Πολιτική

Παπανδρέου: Δεν έχει κριθεί τίποτα – Είμαστε στο β’ ημίχρονο – Δεν δίνονται μάχες από τις Βρυξέλλες

Παπανδρέου: Δεν έχει κριθεί τίποτα – Είμαστε στο β’ ημίχρονο – Δεν δίνονται μάχες από τις Βρυξέλλες
Θα επαναπατρίσω δυνάμεις από το ΣΥΡΙΖΑ – Εάν χάσω θα στηρίξω τον Ανδρουλάκη είπε ο κ.Παπανδρέου
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν έχει κριθεί τίποτα όσον αφορά την εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής διατύπωσε ο Γιώργος Παπανδρέου ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.
Ο κ.Παπανδρέου υποστήριξε πως ακόμα είμαστε στο β’ ημίχρονο και επισήμανε πως οι μάχες δεν μπορεί να δίνονται από τις Βρυξέλλες, αναφερόμενος προφανώς στον «αντίπαλο» του, Ν. Ανδρουλάκη.
Αναφερόμενος στο σάλο που προέκυψε σχετικά με τις καταγγελίες για παρατυπίες στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο κ.Παπανδρέου έκανε λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του, τονίζοντας ότι οι εκλογικές διαδικασίες της προσεχούς Κυριακής «πρέπει να είναι άψογες».
«Ήμουν πολύ καθαρός και πράγματι εξανίσταμαι πως τα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν αυτά που λέω» τόνισε ο κ. Παπανδρέου σημειώνοντας πως κάτι αντίστοιχο έγινε και με τη φράση του «λεφτά υπάρχουν».
Όπως είπε ο ίδιος όπως και όλοι οι συνυποψήφιοί του δέχθηκαν καταγγελίες για προβλήματα στη διαδικασία κάτι που επιβεβαίωσε το αρμόδιο όργανο και ζήτησε να διερευνηθούν ενόψει του δεύτερου γύρου.
Πρόσθεσε μάλιστα πως είναι θεματοφύλακας και εγγυητής της διαδικασίας που ο εκείνος ξεκίνησε το 2004.

Δεν έχει κριθεί η μάχη

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν έχει κριθεί καθώς τώρα είναι το β’ ημίχρονο με διαφορετικό διακύβευμα, ενώ τόνισε ότι ο κόσμος στο δεύτερο γύρο, θα .πιλέξει όχι τον υποψήφιο που του αρέσει περισσότερο, αλλά ποιος μπορεί να ηγηθεί της παράταξης, να την μεγαλώσει, να την κάνει ισχυρή πλειοψηφούσα δύναμη, να έχει το διεθνές κύρος «αλλά να μπορεί να παλέψει και στη βουλή».
Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε ουσιαστικό μειονέκτημα πως εάν εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν έχουμε παρουσία στη Βουλή» καθώς όπως είπε, οι μεγάλες μάχες δίνονται στο κοινοβούλιο, ένα σημαντικό προπύργιο της Δημοκρατίας και δεν δίνονται από τις Βρυξέλλες.
Επιπλέον, επέμεινε πως ο κ. Ανδρουλάκης είχε ρόλο στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για διορισμούς στο δημόσιο μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ το 2012, παρότι ο συνυποψήφιός του το διέψευσε λέγοντας ότι τότε δεν ήταν γραμματέας του κόμματος.
«Μπορεί να μην ήταν γραμματέας, ήταν όμως εντεταλμένος και έκανε αυτό το πράγμα μαζί με τον Παπαμικίκο από τη ΝΔ.
Να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω αν ήταν γραμματέας τότε ή λίγο αργότερα.
Ήταν ο άνθρωπος που έπαιξε αυτό τον ρόλο.
Γιατί το ανέφερα;
Γιατί έδωσα μάχη όταν ανέλαβα πρωθυπουργός και βουλευτής για το ΑΣΕΠ και για την αξιοκρατία» είπε ο κ.Παπανδρέου.

Θα επαναπατρίσω δυνάμεις από το ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι τον ψήφισαν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για να μην εκλεγεί ο κ. Λοβέρδος, απάντησε ότι εάν όντως στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ ήρθαν να ψηφίσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από τη ΝΔ σίγουρα δεν στήριξαν εκείνον.
«Αν ήρθαν από τη ΝΔ για να στηρίξουν έναν υποψήφιο και αν ήρθαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν κάποιον υποψήφιο, είμαι απολύτως σίγουρος ότι ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε εμένα.
Δεν με θέλουν εμένα.
Γιατί; Γιατί πιστεύουν ότι εγώ μπορώ να αντιπαρατεθώ, να μεγαλώσω την παράταξη και βεβαίως να κερδίσουμε και εκλογές» υποστήριξε ο κ.Παπανδρέου, ο οποίος υποσχέθηκε να πάρει εκλογικές δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ επαναπατρίζοντας δυνάμεις που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ.
«Είμαστε διαφορετικοί από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Θα δώσουμε εναλλακτική στον ελληνικό λαό γι αυτό μας ψήφισε ο κόσμος» ανέφερε ο κ.Παπανδρέου, ο οποίος ερωτηθείς για το τι θα πράξει, εάν χάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, είπε ότι θα βοηθήσει και θα στηρίξει την παράταξή του από οποιοδήποτε μετερίζι.
«Την ενότητα, την έχω υπηρετήσει, είμαι ο άνθρωπος της παράταξης, είναι στο DNA μου και το έχω αποδείξει» τόνισε ο κ.Παπανδρέου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης