Τελευταία Νέα
Πολιτική

H υποχρεωτικότητα του Μητσοτάκη έγινε θέμα στο CNBC - Υποχρεωτικούς εμβολιασμούς εξετάζει και η Γερμανία

H υποχρεωτικότητα του Μητσοτάκη έγινε θέμα στο CNBC - Υποχρεωτικούς εμβολιασμούς εξετάζει και η Γερμανία
Η αναφορά του CNBC για το μηνιαίο πρόστιμο 100 ευρώ σε όποιον πολίτη -άνω των 60 ετών- δεν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού έως τις 16 Ιανουαρίου

Θέμα στο CNBC έγινε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών και το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η Ελλάδα έχει ανακοινώσει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες από τα μέσα Ιανουαρίου σε μια προσπάθεια να μπει ένα ανάχωμα στα κρούσματα κορωνοϊού. Σε όποιον άνω των 60 ετών δεν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 16 Ιανουαρίου, θα επιβληθεί μηνιαίο πρόστιμο 100 ευρώ. Τα χρήματα θα διατεθούν για το ελληνικό σύστημα υγείας» υπογραμμίζει το CNBC.
Στο δημοσίευμα περιλαμβάνεται και η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι το πρόστιμο δεν είναι ποινή, αλλά ένα αντίτιμο υγείας και μια πράξη δικαιοσύνης στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC που επικαλείται το CNBC, έως την Τρίτη, σχεδόν το 62% του ελληνικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο έναντι του κορωνοϊού, τη στιγμή που ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 66%.
CNBC_1.JPG
«Η ανακοίνωση από την Ελλάδα έρχεται σε μια στιγμή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Ο Γερμανός καγκελάριος, Olaf Scholz, δήλωσε την Τρίτη, ότι θα ήθελε να δει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στο εγγύς μέλλον. "Προτείνω στις αρχές Φεβρουαρίου ή Μαρτίου" δήλωσε σε συνέντευξη του» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Επίσης, Γαλλία και Ιταλία είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που επέβαλαν υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς.
Εν τω μεταξύ, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Alexander Schallenberg, ανακοίνωσε υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού από την 1η Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης