Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Μαξίμου «σκανάρει» τον Νίκο Ανδρουλάκη – Δεν αλλάζουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για εκλογές το 2023

Το Μαξίμου «σκανάρει» τον Νίκο Ανδρουλάκη – Δεν αλλάζουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για εκλογές το 2023

Η εκλογή Ανδρουλάκη δεν συνιστά επιταχυντή εξελίξεων στο πολιτικό σύστημα που επηρεάζουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης

Κυβερνητικές πηγές ξεκαθάριζαν στο ΒΝ ότι η προοπτική της ανάληψης της αρχηγίας στο ΚΙΝΑΛ από τον Nίκο Ανδρουλάκη δεν τους προκαλεί ούτε ζέστη ούτε κρύο.

Θεωρούν ότι περισσότερο ως πολιτικός κινείται στο χώρο της Κεντροαριστεράς και λιγότερο προς το Κέντρο και αυτός που θα πρέπει να φοβάται είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπέρ της αντιδημοφιλούς υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ο Ανδρουλάκης

Επίσης, κυβερνητικό στέλεχος που μιλάει με τον Πρωθυπουργό έλεγε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει βγει με μία ατζέντα που έχει πολλές αντιθέσεις.
Για παράδειγμα, είναι ο πρώτος πολιτικός που έχει βγει με ατζέντα υποχρεωτικών εμβολιασμών σε στρατιωτικούς, αστυνομικούς, ιερείς και γενικά στο δημόσιο τομέα.
Όπως επίσης ήταν υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών για τους άνω των 60 ετών.
Είναι αναμφισβήτητα μία αντιλαική ατζέντα η οποία δεν θα έχει απήχηση σε δεξιά κοινά ή πολύ αριστερά.

Λειψή η κοινοβουλευτική δυναμική του ΚΙΝΑΛ μέχρι τις εκλογές

Από την άλλη, στο Μαξίμου θεωρούν ότι εφόσον δεν είναι βουλευτής και στην Βουλή θα μπει κάποιος άλλος Πρόεδρος της Κ.Ο όπως π.χ Σκανδαλίδης, το ΚΙΝΑΛ δεν θα είναι πολύ δυνατό και δεν θα ασκήσει τόσο δυνατή αντιπολίτευση.
Οπότε μειώνεται η δυναμική του ως νέου Προέδρου.
Απεναντίας, στην Βουλή είναι πολύ δυνατός ο Αλέξης Τσίπρας γεγονός που τον ισχυροποιεί απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη, που θα ήθελε να τον υποβαθμίσει πολιτική στην πρωτοκαθεδρία της Κεντροαριστεράς.

Θα χρειαστεί καιρό ο Ν. Ανδρουλάκης να οργανώσει κόμμα και Κοινοβουλευτική Ομάδα

Τέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι σενάρια που σχετίζονται με εκλογές μέσα στο 2022 εξαιτίας της νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ δεν έχουν καμία βάση. «Αντιθέτως, λένε στην κυβέρνηση ο νέος πρόεδρος (το πιθανότερο ο Ανδρουλάκης) θα χρειαστεί καιρό να οργανώσει το κόμμα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα».
Εκτός, αυτού, θα δώσει βάση στο επαναπατρισμό ψηφοφόρων που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, μας υπενθυμίζουν ότι ο Ν. Ανδρουλάκης πολύ δύσκολα θα συνεργαστεί με τον Α. Τσίπρα μετά τις εκλογές με απλή αναλογική διότι κατανοεί ότι εάν συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα χάσει στελέχη και ψηφοφόρους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως μεγαλύτερο κόμμα θα τους απορροφήσει. Στόχος του είναι να μικρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά και να επιταχύνει την φθορά του Α. Τσίπρα.

Η αρχηγία Ανδρουλάκη δεν αποτελεί αιτία για πρόωρες εκλογές το 2022

Οπότε, όλα τα παραπάνω δεν συνιστούν επιταχυντή εξελίξεων στο πολιτικό σύστημα που επηρεάζουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
Η παραπάνω θεώρηση θα ήταν διαφορετική, εκτιμούν πολλοί, εάν φαβορί για την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο τελευταίος θα μπορούσε να προσελκύσει ψηφοφόρους και από το Κέντρο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς να είχαν νόημα πρόωρες εκλογές το 2022 με σκοπό να ανακόψουν την πορεία αναμόρφωσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης