Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρέας Λοβέρδος στο ΒΝ: Άτολμη και αμήχανη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωρίς γρήγορο μεταρρυθμιστικό βηματισμό

Ανδρέας Λοβέρδος στο ΒΝ: Άτολμη και αμήχανη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωρίς γρήγορο μεταρρυθμιστικό βηματισμό

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος... υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ στον Σωτήρη Πίκουλα

Σχετικά Άρθρα

Την μαζική συμμετοχή του κόσμου ζητάει ο Ανδρέας Λοβέρδος, υποψήφιος για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ την ερχόμενη Κυριακή, ημέρα των εσωκομματικών εκλογών για τη Χαριλάου Τρικούπη.
Υπόσχεται ένα σύγχρονο κόμμα και θα απευθυνθεί σε όλους και σε αυτούς που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε αυτούς που πήγαν στην Νέα Δημοκρατία.
Στην συνέντευξη του στο bankingnews.gr αποκαλύπτει ότι, εφόσον εκλεγεί θα μιλήσει ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και θα ορίσει 3 αντιπροέδρους για το κόμμα που θα περιλαμβάνονται και γυναίκες.
Τέλος, αποκαλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη άτολμη και φοβική στις μεταρρυθμίσεις και στέλνει ένα μήνυμα ότι τάσσεται αναφανδόν υπέρ της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

Υπαρχει μια ανάκαμψη στις δημοσκοπήσεις για το ΚΙΝΑΛ. Πιστεύετε ότι οφείλεται σε κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο;

Η ανάκαμψη των δημοσκοπήσεων πιστεύω πως οφείλεται στις προσδοκίες και τς ελπίδες της ελληνικής κοινωνίας απο το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, μετά απο δύο χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ και ταπό ον δημαγωγικό και στείρο λόγο που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.
Είναι σαφές πως οι ψηφοφόροι θέλουν διαφορετική διακυβέρνηση σε πολλά πεδία και υψηλή ποιότητα αντιπολίτευσης. Κυρίως αναζητείται ο προοδευτικός πρωταγωνιστής.
Αυτό μόνο εμείς μπορούμε να το καλύψουμε. Γι αυτό και ζητώ μαζική συμμετοχή την Κυριακή.
Για να γίνουμε δύναμη εξουσίας.

Αν κερδίσετε την αρχηγία στο ΚΙΝΑΛ σε ποιους ψηφοφόρους θα απευθύνετε κάλεσμα συστράτευσης; Στους Κεντρώους που πήγαν στη ΝΔ ή σε ψηφοφόρους που είδαν τον ΣΥΡΙΖΑ ως την κύρια έκφραση της κεντροαριστερής παράταξης;

Και στους μεν και στους δε.
Στους πρώτους που προφανώς επιζήτησαν μια φιλελεύθερη κανονικότητα, μετά τις περιπέτειες της χώρας απο την καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα επαναφέρουμε τη δημοκρατική κεντρώα παράταξη που θα εξασφαλίσει ευημερία, ανάπτυξη, ασφάλεια.
Στους δεύτερους που απευθύνθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς διαψεύσθηκαν γιατί με ψέματα και δημαγωγία δεν μπορείς να πας μακριά, γιατί εμείς θα απελευθερώσουμε δυνάμεις και θα γίνουμε ξανά ισχυροί.
Και στις δυο ομάδες υποσχόμαστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο κόμμα, που θα αντλεί τη δύναμη απο την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, και θα αναφέρεται με όρους σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας στο κεκτημένο της σημερινής Ευρώπης

Κύριε Λοβέρδο, αν κερδισετε στο ΚΙΝΑΛ θα αξιοποιησετε τους σημερινούς αντιπάλους σας για την προεδρία;

Έχω δηλώσει με μεγάλη καθαρότητα ότι την επόμενη κιόλας ημέρα θα οριστούν 3 αντιπρόεδροι του κόμματος, γυναίκες και άντρες, που θα αντανακλούν απόλυτα, σε πραγματικό και συμβολικό επ επίπεδο, την ενότητα της παράταξης.
Λίγο πριν τις εκλογές το θεωρώ λάθος να μοιράζει ένας υποψήφιος αξιώματα.
Δεν πρόκειται να το κάνω. Γνωρίζουν όμως και οι πολίτες και οι συνάδελφοί μου ότι έχω δυνατό βιογραφικό ενότητας και ότι πιστεύω στη συλλογικότητα την οποία και θα υποστηρίξω αταλάντευτα από όποια θέση κι αν βρεθώ.

Υπάρχει ένα αίτημα για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού στα κόμματα. Θα ανταποκριθείτε σε αυτό; Τα παλαιά στελέχη πρέπει ή δεν πρέπει να αποστρατευτούν;

Αυτό που εγώ διαπιστώνω είναι αίτημα ανανέωσης ιδεών.
Και γι΄αυτή την ανανέωση είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε το πιο δημοκρατικό κόμμα στην Ευρώπη. Τα πρόσωπα τα ορίζουν οι πράξεις τους και τα επιλέγει ο λαός.
Δεν έχει να κάνει με την ηλικία η ικανότητα να προσφέρεις.
Αυτό το ξέρουν όλοι. Εκείνο που πράγματι έχει κουράσει τους συμπολίτες μας είναι οι κομματικοί μηχανισμοί και ο κομματικός σωλήνας.
Γι΄και απευθύνομαι στο εθνικό ακροατήριο.
Να νικήσει η κοινωνία και όχι οι μηχανισμοι.
Υπόσχομαι ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά, τόλμη για τη δημοκρατία και τους θεσμούς, ανανέωση ιδεών και οχι μηχανισμών και πολύ περισσότερη πολιτική της ουσίας .
Πολιτική στέρεα, με καθαρό στίγμα και διαύγεια , θέσεις, ιδέες, αξίες σαν γωνίες, και οχι ως στρογγυλέματα.


Είστε υπέρ της επαναφοράς του ΠΑΣΟΚ αντί του ΚΙΝΑΛ σαν όνομα;
Επειδή ιστορικά το ΠΑΣΟΚ δεν συνεργάστηκε ποτέ με την Αριστερά ή με την Δεξιά πλην την περίοδο των μνημονίων, είστε διατεθειμένος να κλείσετε κάθε υπόνοια συνεργασίας με τις άλλες παρατάξεις;

Το βράδυ των εκλογών, εφόσον οι πολίτες με επιλέξουν, θα μιλήσω ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Θα δώσω τέλος στα «βαφτίσια». Θα ανακτήσουμε τα σύμβολά μας και το όνομά μας όχι με αίσθημα νοσταλγίας απέναντι στο παρελθόν αλλά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο μέλλον.
Στις 5 Δεκεμβρίου επιστρέφουμε με το ΠΑΣΟΚ για την πατρίδα και την κοινωνία. Αυτό είναι το πρόταγμά μου για ένα κόμμα δημοκρατικό και πατριωτικό που θα πρωταγωνιστεί στο πολιτικό σκηνικό και δεν θα είναι συμπλήρωμα κανενός.
Για αυτό το κάλεσμά μου αφορά όλους τους πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον και θέλουν να ξεφύγει η χώρα από το άγονο δίπολο που κυριαρχεί.
Η μαζική τους συμμετοχή στις εκλογές μας δεν θα κρίνει μόνο το εκλογικό αποτέλεσμα στο ΠΑΣΟΚ αλλά και την προοπτική της χώρας.

Η κυβέρνηση 2,5 χρόνια τώρα έχει προχωρήσει σε κάποιες μεταρρυθμίσεις. Εσείς τις στηρίζετε; Για παράδειγμα, με την πανεπιστημιακή αστυνομία τι προτείνετε; Με το σχεδιασμό για το Ταμείο Ανάκαμψης, εσείς τι θα αλλάζατε;

Η βασική μου κριτική είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει τον μεταρρυθμιστικό βηματισμό που θα ήθελα.
Εμφανίζεται άτολμη, επιφυλακτική, πολλές φορές αμήχανη και με καθυστερήσεις.
Η ασφάλεια των Πανεπιστημίων και της κοινωνίας γενικά είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας και της ελευθερίας των πολιτών. Θα ήμουν τολμηρός στη διασφάλιση αυτής της ασφάλειας.
Το Ταμείο Ανάκαμψης προέκυψε σε μια κρίσιμη στιγμή ως ένα σημαντικό ευρωπαϊκό οικονομικό εργαλείο κυρίως στους τομείς του ψηφιακού μετασχηματισμού και της πράσινης ανάπτυξης, δεν λύνει όμως τα προβλήματα των πολιτών την επόμενη ημέρα. Στην οικονομία και την κοινωνία, δεσμεύομαι απο την επόμενη μέρα να παλέψουμε για την αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων, την ανεργία , την κατάργηση της γραφειοκρατίας, των αγκυλώσεων, των αντιφάσεων που στοιχειώνουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, την άρση της οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας, την οικονομική στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, των μη προνομιούχων, την πραγματική ανόρθωση της μεσαίας τάξης.
Εργαζόμενοι, επιστήμονες, αγρότες , νέοι να βρεθούν ξανά στο προσκήνιο της ζωής και της δημιουργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης