Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κινήσεις ισορροπίας της κυβέρνησης με την Δεξιά και την Εκκλησία προ του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Κινήσεις ισορροπίας της κυβέρνησης με την Δεξιά και την Εκκλησία προ του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Όσο προχωράει ανένδοτη η πανδημική κρίση, στην κυβέρνηση σκέφτονται πως θα μπορέσουν να επανέλθουν στην πραγματικότητα προ του ιού.
Σχετικά Άρθρα

Όσο προχωράει ανένδοτη η πανδημική κρίση, στην κυβέρνηση σκέφτονται πως θα μπορέσουν να επανέλθουν στην πραγματικότητα προ του ιού.
Μπορεί οι εμβολιασμοί να προχωράνε υπό το φόβο της μετάλλαξης Omicron και των σκληρών μέτρων που έχουν επιβληθεί για τους ανεμβολίαστους αλλά υπάρχει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα που ταλανίζει τον στενό κύκλο του Πρωθυπουργού: Πότε θα τελειώσει η πανδημία και ως πότε θα αναγκάζει η κυβέρνηση τους πολίτες να εμβολιάζονται;
Στα όρια της κοροϊδίας να κάνουμε κάθε 3 μήνες εμβόλια
Είναι προφανές ότι κινείται στα όρια της κοροϊδίας η γραμμή των παραγωγών εμβολίων ότι θα χρειαστεί και τέταρτη δόση εμβολίου για να είναι κάποιος καλυμμένος από τις μεταλλάξεις του ιού.
Για ποια αποτελεσματικότητα των εμβολίων μιλάμε όταν χρειάζεται κάθε τρεις μήνες να εμβολιάζεσαι;
Αυτό το αφήγημα είναι δύσκολο να το υπηρετήσουν οι κυβερνήσεις, πολλώ δε μάλλον η κυβέρνηση Μητσοτάκη όταν έχει ήδη αντιμετωπίσει ένα μεγάλο κύμα αμφισβήτησης για τα εμβόλια σε όλες τις φάσεις του εμβολιασμού.

Η παράταση της πανδημίας θα φέρει υποχρεωτικό εμβολιασμό και νέο… κόστος

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο κινούνται πάνω στην γραμμή του υποχρεωτικού εμβολιασμού, το ίδιο και στην Ελλάδα.
Θα είναι μία πολιτική με μεγάλο κόστος για όλες τις κυβερνήσεις αλλά με άγνωστο αποτέλεσμα διότι υπάρχουν απόψεις ειδικών ότι η πανδημία θα κρατήσει και άλλους μήνες.
Οπότε ακόμα και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός λογικά θα κριθεί ότι θα πρέπει να γίνει και δεύτερη φορά μέσα στο 2022.
Η κυβέρνηση έχει πρόβλημα στα δεξιά της.
Υπό αυτό το πρίσμα, μέσα στο 2022 το πιθανότερο είναι η κυβέρνηση να αποφασίσει υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλες τις ηλικίες κάτι που θα δημιουργήσει μεγάλη δυσαρέσκεια σε αρκετά μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
Κυρίως προς τα δεξιά της κυβέρνησης.
Και εκεί είναι που «πονάει» την κυβέρνηση.

Οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά δεν απασχολούν ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου.
Δεν συνιστούν άμεση απειλή.
Στα δεξιά της η κυβέρνηση έχει πρόβλημα με ένα ποσοστό άνω του 12% να ψάχνεται…

Η εγκατάλειψη των παραδοσιακών αρχών της Δεξιάς φέρνει κατακερματισμό

Ωστόσο, όπως έχουμε ξαναπεί, στα δεξιά της κυβέρνησης υπάρχει μία μεγάλη δυσαρέσκεια που δεν έχει μετουσιωθεί σε επιλογή πολιτικού φορέα.
Δεν υπάρχει και ένα πρόσωπο να τους ενώσει.
Είναι χαρακτηριστικό, όμως, ότι υπάρχει πανσπερμία δεξιών κομμάτων που θέλουν να μπουν στην Βουλή.
Η κύρια τους δύναμη προέρχεται από την εγκατάλειψη της ΝΔ παραδοσιακών αρχών όπως η οικογένεια και η θρησκευτική πίστη αλλά και η εμμονική προσκόλληση σε ατζέντες δικαιωματιστών όπως π.χ ΛΟΑΤΚΙ.
Από την άλλη, υπάρχει δυσαρέσκεια από τους δεξιούς ψηφοφόρους για τα θέματα των εμβολιασμών και της υποχρεωτικότητας.

Κινήσεις ισορροπίας από την κυβέρνηση με την Εκκλησία

Το Μαξίμου προσπαθεί να μαζέψει τις «πληγές» της προς τα Δεξιά με το να αφήνει εκτός πλαισίου ελέγχων και περιορισμών τις εκκλησίες και τους πιστούς, δημιουργώντας όμως δυσαρέσκεια στο Κέντρο από αυτήν την επιλεκτική της συμπεριφορά.
Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, είναι η συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο την προηγούμενη εβδομάδα και η παρουσία του στην Ιερά Σύνοδο που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα. Γιατί ο Πρωθυπουργός να δει δύο φορές τον Ιεράρχη μέσα σε λίγες μέρες;

Δύο αιτήματα του Πρωθυπουργού στον Ιερώνυμο – Τον βλέπει 2η φορά

Προφανώς, διότι φοβάται ότι υπάρχει «τρύπα» στους ελέγχους στις εκκλησίες αφού αυτές λειτουργούν με ένα δικό τους εποπτικό έλεγχο των rapid test και των πιστών που μπαίνουν στους ναούς.
Αστυνομία δεν πάει στις εκκλησίες.
Και οι έλεγχοι θα πρέπει να ενταθούν τώρα τα Χριστούγεννα που έρχονται περισσότεροι πιστοί στις εκκλησίες.
Από την άλλη, ο Πρωθυπουργός θέλει να τονίσει εμφατικά στους ιεράρχες να καθοδηγούν τους πιστούς για να εμβολιάζονται και όχι το αντίθετο που συμβαίνει πολύ συχνά, ιδιαίτερα σε περιοχές στην Μακεδονία και Θράκη.
Και εκεί εντάσσεται και η προαναγγελία για την πρόσληψη 4.000 ιερέων.

Το όχι και τόσο αθώο φλερτ της κυβέρνησης με την Εκκλησία και τα 2 σταθμά στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Αυτό το φλερτ με την Εκκλησία, έχει φυσικά και το σκοπό του.
Θέλει να συγκρατήσει, μέσω των κληρικών, το θρησκευόμενο κόσμο κοντά του παρά την δυσαρέσκεια για την πανδημία και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.
Σκεφτείτε, οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις ζητούν υποχρεωτικό εμβολιασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας και στους ιερείς και η κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα αποφασίσει υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς - που ανήκουν στην Κεντροαριστερά- και κάποιους χιλιάδες 60άρηδες και άνω.

Προφανώς, σκέφτεται με όρους πολιτικού κόστους αφού οι 3 προαναφερθείσες κατηγορίες είναι βασικός κορμός της παραδοσιακής εκλογικής δεξαμενής της ΝΔ.
Όσο το αφήγημα της ανάπτυξης είναι ακόμα ζωντανό και η Κεντροαριστερά βρίσκεται σε διαδικασία αναμόρφωσης, το Μαξίμου θα κοιτάξει να κλείσει την ψαλίδα με τους δεξιούς ψηφοφόρους.
Και δεν είναι τυχαίο που ο Πρωθυπουργός έβαλε σε ειδικό ρόλο την αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη, με το ειδικό βάρος στη Δεξιά, να μαζεύει αιτήματα των βουλευτών προς ικανοποίηση.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης