα υπάρξει τόσο μεγάλη συμμετοχή ψηφοφόρων και στην επαναληπτική ψηφοφορία.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε πρώτος και με διαφορά 8,91% (23.697 ψήφους) έναντι του δεύτερου Γιώργου Παπανδρέου.
Συνολικά, ψήφισαν 270.706, ενώ έγκυρα ήταν 268.798.

Ειδικότερα:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε ποσοστό 36,88% (99.120 ψήφους).
Ο Γιώργος Παπανδρέου συγκέντρωσε 27,97% (75.183 ψήφους).
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ποσοστό 25,98% (69.827).
Ο Παύλος Χρηστίδης 3,25% (8.733)
Ο Παύλος Γερουλάνος 2,99% (8.027)
Ο Χάρης Καστανίδης 2,94% (7.908)

Πού θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ασκήσει το δικαίωμα της συμμετοχής του στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στο Εκλογικό Τμήμα που θα λειτουργεί στο Δημαρχείο Νίκαιας, Παναγή Τσαλδάρη 10, στις 10:45 π.μ.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ψηφίσει στις 11:00 το πρωί στο εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Τα δύο στρατόπεδα

Στο στρατόπεδο του Νίκου Ανδρουλάκη διατηρούν χαμηλούς τους τόνους, λέγοντας πως οι εκλογές ξεκινούν ξανά από το μηδέν - αν και η αισιοδοξία για το αποτέλεσμα είναι διάχυτη.
Οι επιτελείς του πρώην πρωθυπουργού, παρά την προφανή απογοήτευση διαμηνύουν πως η μάχη θα πρέπει να δοθεί, γιατί αυτή την Κυριακή κρίνεται η ηγεσία του χώρου αλλά και επειδή θα πρέπει να καταγραφεί και η άλλη άποψη για το «αύριο» του ΚΙΝΑΛ.

Πριν από την τελική ευθεία

Ο πρώην πρωθυπουργός δέχθηκε πολλές παραινέσεις να μην κατέλθει υποψήφιος για τον β’ γύρο, να αναγνωρίσει τη νίκη Ανδρουλάκη και να εγγυηθεί έτσι την ενότητα του κόμματος.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος (που αναδείχθηκε τρίτος) επιχείρησε σε τρεις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε μαζί του να τον πείσει, επικαλούμενος την ανάγκη ενότητας.
Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός ανακοίνωσε τη στήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη.
Ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο δεν χαμήλωσε τους τόνους αλλά εξαπέλυσε επίθεση στον εσωκομματικό του αντίπαλο ευελπιστώντας σε μείωση της διαφοράς.
Ο κ. Παπανδρέου καταλόγισε κυρίως απειρία στον εσωκομματικό του αντίπαλο, που θα στοιχίσει στο ΚΙΝΑΛ ενώ έκανε λόγο και για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία, αναφορά την οποία στη συνέχεια ανασκεύασε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης