Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί υπάρχει ενδιαφέρον για το ΠΑΣΟΚ;- Κούρασε το δίπολο Μητσοτάκη - Τσίπρα, αλλάζουν στάση τα μεγάλα συμφέροντα

Γιατί υπάρχει ενδιαφέρον για το ΠΑΣΟΚ;- Κούρασε το δίπολο Μητσοτάκη - Τσίπρα, αλλάζουν στάση τα μεγάλα συμφέροντα
Η νέα, θεσμική και αποτελεσματική αντιπολίτευση είναι αίτημα μεγάλου συνόλου πολιτών
Σχετικά Άρθρα

Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ και αυτό το βλέπει κανείς στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα. Η προσέλευση και οι ουρές είναι μεγάλες και σε αρκετά κέντρα έχει πέσει το ηλεκτρονικό σύστημα, ενδεικτικό ότι από το πρωί πήγαν υπεράριθμος εκτός του αναμενόμενου κόσμος να ψηφίσει.

Κούρασε το δίπολο Μητσοτάκη- Τσίπρα – Ο κόσμος θέλει αλλαγή σκηνικού


Γιατί όμως, υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον. Την απάντηση την δίνει το πολιτικό σύστημα. Ο κόσμος έχει κουραστεί από το δίπολο Μητσοτάκη - Τσίπρα και θέλει αλλαγή. Ο μεν πρωθυπουργός έχει κουράσει με τα μπρος πίσω στην διαχείριση της πανδημίας, ο δε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις διαρκείς ανεύθυνες και μικροπολιτικές στάσεις του απέναντι στην πανδημία οι οποίες εξυπηρετούν ένα μόνο μικρό κομμάτι, στο οποίο ο Α. Τσίπρας έχει μείνει προσκολλημένος. Στο 3%.

Ο πολίτης θέλει δυναμική αλλά θεσμική αντιπολίτευση


Η νέα, θεσμική και αποτελεσματική αντιπολίτευση είναι αίτημα μεγάλου συνόλου πολιτών. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα ΜΜΕ μέσα από τις συνεχείς ενέσεις ρευστότητας από τις καμπάνιες ενημέρωσης δεν δίνουν την αντικειμενική ενημέρωση που επιθυμούν. Αγιογραφίες, απουσία κριτικής, κάποια πρόσωπα μένουν στο απυρόβλητο είναι μία καθημερινή εικόνα στα ΜΜΕ.
ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις άλλαξαν τροπάρι βλέποντας τις αντιδράσεις του κόσμου
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ορισμένα ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις – μέχρι χθες- είχαν ως πρώτο τον Ανδρέα Λοβέρδο ως κυρίαρχο του παιχνιδιού και τώρα αρχίζουν και αλλάζουν τροπάρι. Μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η «δυνατή» συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο Βήμα. Για όσους γνωρίζουν, όταν ένα μέσο βγαίνει πριν τις εκλογές με μια μεγάλη συνέντευξη, είναι μία έμμεση αναγνώριση ότι είναι και ο νικητής. Το ίδιο μοτίβο και στην Realnews η οποία βγαίνει στο πρωτοσέλιδό της με άρθρο-παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου.
Ακόμα και το φιλο-λοβερδικό Πρώτο Θέμα, δεν έβαλε συνέντευξη του εκλεκτού του και παραθέτει ένα πιο ουδέτερο ρεπορτάζ, ίσως σημάδι ότι το κλίμα έχει αλλάξει.
Τέλος, η πιστή στη φιλοβενιζελική της τακτική Καθημερινή, έχει βάλει στο κυριακάτικο πρωτοσέλιδο μία δημοσκόπηση που λέει ότι το 46% των Ελλήνων πολιτών θέλει το ΚΙΝΑΛ να λέγεται ΠΑΣΟΚ, άποψη που έχει εκφράσει πρώτος ο Ανδρέας Λοβέρδος. Θεωρείται μία έμμεση στήριξη.

Γιατί τα συμφέροντα θέλουν ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ;


Σε κάθε περίπτωση, όταν τα «εκδοτικά συμφέροντα» εισέρχονται τόσο πολύ στην εσωκομματική μάχη ενός τρίτου κόμματος, σημαίνει το εξής που πολλοί ξεχνάνε: Οτι έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και δεν θέλουν να είναι εξαρτημένοι από έναν και μόνο πολιτικό πρόσωπο.
Στην Ελλάδα (και φαντάζομαι σε όλο το κόσμο) μία δυνατή αντιπολίτευση σημαίνει υγιές πολιτικό σύστημα και σε αυτό θέλουν πολλοί να προστρέξουν.
Μία ασθενική αντιπολίτευση, σημαίνει κυβερνητική αλαζονεία, μονομέρεια και στασιμότητα.
Γι’ αυτό και πιστεύω ότι τα «εκδοτικά συμφέροντα» θέλουν μία δυνατή αντιπολίτευση, θεσμική και όχι αυτό το «σκορποχώρι» του Αλέξη Τσίπρα.
Γι’ αυτό, άλλωστε, το ΚΙΝΑΛ χωρίς αρχηγό –θυμίζω- έχει ανέβει δημοσκοπικά, μόνο και μόνο από την προσμονή του απογοητευμένου κόσμου για δυναμική αντιπολίτευση και καλυτέρευση της ζωής του συνολικά.

Η τριάδα και ο Γερουλάνος δυναμικά


Στα του εκλογικού αγώνα τώρα, εκτός από την τριάδα Ανδρουλάκης-Παπανδρέου και Λοβέρδος (πιο πίσω), δυναμικά κινείται και ο Παύλος Γερουλάνος, ο μόνος που έφτιαξε σποτάκι και μην ξεχνάμε στηρίζεται από ένα πολύ μεγάλο φόρουμ, το Παλαιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο, το οποίο αριθμεί χιλιάδες υποστηρικτές. Έχει περισσότερα like από τον επίσημο ιστό του ΚΙΝΑΛ στα social media. Καστανίδης και Χρηστίδης κινούνται σε λογικά αλλά χαμηλά πλαίσια και το μόνο που μένει να δούμε είναι τι θα κάνουν στο δεύτερο γύρο και ποιον θα στηρίξουν.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης