Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Τελ Αβίβ ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου - Η ατζέντα

Στο Τελ Αβίβ ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου - Η ατζέντα
Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του Nafteli Bennett και με τον πρόεδρο Isaac Herzog
Σχετικά Άρθρα

Στο Ισραήλ θα βρεθεί σήμερα Τρίτη 7/12 ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προκειμένου να παραστεί στην Τριμερή Σύνοδο Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Naftali Bennett αλλά και με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Isaac Herzog όπου και θα τεθούν επί τάπητος οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ.
Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού μετά την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στο Ισραήλ ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο επίκεντρο των επαφών θα είναι η ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς, όπως η πανδημία, η υψηλή τεχνολογία και η κλιματική αλλαγή.
Κατόπιν ο κ.Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου, οι οποίες θα επικεντρώσουν στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο καθώς και στη συμβολή της Τριμερούς στην ειρήνη, στη σταθερότητα και στην ασφάλεια στην περιοχή.
Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, η Τριμερής Σύνοδος αναμένεται να αποτελέσει ευκαιρία για ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και των προκλήσεων, που αντιμετωπίζουν οι τρεις χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του αποσταθεροποιητικού ρόλου της Τουρκίας, αλλά και για περαιτέρω ενίσχυση της ήδη στενής συνεργασίας.

Κοινή Διακήρυξη

Κατά τη Σύνοδο Μητσοτάκης, Bennett και Αναστασιάδης θα υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη, που θα αφορά και τη συμπόρευση τους, καθώς και τη σημασία του σχήματος 3+1 με τη συμμετοχή των ΗΠΑ.
Στην ατζέντα της Τριμερούς θα βρεθούν ακόμη η συνεργασία στην ενέργεια, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την Πολιτική Προστασία.
Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως ενδεικτικό της σημασίας, που αποδίδει η ισραηλινή πλευρά στο στρατηγικό ρόλο της Ελλάδος στην περιοχή και στην τριμερή συνεργασία και με τη συμμετοχή της Κύπρου είναι το γεγονός ότι μολονότι το Ισραήλ ακύρωσε όλες τις επίσημες επισκέψεις για τις επόμενες δύο εβδομάδες λόγω της μετάλλαξης Omicron, οι σημερινές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν με προσωπική απόφαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης