Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Δίνουμε τη μάχη της τρίτης δόσης - Οι τελευταίες φωνές ανορθολογισμού να μείνουν στην άκρη

Πέτσας: Δίνουμε τη μάχη της τρίτης δόσης - Οι τελευταίες φωνές ανορθολογισμού να μείνουν στην άκρη

"Χθες αγγίξαμε περίπου τις 100.000 εμβολιασμούς, είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς», ανέφερε ο Στ. Πέτσας

«Δίνουμε τη μάχη της τρίτης δόσης» και «όσο κερδίζεται αυτή η μάχη, ημέρα με τη ημέρα, είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως «είναι μία μεγάλη μάχη που πρέπει να κερδίσουμε για να αναχαιτίσουμε το νέο κύμα της πανδημίας και να κόψουμε τον ‘ομφάλιο λώρο’ της μετάδοσης μεταξύ των συμπολιτών μας που ήταν ανεμβολίαστοι και των εμβολιασμένων συμπολιτών μας με σχετικά χαμηλή ανοσία».
Τόνισε ωστόσο πως έχει «μεγάλη σημασία και οι τελευταίες φωνές ανορθολογισμού να μείνουν στην άκρη, ώστε οι συμπολίτες μας που –ακόμη και σήμερα– επιμένουν να μην κάνουν την πρώτη δόση, να σπεύσουν να εμβολιαστούν».
Υπογράμμισε μάλιστα ότι «το γεγονός ότι, χθες, αγγίξαμε περίπου τις 100.000 εμβολιασμούς, είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς».
Απηύθυνε εκ νέου έκκληση σε όλους «να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και τις κοινωνικές αποστάσεις, καθώς είναι ένας πολύ κρίσιμος παράγοντας για να ανακόψουμε τη μετάδοση».

Για την οικονομία

Ο κ. Πέτσας δήλωσε αισιόδοξος για την κατάσταση της οικονομίας την επόμενη δεκαετία και σημείωσε πως «όλα βασίζονται στην εμπιστοσύνη» που χτίζουν καθημερινά κυβέρνηση και πολίτες.
Όπως ανέφερε, «όταν πηγαίνει καλά η Ελληνική οικονομία –όταν πηγαίνει καλύτερα από τις προβλέψεις– τότε μπορούμε να δίνουμε αυτό το δίκαιο μέρισμα ανάπτυξης στους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Και κυρίως να χτίζουμε την επόμενη ημέρα σε υγιείς βάσεις, ώστε και τα επόμενα χρόνια –και, προσωπικά, είμαι πολύ αισιόδοξος για αυτή τη δεκαετία– να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας όλα όσα ζήσαμε από το 2010 και μετά. Εάν έχει αποδείξει κάτι στην πράξη αυτή η Κυβέρνηση, είναι ότι ξέρει να δίνει ανάσες σε όλους όσοι τις χρειάζονται. Και, φυσικά, αυτή η Κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να «πνίξει» κάποιον λόγω συσσωρευμένων οφειλών».
«Στο πλαίσιο του δημοσιονομικού μας σχεδιασμού, θα δίνουμε, πάντοτε, τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να μπορούν να αποπληρώνουν τα χρέη τους και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης