Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας βάση για τη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ

Μητσοτάκης: Η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας βάση για τη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ
Επιμένουμε στις μεταρρυθμίσεις παρά τις προκλήσεις του κορωνοϊού είπε ο κ.Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη στρατηγική αυτονομία της ΕΕ διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 9/12 στο Μέγαρο Μαξίμου με αντιπροσωπεία της Γαλλικής Γερουσίας υπό τον Πρόεδρό της, Gérard Larcher.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε επισκόπηση των διμερών σχέσεων με έμφαση στις προοπτικές εμβάθυνσής τους σε όλα τα επίπεδα ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη στενότατη συνεργασία στον αμυντικό τομέα, με βάση την ευρεία συναντίληψη όσον αφορά την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της περιοχής, μεταξύ άλλων, και ως εφοδιαστικού κόμβου για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισήμανε ότι η Γαλλία αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό οικονομικό εταίρο, που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους επενδυτές στην Ελλάδα και μνημόνευσε το γεγονός ότι οι γαλλικές επιχειρήσεις δεν αποσύρθηκαν από τη χώρα μας κατά τη διάρκεια της κρίσης και ότι σήμερα καταγράφεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την αύξηση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Επιμένουμε στις μεταρρυθμίσεις

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει επιμείνει στο μεταρρυθμιστικό έργο της παρά τις προκλήσεις που προκάλεσε ο κορωνοϊός, και αναφέρθηκε στην ευρύτερη αναμόρφωση του οικονομικού κλίματος ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η θέση της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού.
Επιπλέον, ο κ.Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Larcher για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, τονίζοντας πως η πρόταση περί δύο κρατών δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση βάση για οποιονδήποτε διάλογο.
Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η ενταξιακή διαδικασία πρέπει να αρχίσει το ταχύτερο δυνατό, προσθέτοντας ότι διαφορετικά άλλες δυνάμεις θα προσπαθήσουν να εκτοπίσουν το αποτύπωμα της ΕΕ στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης