Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα
Πάρα πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε τη νέα παράλλαξη Omicron τόνισε ο κ.Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει η αγορά τα Χριστούγεννα διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απέρριψε το σενάριο ενός lockdown.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στη νέα παράλλαξη Omicron ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε τι σηματοδοτεί αυτή η παράλλαξη και εάν τελικά αυτή θα επικρατήσει.
Όπως είπε, σε περίπτωση που υπάρχει «ξέσπασμα» της πανδημίας λόγω της Omicron, η κυβέρνηση ήδη επεξεργάζεται ένα σχέδιο.
«Προς το παρόν δεν έχει αλλάξει κάτι στην Ελλάδα.
Η πανδημία σταδιακά ξεφουσκώνει, αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει δουλεύουν, ο στόχος μας είναι να έχουμε γιορτές με ανοιχτά καταστήματα και ανοιχτά εστιατόρια για να δουλέψει ο κόσμος και να κινηθεί η οικονομία» υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης.

Τι είπε για rapid

Ερωτηθείς αν εξετάζεται αύξηση των rapid test o κ.Γεωργιάδης είπε ότι δεν εξετάζονται νέα μέτρα αυτή τη στιγμή.
«Είναι λάθος με το που ξεκινάνε κάποια μέτρα, την επομένη να συζητάμε για νέα μέτρα.
Πρώτα πρέπει να εφαρμόσεις τα μέτρα που πήρες, ξέρουμε ότι θες 14 μέρες για να μετρήσεις την πραγματική επίπτωση του μέτρου που λαμβάνεις, άρα στα μέσα της εβδομάδας θα ξέρουμε πόσο απέδωσαν.
Αν συνεχίσει η πτωτική πορεία του Covid, δεν έχουμε κανέναν λόγο να ταλαιπωρήσουμε κανέναν συμπολίτη μας» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης.

Γιατί έχουμε πολλούς θανάτους

Σχετικά με τον υψηλό αριθμό νεκρών που καταγράφει η Ελλάδα, ο κ.Γεωργιάδης τον απέδωσε στο γεγονός ότι οι πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών δεν είναι εμβολιασμένοι σε μεγάλο ποσοστό.
«Ο λόγος που έχουμε υπερβολικά περισσότερους θανάτους από ότι για παράδειγμα η Αυστρία ή η Γερμανία, είναι τα ποσοστά εμβολιασμού στις ηλικίες 60 ετών και άνω.
Σε αυτές τις χώρες το ποσοστό εμβολιασμού είναι στο 90% κι εμείς είμαστε στο 70%.
Γι’ αυτό και λέμε διαρκώς να εμβολιαστούν.
Το 20% των ηλικιωμένων που θα κολλήσουν, θα καταλήξουν στο νοσοκομείο» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης