Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Μαύρη κηλίδα στο χάρτη κινδυνεύει να γίνει η δυτική Μακεδονία - Έγκλημα με δόλο στη ΔΕΗ

Τσίπρας: Μαύρη κηλίδα στο χάρτη κινδυνεύει να γίνει η δυτική Μακεδονία - Έγκλημα με δόλο στη ΔΕΗ
Αρνητής της πραγματικότητας ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ο κ.Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα

Την αγωνία του για το μέλλον της δυτικής Μακεδονίας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο σχέδιο απολιγνιτοποίησης που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ υποστήριξε πως η δυτική Μακεδονία κινδυνεύει να γίνει μια μαύρη κηλίδα στον χάρτη.
Ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη ότι είναι αρνητής της πραγματικότητας όσον αφορά την πανδημία, ενώ έκανε λόγο για έγκλημα με δόλο στη ΔΕΗ.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Πτολεμαΐδα ο κ.Τσίπρας είπε πως «η πράσινη» μετάβαση στη Δυτική Μακεδονία πρέπει να είναι δίκαιη και όχι βίαιη».
«Έχω μία μεγάλη αγωνία για το μέλλον της περιοχής.
Όλοι θέλουμε την «πράσινη» μετάβαση, αλλά πρέπει αυτή να είναι δίκαιη και όχι βίαιη και να μην αφήνει κανέναν πίσω.
Βρισκόμαστε, δυστυχώς, σε εξελίξεις οι οποίες δεν είναι καλές και πρέπει να κρούσουμε το καμπανάκι του κινδύνου.
Να πάρουμε μέτρα και κυρίως πρωτοβουλίες για να ανατραπεί αυτή η προοπτική», είπε ο κ. Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά .
«Η Πτολεμαΐδα και η Εορδαία είναι στο μάτι του κυκλώνα με την απολιγνιτοποίηση και πρέπει να πιέσουμε την κυβέρνηση να πάρει τις πρωτοβουλίες εκείνες για να μην είναι αρνητικό όλο το αποτύπωμα της απολιγνιτοποίησης», σημείωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος.

Αρνητής της πραγματικότητας

Αναφερόμενος στην πανδημία ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι «αρνητής της πραγματικότητας» και πρότεινε τη λήψη άμεσων έκτακτων μέτρων όπως είναι η επίταξη ιδιωτικών και στρατιωτικών κλινικών και η ισχυροποίηση του ΕΣΥ.
«Ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε όριο», είπε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος σε όσα είπε στη Βουλή ο πρωθυπουργός για τη διασωλήνωση ασθενών με covid εκτός ΜΕΘ.
«Βρισκόμαστε φοβάμαι σε μία πολύ δύσκολη και σύνθετη συγκυρία που έχει βασικό χαρακτηριστικό το έλλειμμα εμπιστοσύνης και έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος παρουσιάζεται ως αρνητής αυτής της πραγματικότητας και χθες παρουσιάστηκε και ως αρνητής της αναγκαιότητας ύπαρξης ΜΕΘ και ισχυρού Εθνικού Συστήματος Υγείας, όταν μας είπε ότι είναι το ίδιο να είσαι μέσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας και το ίδιο να είσαι έξω από αυτήν προχείρως διασωληνωμένος. Ξεπερνάει κάθε όριο σχέσης με την πραγματικότητα» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας.

Έγκλημα και δόλος στη ΔΕΗ

Σχετικά με την ακρίβεια, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι «ψίχουλα» τα μέτρα που έχει ανακοινώσει και επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που κατέθεσε ο ίδιος από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Ειδικά για τη ΔΕΗ είπε ότι είναι «έγκλημα» της κυβέρνησης η παραχώρηση του 17% και μίλησε για «δόλο», καθώς, όπως τόνισε, «τα νοικοκυριά γίνονται έρμαιο στις αρπακτικές διαθέσεις των κερδοσκόπων».
«Στη Δυτική Μακεδονία η κρίση είναι τριπλή, επειδή στην πανδημία και στην ακρίβεια προστίθεται και η απολιγνιτοποίηση, η οποία γίνεται από την κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, ενώ οφείλει να είναι δίκαιη και όχι βίαιη» ανέφερε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε ότι «υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί η Δυτική Μακεδονία σε μία μαύρη κηλίδα στο χάρτη».
Ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι έχουν «στοχοποιήσει» τη Δυτική Μακεδονία και της συμπεριφέρονται «εκδικητικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης