Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Καθαρή νίκη Ανδρουλάκη με 36,92% - Αντίπαλος ο Γ. Παπανδρέου - Ποιον θα στηρίξει ο Λοβέρδος

ΚΙΝΑΛ: Καθαρή νίκη Ανδρουλάκη με 36,92% - Αντίπαλος ο Γ. Παπανδρέου - Ποιον θα στηρίξει ο Λοβέρδος
Για μεγάλη επιστροφή της δημοκρατικής παράταξης έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών - Προσκλητήριο μάχης από τον Παπανδρέου
Σχετικά Άρθρα

(upd7) Τον πρώτο λόγο για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη νίκη που πέτυχε χθες Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 κατά τον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, καθώς κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος διατηρώντας μάλιστα μια διαφορά περίπου 10 ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο Γ. Παπανδρέου, με τον οποίο και θα αναμετρηθεί στο β' γύρο των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής 12 Δεκεμβρίου.
Ο κ.Ανδρουλάκης κατέλαβε την πρώτη θέση με ποσοστό 36,92% ενώ στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 12/12/2021 προκρίθηκε τελικά ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με 27,87%.
Τρίτος και εκτός β' γύρου ο Ανδρέας Λοβέρδος που έλαβε ποσοστό 26,07%.
Με την ενσωμάτωση στο 93% των ψήφων οι τρεις υποψήφιοι έχουν συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους.
Για μεγάλη επιστροφή της δημοκρατικής παράταξης έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών Νίκος Ανδρουλάκης ενώ προσκλητήριο συμμετοχής στη μάχη της επόμενης Κυριακής (12/12) απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος στις δηλώσεις του στάθηκε στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, που προσέγγισε τους 270.000 ψηφοφόρους.
Ο κ.Ανδρουλάκης κυριάρχησε στην Κρήτη αλλά και σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία και στα νησιά, ενώ ο κ.Παπανδρέου είχε μεγάλη δυναμική στην Αθήνα και στην Αχαΐα.
Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στο τι θα πράξουν οι υποψήφιοι που έμειναν εκτός του β' γύρου, αν και πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως θα είναι αρκετά δύσκολο για τον κ.Παπανδρέου να καλύψει τη διαφορά των 10 ποσοστιαίων μονάδων και να κάνει την ανατροπή.
Μάλιστα, το πιθανότο θεωρείται πως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ήρθε τρίτος οριακά πίσω από τον Γ. Παπανδρέου, να προσφέρει τη στήριξη του στον κ.Ανδρουλάκη στον β' γύρο της εκλογικής αναμέτρησης την ερχόμενη Κυριακή 12/12.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Συνολικά ψήφισαν 267.967 πολίτες.
Με καταμετρημένο το 93% των ψήφων, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης: 36,92%
Γιώργος Παπανδρέου: 27,87%
Ανδρέας Λοβέρδος: 26,07%
Παύλος Χρηστίδης: 3,23%
Παύλος Γερουλάνος: 2,97%

Χάρης Καστανίδης: 2,94%

Λοβέρδος: Αύριο 7/12 θα πω ποιον από τους Ανδρουλάκη – Παπανδρέου θα στηρίξω στο β’ γύρο

Την πρόθεσή του να ανακοινώσει έως αύριο Τρίτη 7/12 ποιον από του Ν. Ανδρουλάκη και Γ.Παπανδρέου θα στηρίξει για υποψήφιο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Λοβέρδος είπε ότι είναι πολιτικός θέσεων που ποτέ δεν κρύφτηκε και γι αυτό θα πάρει θέση και τώρα.
Ο κ.Λοβέρδος υποστήριξε ότι πριν προχωρήσει σε ανακοινώσεις, θα μιλήσει με τους συνεργάτες του, βουλευτές και μη, καθώς όπως είπε σέβεται εκείνους που τον πλαισίωσαν.
«Το κυρίως μήνυμα που έστειλαν οι κάλπες είναι η ανανέωση» υποστήριξε ο κ.Λοβέρδος, ο οποίος αναφερόμενος στα υψηλά ποσοστά συμμετοχή, τόνισε ότι αποτελούν πολιτικό θέμα, καθώς αποδεικνύει ότι η παράταξη είναι παρούσα.
Ο κ.Λοβέρδος έκανε λόγο για ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί ενώ ευχαρίστησε τις δεκάδες χιλιάδες πολιτών που τον ψήφισαν λέγοντας ότι θα συνεχίσει και πως δεν θα τους εγκαταλείψει.
Όπως είπε στη μάχη των ιδεών σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, το όνομα, την ταυτότητά του αλλά και την προσδοκία για υπερδιπλασιασμό δυνάμεων κέρδισε, ωστόσο έχασε στην κάλπη.
Ερωτηθείς εάν ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής, ο κ. Λοβέρδος είπε πως δεν μπορεί να απαντήσει για λογαριασμό του και πως θα ήταν και «λίγο προβοκατόρικο» να πει κάτι εναντίον του.
«Να τον ρωτήσετε εσείς.
Εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό», είπε ο κ.Λοβέρδος.

Καστανίδης: Καλή τύχη σε Ανδρουλάκη, Παπανδρέου – Ελπίζω στην καλή συνέχεια της παράταξης

Καλή τύχη στο Ν. Ανδρουλάκη και στο Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι θα διεκδικήσουν την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής στο β’ γύρο των εκλογών που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 12/12 ευχήθηκε ο Χ. Καστανίδης, ο οποίος συγκέντρωσε το 2,94% των ψήφων στον χθεσινό πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης.
«Ευχαριστώ όσες και όσους στάθηκαν πλάι μου στην προσπάθεια για την εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.
Χαίρομαι για τη μαζική συμμετοχή των πολιτών.
Εύχομαι καλή τύχη στους συνυποψηφίους μου που θα κριθούν στον δεύτερο γύρο.
Ελπίζω στην καλή συνέχεια της παράταξης» υποστήριξε ο κ.Καστανίδης.

Χριστοδουλάκης (γραμματέας ΚΙΝΑΛ): Ούτε εμείς προσδοκούσαμε τέτοια συμμετοχή στις εκλογές

Την ικανοποίηση του για τους περίπου 270.000 ψηφοφόρους που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μ. Χριστοδουλάκης.
«Ούτε εμείς οι ίδιοι δεν προσδοκούσαμε τέτοια συμμετοχή.
Αυτό το μεγάλο ποσοστό συμμετοχής αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη, ένα μεγάλο εφόδιο και εργαλείο για όποιον και αν βγει στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Χριστοδουλάκης, υπογραμμίζοντας πως (η μεγάλη συμμετοχή) σφραγίζει την αυτόνομη πορεία του κόμματος, η οποία είναι αντικείμενο συλλογικών αποφάσεων και αφορά την παρακαταθήκη που άφησε η Φώφη Γεννηματά.
«Είναι ανάγκη ο χώρος αυτός να γίνει ισχυρός και αυτόνομος και να κινηθεί ανεξάρτητα από τα άλλα πολιτικά κόμματα», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Οι δηλώσεις των ... νικητών

Για την επιστροφή της Δημοκρατικής παράταξης και για την ανάγκη να συνεχιστεί και την ερχόμενη Κυριακή 12/12 στο β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών η υψηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων αναφέρθηκαν στις πρώτες τους δηλώσεις οι «νικητές» της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης, Ν. Ανδρουλάκης και Γ. Παπανδρέου.

Ανδρουλάκης: Η Δημοκρατική παράταξη επιστρέφει

H δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δηλώσεις στις οποίες προχώρησε (6/12/2021), έξω από το επιτελείο του, στο περιθώριο της νίκης του στον πρώτο γύρο των εκλογών για ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.
«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 πολίτες που ήρθαν και μας τίμησαν.
Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου που αναμετρηθήκαμε με πολιτικό πολιτισμό και με ενότητα, κάτι που είναι παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά», ανέφερε.
«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που μας τίμησαν σε αυτή τη διαδικασία.
Και να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου που δώσαμε έναν αγώνα με ενότητα.
Δύναμη μου είναι η βάση της παράτασης. Θα τιμήσω την εντολή τους. Το ΠΑΣΟΚ απόψε επιστρέφει».

Παπανδρέου: Προσκλητήριο συμμετοχής στις 12/12

Προσκλητήριο συμμετοχής στον Β΄Γύρο των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά την αγωνιώδη μάχη και πρόκρισή του στη μάχη της επόμενης Κυριακής (12/12/2021).
«Την άλλη Κυριακή όσοι μας τίμησαν αποφασίζουν για την τύχη και το μέλλον της παράταξης.
Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και σας καλώ στη μάχη της ερχόμενης Κυριακής», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Εντυπωσιακή η συμμετοχή των ψηφοφόρων

Οι κάλπες έκλεισαν λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής 5/12 ενώ, με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ, η ψηφοφορία παρατάθηκε σε ορισμένα εκλογικά τμήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη κι άλλες μεγάλες πόλεις καθώς ήταν μεγάλες οι ουρές όσων ήθελαν να ψηφίσουν και δεν ήταν δυνατόν να αποκλειστούν από τη ψηφοφορία.
Σύμφωνα με τίς τελικές εκτιμήσεις η συμμετοχή έφτασε περίπου σε 270.000 άτομα, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα 212.000 άτομα που συμμετείχαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017.

Τα προπύργια των υποψηφίων

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Κρήτη ενώ πρώτος αναδείχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Νίκη του Ανδρέα Λοβέρδου σε Αττική και Πειραιά.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα εκλογικά αποτελέσματα από τις ψήφους των αποδήμων.
Την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου και τη δεύτερη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναλυτικά, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από τις κάλπες των αποδήμων είναι τα εξής:

Παπανδρέου: 890
Ανδρουλάκης: 517
Λοβέρδος: 356
Καστανίδης: 77
Γερουλάνος: 76
Χρηστίδης: 51


Τα αποτελέσματα από την Επικράτεια

Στην Αττική, με καταμετρημένο το 86,73% των ψήφων, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με ποσοστό 33,22% και ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 29,32% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 27,9%.
Στον δήμο Αθηναίων, με καταμετρημένο το 92,4% των ψήφων, πρώτος αναδεικνύεται ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 30,36%, δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 28,69% και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 28,58%.
Στον δήμο Πειραιώς προηγείται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 32,15% και ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 31% και ο Γιώργος Παπανδρέου με 30,43%.
Στην Κρήτη ο Νίκος Ανδρουλάκης έρχεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 61,3%, ο Γιώργος Παπανδρέου δεύτερος με 24,69% και ο Ανδρέας Λοβέρδος τρίτος με 10,07%.
Στην Κεντρική Ελλάδα, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 35%, ο Γιώργος Παπανδρέου 31,23% και ο Ανδρέας Λοβέρδος 25,36%.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 37,13%, δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27,76% και τρίτος ο Γιώργος Παπανδρέου με 22,03%.
Στη Θεσσαλία, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 36,37% και ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 29,45% και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 23,1%.
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 35,69%, ο Γιώργος Παπανδρέου με 28,83% και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 28,66%.
Στα νησιά του Αιγαίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 55,07%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 24,27% και στη συνέχεια ο Ανδρέας Λοβέρδος με 15,61%.
Στο Βόρειο Αιγαίο, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36,07%, στη δεύτερη θέση ο Ανδρέας Λοβέρδος με 33,93% και στην τρίτη θέση ο Γιώργος Παπανδρέου με 20,95%.
Στην Ήπειρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με ποσοστό 39,22% και ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 32,7% και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 19,42%.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 36,1%, ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27,68% και στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,39%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης