Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Ισραήλ αύριο 7/12 ο Μητσοτάκης – Στις 8/12 η συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin

Στο Ισραήλ αύριο 7/12 ο Μητσοτάκης – Στις 8/12 η συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin
Σημαντικά ταξίδια του Έλληνα πρωθυπουργού το επόμενο διήμερο
Σχετικά Άρθρα

Στις ιδιαίτερα σημαντικές επισκέψεις του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο Ισραήλ και στη Ρωσία το επόμενο διήμερο αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου.
Ο κ.Οικονόμου είπε πως αύριο Τρίτη 7/12 ο κ.Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη του στο Ισραήλ μετά την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας.
Όπως έγινε γνωστό, ο κ.Μητσοτάκης θα έχει τις πρώτες του επαφές με τον νέο πρωθυπουργό Naftali Bennett και με τον νέο πρόεδρο Isaac Herzog.
Υπενθυμίζεται πως αύριο θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ η τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ με την συμμετοχή και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, κατά την οποία ιθα γίνει ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι τρεις χώρες, καθώς και συζήτηση για την περαιτέρω διεύρυνση των τομέων συνεργασίας.
Αναμένεται μάλιστα ότι οι τρεις ηγέτες θα υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο Σότσι η συνάντηση με Putin

Την Τετάρτη 8/12, ο κ.Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Ρωσία και θα βρεθεί στην πόλη Σότσι, όπου και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Αυτή θα είναι και η πρώτη συνάντηση του κ.Μητσοτάκη με τον Ρώσο πρόεδρο.
Σύμφωνα με τον κ.Οικονόμου, οι δύο ηγέτες θα έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν θέματα για τις σχέσεις των δύο χωρών με έμφαση τη συνεργασία στους τομείς της Ενέργειας, του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Παιδείας ενώ θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.
«Η πολύπλευρη και πολυδιάστατη ενεργητική διπλωματία που εφαρμόζουμε τα τελευταία δυόμισι χρόνια ενισχύει πολλαπλώς τη γεωστρατηγική θέση της πατρίδας και προάγει αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα», σχολίασε ο κ. Οικονόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης