Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης (υπ. Υγείας): Παιχνίδια λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τις νοσηλείες ασθενών εκτός ΜΕΘ

Πλεύρης (υπ. Υγείας): Παιχνίδια λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τις νοσηλείες ασθενών εκτός ΜΕΘ
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον υπουργό Υγείας να απαντήσει εάν αυτή τη στιγμή 139 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ
Σχετικά Άρθρα

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που τον καλεί να απαντήσει εάν αυτή τη στιγμή 139 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, σε ανακοίνωσή του το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021.
«Αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο του στο πεδίο που λαϊκισμού και της λάσπης που και καλά το ξέρει και καλά το υπηρετεί», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πλεύρης διαβεβαιώνοντας ότι το ΕΣΥ παρέχει στους ασθενείς την καλύτερη θεραπεία, όπως προβλέπουν οι κανόνες τις Ιατρικής επιστήμης.

Υπερδιπλασιασμός κλινών

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «οι κλίνες ΜΕΘ του ΕΣΥ έχουν υπερδιπλασιαστεί από τις 557 που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε 1300 και το σύνολο των κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα βρίσκεται στην πλήρη διαχείριση του ΕΣΥ».
Διερωτάται εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί την επίταξη κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα που ήδη έχουν διατεθεί «ή να βγάλουμε από αυτές τους ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται».

Οι μομφές

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε δηλώσεις του γενικού γραμματέα της ΟΕΝΓΕ για 139 ασθενείς που έπρεπε να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ «βρίσκονται εκτός με κίνδυνο τη ζωή τους».
«Άραγε ο Υπουργός Υγείας ασχολείται με το θέμα;
Επιβεβαιώνει αυτόν τον τραγικό αριθμό;
Έχει κάποιο σχέδιο να μην χαθούν τζάμπα, λόγω κυβερνητικής ολιγωρίας, κι άλλες ανθρώπινες ζωές;», ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.
Αναφέρει επίσης ότι «οι ιδιωτικές κλινικές πλουτίζουν καθημερινά με την απόφαση των Μητσοτάκη και Πλεύρη να μην τις επιτάσσουν, όμως πλέον, με τόσους νεκρούς καθημερινά, αυτό καταντά μαυραγοριτισμός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης