Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Ο Γιαννάκος θα δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη – Δηλητηριάζει ένα ήδη τεταμένο κλίμα

Οικονόμου: Ο Γιαννάκος θα δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη – Δηλητηριάζει ένα ήδη τεταμένο κλίμα
Κανένα επιπλέον περιοριστικό μέτρο ενόψει των Χριστουγέννων είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννάκος θα δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη για τα όσα υποστηρίζει σχετικά με την άμεση πρόσβαση επωνύμων σε κλίνες ΜΕΘ διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε πως δεν θα ληφθεί κανένα περιοριστικό μέτρο για τις μετακινήσεις ενόψει των Χριστουγέννων, ακόμα και στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ.Οικονόμου υποστήριξε ότι οι ΜΕΘ είναι διαθέσιμες αποκλειστικά και μόνο με ιατρικά κριτήρια.
«Οποιοδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι αβάσιμος, ξένος προς την πραγματικότητα, προσβάλλει τους γιατρούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις και δηλητηριάζει αχρείαστα ένα ήδη τεταμένο κλίμα» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου, αναφέροντας πως όσοι είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, με την πρώτη διαθέσιμη ΜΕΘ που είναι εφικτή η μεταφορά τους γίνεται αμέσως, χωρίς κριτήρια διαχωρισμού.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι είναι χρέος όλων η αυστηρή τήρηση των μέτρων αλλά και ο εμβολιασμός για να μην εμποδίσουμε την λειτουργία της αγοράς και κυρίως να μην θέσουμε σε κίνδυνο άλλους ανθρώπους.

Η στρατηγική

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει τη στρατηγική που έχει χαράξει για την αντιμετώπιση της πανδημίας δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των όπλων που έχουμε στα χέρια μας:
1ον: Στον εμβολιασμό όσων δεν εμβολιάστηκαν ακόμη, ιδίως μάλιστα των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών που κινδυνεύουν περισσότερο με βαριά νόσηση, αλλά και στην αναμνηστική δόση όσων ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους έως το τέλος Αυγούστου.
2ον: Στη συχνή χρήση από όλους -εμβολιασμένους και μη- του testing, προκειμένου να ξέρουμε ποια είναι η κατάστασή μας, αλλά και για να μη μεταδώσουμε άθελά μας τη λοίμωξη στο περιβάλλον και στους γύρω μας.
Και 3ον: Στην τήρηση από όλους των μέτρων ατομικής προστασίας» είπε ο κ.Οικονόμου.

Αύξηση στους εμβολιασμούς

«Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς είναι γεγονός ότι - μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας στους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών - υπάρχει σημαντική αύξηση των ραντεβού από τις ηλικιακές αυτές ομάδες.
Αυξημένη είναι και η προσέλευση των συμπολιτών μας για την αναμνηστική δόση μετά την απόφαση η μείωση του χρονικού διαστήματος που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ της δεύτερης και της αναμνηστικής δόσης, να πέσει από τους έξι στους τρεις μήνες.
Τις τελευταίες 10 ημέρες κλείστηκαν περισσότερα από 201 χιλιάδες ραντεβού πρώτης δόσης, εκ των οποίων σχεδόν 88 χιλιάδες αφορούσαν τους συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω και σχεδόν 1.450.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, εκ των οποίων περισσότερα από 502 χιλιάδες αφορούσαν πολίτες άνω των 60 ετών» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 5 – 11 ετών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι από αύριο Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών και από τις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τους.
Όπως είπε, στην πρώτη φάση θα γίνονται σε 75 περιοχές, ενώ για τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας θα αποσταλούν κινητά συνεργεία.
«Θέλω επίσης να συμπληρώσω ότι από αύριο θα λειτουργεί με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας ειδική πλατφόρμα όπου θα μπορούν οι γονείς να απευθύνουν τα ερωτήματά τους σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, ενώ στις 14 Δεκεμβρίου η κυρία Θεοδωρίδου και η κυρία Παπαευαγέλλου θα απαντήσουν ζωντανά μέσω του διαδικτύου σε απορίες και σε ερωτήσεις γονέων σε σχέση με τον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής κατηγορίας» ανέφερε ο κ.Οικονόμου.

Self test

«Μείζονος, επίσης, σημασίας σε κάθε περίπτωση είναι η έγκαιρη διάγνωση της νόσησης από τον κορονοϊό και ιδίως ο εντοπισμός ασυμπτωματικών κροσυμάτων.
Γι’ αυτό χορηγείται από τις 6 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου ένα δωρεάν self test σε όλους εμβολιασμένους και μη, έτσι ώστε ο καθένας να ξέρει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και, αν νοσεί, να απομονωθεί για να μην μεταδώσει τον ιό στους γύρω του, θέτοντάς σε σοβαρό κίνδυνο το περιβάλλον του.
Η μεγάλη συμβολή των self test στην ανάσχεση της πανδημίας έχει αποδειχθεί με την υποχρεωτική διενέργειά τους στα σχολεία, καθώς επέτρεψε τον έγκαιρο εντοπισμό πολλών ασυμπτωματικών φορέων, στην προστασία του περιβάλλοντός τους και στη συνέχιση της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Είναι καθήκον όλων μας -προς τον εαυτό μας, τους οικείους μας, το ηρωικό προσωπικό του Ε.Σ.Υ. και τους συνανθρώπους μας ευρύτερα- να βελτιώσουμε την κατάσταση στο επόμενο κρίσιμο διάστημα. Η χαλάρωση είναι ο καλύτερος σύμμαχος του ιού» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μείωση κρουσμάτων στα σχολεία

«Σχετικά με τα σχολεία, θα ήθελα να σημειώσω ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαμε μείωση των κρουσμάτων στα σχολεία κατά περίπου 1.000.
Αυτή τη στιγμή μόλις 15 τμήματα από τα 85.000 είναι κλειστά, δηλαδή το 0,01%.
Υπογραμμίζεται ότι οι προφάσεις που επικαλούνται κάποιοι για να κρατούν τα παιδιά τους μακριά από την εκπαίδευση και το σχολείο είναι απαράδεκτες.
Γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε χθες νομοθετική ρύθμιση για την καταπολέμηση του νοσηρού αυτού φαινομένου με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματικό πρόστιμο.
Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε αυτή τη διάταξη και για μια ακόμη φορά κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές και στο όνομα της άγρας ψήφων βάζει σε δεύτερη μοίρα ακόμα και το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση.
Θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον ο κ. Τσίπρας κατά την διάρκεια της σημερινής του περιοδείας στην Ήπειρο, εκτός από τον ξύλινο και αφοριστικό αντιπολιτευτικό του λόγο να μας εξηγήσει για ποιο λόγο υποστηρίζει αυτούς που στερούν από τα ανήλικα παιδιά τους το δικαίωμα να πάνε στο σχολείο, το δικαίωμα στην εκπαίδευση» τόνισε ο κ.Οικονόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης