Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Πιεσμένος στο εσωτερικό του ο Erdogan αλλά ας μην τον ξεγράφουμε

Μπακογιάννη: Πιεσμένος στο εσωτερικό του ο Erdogan αλλά ας μην τον ξεγράφουμε
Η Ελλάδα είναι το παράδειγμα της επιτυχίας για την Τουρκία και αυτό είναι δύσκολο να το αντέξει είπε η κα.Μπακογιάννη

Την εκτίμηση πως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan δεν πρόκειται να κάνει φασαρίες σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία υπογράμμισε πως ο Τούρκος πρόεδρος είναι πιεσμένος στο εσωτερικό οτου.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Μπακογιάννη εξέφρασε την ανησυχία της για τα τεκταινόμενα στη γείτονα, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να χαίρεται για την αποσταθεροποίηση και την οικονομική κατάσταση μιας μεγάλης χώρας όπως η Τουρκία που ουσιαστικά παραπαίει οικονομικά.
«Στην Τουρκία αυξάνεται το αίσθημα ανασφάλειας και από την άλλη πληθαίνουν τα ερωτηματικά για τη δύναμη της Ελλάδος, την αμυντική της θωράκιση, τις συνεργασίες και τις συμμαχίες της χώρας μας που είναι σταθερές.
Αυτή η σταθερότητα που έχει η Ελλάδα είναι το μεγάλο πρόβλημα της Τουρκίας.
Αυτή τη στιγμή στην Τουρκία δεν υπάρχει τίποτα απολύτως σταθερό» είπε η κα.Μπακογιάννη.

Δεν βλέπω «ταρζανιές»

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο πρόκλησης θερμού επεισοδίου στην Κύπρο η κα. Μπακογιάννη εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο ο Erdogan «θα κάνει μεγάλες φασαρίες» εκεί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή Αμερικάνοι (γεωτρήσεις Exxon Mobil) χωρίς ωστόσο να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο δίπλα οικόπεδο της Κυπριακής ΑΟΖ όπου δραστηριοποιούνται οι Γάλλοι.
«Τον βλέπω πάρα πολύ πιεσμένο στο εσωτερικό του μέτωπο για να κάνει «ταρζανιές».
Η Ελλάδα πλέον είναι το παράδειγμα της επιτυχίας για την Τουρκία και αυτό είναι δύσκολο να το αντέξει.
Όταν βγαίνει η αντιπολίτευση και σου λέει: «κοιτάξτε πόσος είναι ο μισθός στην Ελλάδα και πόσος είναι σε εμάς», αυτό τους πονάει» υποστήριξε η κα.Μπακογιάννη.

Ας μην τον ξεγράφουμε

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο για πολιτικές εξελίξεις στη γείτονα, η κα. Μπακογιάννη είπε ότι «πάρα πολλοί μιλάνε και ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα στην Τουρκία αλλά αυτό δε σημαίνει ότι «ξεγράφεις τον Erdogan».
Όπως είπε, είναι ένας άνθρωπος αποφασισμένος, που γνωρίζει πως σε περίπτωση που φύγει από την εξουσία, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα γι’ αυτόν.
«Άρα τι εκλογές θα κάνει;
Πώς θα τις κάνει;
Σε τι συνθήκες θα γίνουν;
Όλα αυτά είναι ερωτηματικά που θα πρέπει να περιμένουμε να απαντηθούν», τόνισε η κα.Μπακογιάννη, υποστηρίζοντας πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για την αντιπολίτευση στην Τουρκία καθώς σε πάρα πολλά θέματα που αφορούν την Ελλάδα είναι πολύ σκληρότερη από τον Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης