Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιάρας για εμπλοκή δικαστικού σε υπόθεση ναρκωτικών: Εάν ισχύουν αποδοκιμάζονται από το σύνολο της κοινωνίας

Τσιάρας για εμπλοκή δικαστικού σε υπόθεση ναρκωτικών: Εάν ισχύουν αποδοκιμάζονται από το σύνολο της κοινωνίας
Στους δέκα μήνες η παρεδρία των νέων δικαστών

Εάν αυτά που παρακολουθούμε ισχύουν, «αποδοκιμάζονται από το σύνολο της κοινωνίας», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωστάς Τσιάρας, αναφερόμενος στην εμπλοκή του ονόματος ανώτατου δικαστικού σε υπόθεση ναρκωτικών.
Κληθείς, από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης Θ. Ξανθόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) και Αντ. Μυλωνάκη (Ελληνική Λύση) να τοποθετηθεί για την υπόθεση, ο κ. Τσιάρας είπε ότι τέτοια ζητήματα όντως δημιουργούν μεγάλη ανησυχία και αποδοκιμάζονται από το σύνολο της κοινωνίας, αλλά κι εμείς, πρέπει να δείχνουμε τη σοβαρή θέση μας, μη προστρέχοντας με ευκολία σε οποιαδήποτε κρίση και τοποθέτηση.
«Εάν όλα αυτά, που βλέπουμε, ισχύουν, είναι θέματα που όλοι μας αποδοκιμάζουμε«, τόνισε ο κ. Τσιάρας, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι πρέπει κανείς να περιμένει την ίδια τη Δικαιοσύνη να αναλάβει τον ρόλο που της έχει ανατεθεί από το Σύνταγμα.

Στους δέκα μήνες η παρεδρία των νέων δικαστών

Παράλληλα, και στο πλαίσιο της β' ανάγνωσης του νομοσχεδίου για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε ότι ο χρόνος της παρεδρίας των νέων δικαστών θα γίνει 10 μήνες: Μία από τις νομοτεχνικές βελτιώσεις, που θα γίνουν αύριο, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, θα είναι ότι ο χρόνος της παρεδρίας θα γίνει 10 μήνες, σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Όπως εξήγησε, αποφοιτώντας από τη Σχολή οι νέοι δικαστές, διορίζονται ως πάρεδροι τον Σεπτέμβριο, δηλαδή στην έναρξη του νέου δικαστικού έτους. Αν υπολογίσουμε την παρεδρία στους 12 μήνες, τότε αυτός ο χρόνος τελειώνει τον Αύγουστο. Με βάση, δε, το δικαστικό συμβούλιο, που πρέπει να γίνει τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ο διορισμός τους θα πάει αργότερα, δηλαδή από τον Δεκέμβριο έως τον Ιανουάριο. Οπότε, οι νέοι δικαστές δεν θα μπορούν να είναι στα δικαστήρια με την έναρξη του δικαστικού έτους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Άρα, λοιπόν, αν πάμε στους δέκα μήνες, η δυνατότητα της ένταξης των νέων πρωτοδικών στο δικαστικό Σώμα, με την έναρξη του δικαστικού έτους, θα διευκολύνει (την ένταξή τους)» επεσήμανε ο κ. Τσιάρας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης