Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σήμερα 29/11 το πρώτο debate των υποψηφίων – Απών ο Γ. Παπανδρέου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σήμερα 29/11 το πρώτο debate των υποψηφίων – Απών ο Γ. Παπανδρέου
Στις 22:00 στην ΕΡΤ – Ποιες είναι οι θεματικές ενότητες
Σχετικά Άρθρα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το αποψινό, πρώτο debate των υποψηφίων για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, ενόψει των εκλογών της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου.
Απών από το debate, που είναι προγραμματισμένο για τις 22:00 το βράδυ και που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ, θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει εκφράσει τη διαφωνία του με τη διαδικασία.
Συνεπώς, οι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης θα ανταλλάξουν απόψεις και θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την επόμενη ημέρα στο ΚΙΝΑΛ.
Το debate θα συντονίσει η Αντριάνα Παρασκευόπουλου, η οποία θα θέσει την πρώτη και την τελευταία ερώτηση, ενώ ερωτήσεις στους 5 υποψηφίους θα θέσουν και οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κουβαράς (ACTION24), Παύλος Τσίμας (ΣΚΑΙ), και Τάσος Παππάς (ΕΦΣΥΝ).
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν κατά τη διάρκεια του debate προκειμένου εφόσον το επιθυμούν, να θέσουν κάποια διευκρινιστική ερώτηση, ενώ και οι υποψήφιοι θα μπορούν – εφόσον το θέλουν – να σχολιάζουν για 45 δευτερόλεπτα τις απαντήσεις των αντιπάλων τους.

Οι θεματικές ενότηες

Οι θεματικές ενότητες του debate είναι οι εξής:

  1. Διαχείριση κρίσεων: Πανδημία και κράτος πρόνοιας – Οικονομική κρίση – Κλιματική αλλαγή – Ενεργειακή κρίση – Δημογραφικό
  2. Εξωτερική πολιτική: Εθνικά θέματα – Η σχέση με την Τουρκία – Μεταναστευτικό
  3. Δημοκρατία – Θεσμοί – Δικαιοσύνη – Πολιτικό Σύστημα – Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση – Νέες τεχνολογίες.
  4. Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό-Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες – Η σχέση με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ – Το μέλλον της παράταξης-Η ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία-Η επόμενη μέρα.
  5. Ελεύθερη ερώτηση εκτός θεματικού πλαισίου.

Επίσης, προβλέπεται να υπάρχει και απευθείας διάλογος ανάμεσα στους υποψηφίους, καθώς αφού ολοκληρωθούν οι πέντε θεματικές ενότητες, κάθε υποψήφιος θα μπορεί να θέσει, για ένα λεπτό, μία ερώτηση σε όποιον συνυποψήφιό του επιθυμεί και εκείνος να απαντήσει σε ενάμισι λεπτό.

Σαχινίδης: Το debate … της ατάκας

Στην απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από το σημερινό debate αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός Οικονομικών και στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, Φ. Σαχινίδης.
«Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε καταθέσει μια πρόταση πολύ συγκεκριμένη που αποσκοπούσε στο να συζητηθούν ουσιαστικά τα κρίσιμα ζητήματα και όχι με την επικοινωνιακή λογική, δηλαδή την παράθεση μιας ατάκας» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Σαχινίδης.
Ερωτηθείς εάν αυτό θα σημαίνει πως δεν θα ακουστούν οι θέσεις του, ο κ. Σαχινίδης υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται αυτό το διάστημα σε διάφορα μέσα και απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που του γίνονται.
«Οι θέσεις του ακούγονται σε όλη την περιοδεία που έχει κάνει ως υποψήφιος.
Είναι ζήτημα αν θα μείνουν 3-4 νομοί εκτός προγράμματος, ενώ θα κάνει και θεματικές συζητήσεις.
Άρα όλες οι απόψεις θα είναι διαθέσιμες για όλους όσους ενδιαφέρονται για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.
Εχθές ήταν στο Χαλάνδρι και μίλησε εκτός κειμένου στον κόσμο απαντώντας σε ερωτήσεις.
Τι πιο σημαντικό από την άμεση επικοινωνία με τους ίδιους τους πολίτες;» διερωτήθηκε ο κ.Σαχινίδης.
«Αυτή την στιγμή έχουμε έναν δικομματισμό του 1,5 κόμματος, βιώνουμε τις παραλυτικές συνέπειες ενός κολοβού δικομματισμού με μια ΝΔ που αισθάνεται ότι δεν απειλείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και με έναν ΣΥΡΙΖΑ που έχει ένα τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας.
Το ΚΙΝΑΛ έρχεται για να ανατρέψει αυτόν τον συσχετισμό δυνάμεων και με τον Γιώργο Παπανδρέου να γίνει πρωταγωνιστής της πολιτικής σκηνής και να δώσει έναν σοσιαλιστή πρωθυπουργό για πρώτη φορά μετά το 2011.
Όσον αφορά τα σύμβολα και τις ονοματοδοσίες αυτά θα αποφασιστούν στο συνέδριο, σύμφωνα με το καταστατικό, δεν μπορεί να αποφασίζει κανένας κατά το δοκούν. Άρα αποφασίζουν οι πολίτες ποιος θα είναι πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, και ύστερα ο εκλεγμένος πρόεδρος θα συγκαλέσει το συνέδριο που θα αποφασιστούν όλα» υπογράμμισε ο κ.Σαχινίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης