Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γερουλάνος: Αναγέννηση - Το σχέδιο για τη Χώρα και την Παράταξη – Η Διακήρυξη

Γερουλάνος: Αναγέννηση - Το σχέδιο για τη Χώρα και την Παράταξη – Η Διακήρυξη
«Στόχοι της Αναγέννησης είναι η Αποσυγκέντρωση της Εξουσίας, ως προϋπόθεση για τη δίκαιη κατανομή του πλούτου και η ανάπτυξη της Πατριωτικής Οικονομίας, ως θεμέλιο πάνω στο οποίο θα χτιστεί και πάλι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα», σημειώνει ο Π. Γερουλάνος

Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, δημοσύευσε  σήμερα, Κυριακή 28/11, την «Αναγέννηση: Το σχέδιό μας για τη Χώρα και την Παράταξη», την ολοκληρωμένη πολιτική του πρόταση, εν όψει των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου.
Σε μήνυμά του που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του, yeroulanos.gr , υπενθυμίζει ότι το 2017 παρουσίασε την Αναγέννηση, ένα πολιτικό κείμενο με το οποίο εξήγησε πως οι αρχές και οι αξίες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος είναι σήμερα επίκαιρες, απαίτηση της κοινωνίας.
«Σήμερα δίνω στη δημοσιότητα την Αναγέννηση ΙΙ, ένα πολιτικό κι αναπτυξιακό σχέδιο που θα δώσει κατεύθυνση στον προοδευτικό χώρο, νέα πνοή στην Ελλάδα κι ελπίδα σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα ότι η πολιτική μπορεί να γίνει ξανά φορέας θετικών αλλαγών στη χώρα», προσθέτει και εξηγεί πως «είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας εξαιρετικών συνεργατών του επιτελείου μου και συνδυάζει τις διεθνείς κι εγχώριες τάσεις στην προοδευτική σκέψη με την προσωπική και ομαδική εμπειρία όλων μας από την Ελληνική αγορά και τη Δημόσια Διοίκηση» και την παρουσιάζει εν όψει των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής για να στηρίξει την υποψηφιότητά του με θέσεις στις οποίες πάντα επέμενε και γιατί πιστεύει ότι αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες για τη χώρα και τον χώρο μας.

Οι στόχοι

Όπως αναφέρει ο κ. Γερουλάνος, «στόχοι της Αναγέννησης είναι η Αποσυγκέντρωση της Εξουσίας, ως προϋπόθεση για τη δίκαιη κατανομή του πλούτου και η ανάπτυξη της Πατριωτικής Οικονομίας, ως θεμέλιο πάνω στο οποίο θα χτιστεί και πάλι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα».
«Η Αποσυγκέντρωση της Εξουσίας σε φορείς όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια, τα τοπικά Πανεπιστήμια, οι Συνεταιρισμοί και οι Ομάδες Παραγωγών είναι μια ριζοσπαστική πρόταση για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, βασική προϋπόθεση για να αξιοποιήσουμε τον απίστευτο πλούτο που μένει αδρανής στη χώρα μας, να διευρύνουμε την παραγωγική βάση της χώρας και να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο. Όλα τα κόμματα ευαγγελίζονται το τελευταίο, κανένα όμως δεν λέει πώς.
Η πραγματικότητα είναι ότι για να εισπράξει το πολιτικό σύστημα εμπιστοσύνη από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πρέπει να δείξει πρώτο εμπιστοσύνη στις Ελληνίδες και τους Έλληνες και η Αποσυγκέντρωση της Εξουσίας είναι το πρώτο βήμα» σημειώνει.
Συνεχίζει αναφέροντας πως «η Πατριωτική Οικονομία, η οποία βασίζεται στην ενεργή δημιουργία νέων αγορών και στην προώθηση Ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, επικεντρώνεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, οργανώνει μικρομεσαίους Έλληνες επιχειρηματίες για να γίνουν ανταγωνιστικοί κι αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών. Απελευθερώνει αδρανείς δυνάμεις της κοινωνίας και πυροδοτεί κάθε δημιουργικό κύτταρο σε κάθε γωνιά της χώρας».
«Για όσους αναρωτιούνται αν αυτά μπορεί να γίνουν στην Ελλάδα λέω «και βέβαια γίνονται». Δεν είμαι περήφανος μόνο διότι πολλά από αυτά τα έχω κάνει από τις θέσεις ευθύνης μου αλλά διότι τα έκανα και με εξαιρετικούς συνεργάτες, Ελληνίδες και Έλληνες, που πιστεύουν ότι αυτή η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της αν απελευθερώσει τις μεγάλες δυνάμεις που σήμερα αδρανοποιεί το πολιτικό σύστημα», προσθέτει.

Σε νέα μνημόνια η χώρα

Σύμφωνα με τον κ. Γερουλάνο, «σήμερα η χώρα οδηγείται σε νέα μνημόνια από μια ακόμα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που πιστεύει ότι κάνοντας το ίδιο πράγμα θα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα. Συγκεντρώνει όλη την εξουσία στο Μαξίμου και οδηγεί τον πλούτο και τις επενδύσεις στα χέρια ελάχιστων ανθρώπων που δεν έχουν τίποτα πια να χάσουν αν η χώρα οδηγηθεί σε νέα χρεοκοπία.
Αυτή η πορεία πρέπει να σταματήσει τώρα».
Τονίζει ότι «οι εκλογές του Κινήματος Αλλαγής είναι το πρώτο βήμα για να δημιουργήσουμε πολιτικά κυρίαρχο αντιπολιτευτικό λόγο, οικοδομώντας πάνω στο κεκτημένο σοβαρής αντιπολίτευσης επί της αειμνήστου Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά και μετά κυβερνητικό πρόγραμμα που μπορεί να δημιουργήσει πλειοψηφικό ρεύμα και να πάει τη χώρα μπροστά».
«Η Αναγέννηση δείχνει το δρόμο. Είναι το πολιτικό σχέδιο στο οποίο πιστεύω και στο οποίο θα ήταν τιμή μου να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας», καταλήγει.

(Η Διακήρυξη εδώ:https://www.yeroulanos.gr/flips/diakiriksi-anagenisi/)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης