Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναβάλλεται το συνέδριο της ΝΔ για το πρώτο τρίμηνο του 2022 λόγω πανδημίας

Μητσοτάκης: Αναβάλλεται το συνέδριο της ΝΔ για το πρώτο τρίμηνο του 2022 λόγω πανδημίας
Η πρόταση του πρωθυπουργού για νέο γραμματέα του κόμματος είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη μετάθεση του συνεδρίου της ΝΔ για το πρώτο τρίμηνο του 2022, λόγω της πανδημίας, εισηγήθηκε από τα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στις εργασίες του προσυνεδρίου της ΝΔ στα Ιωάννινα, ανέφερε πως «μιλώντας με αρκετά κομματικά μας στελέχη και χθες, στην πολύ ωραία περιοδεία την οποία κάναμε στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι πιο σωστό στην παρούσα συγκυρία να μεταθέσουμε την οργάνωση του Τακτικού μας Συνεδρίου για τους πρώτους τρεις μήνες του 2022. Θα αναμένω τις σχετικές εισηγήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής για την ακριβή ημερομηνία.
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να οργανώσουμε ένα υποδειγματικό Συνέδριο, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Προφανώς και όλοι όσοι θα προσέρχονταν θα ήταν εμβολιασμένοι και θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και τη δυνατότητα να κάνουν και rapid test. Όμως, σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία θα έστελνε ενδεχομένως το λάθος μήνυμα».
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είμαστε ένα κόμμα, γνωρίζετε πολύ καλά ότι επί δικής μου Προεδρίας υλοποιήσαμε το θεσμό των ετήσιων Τακτικών Συνεδρίων -με την εξαίρεση του 2020 λόγω COVID-19- και θεωρώ επιβεβλημένο αυτή τη στιγμή να προχωρήσουμε σε αυτή τη μικρή χρονική μετάθεση έτσι ώστε νομίζω να είμαστε και εναρμονισμένοι με το γενικότερο κλίμα το οποίο επικρατεί στην κοινωνία».
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε για νέο γραμματέα του κόμματος τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Παύλο Μαρινάκη.
«Επειδή υπάρχουν κομματικές διαδικασίες οι οποίες δεν μπορούν να καθυστερήσουν, η εισήγησή μου θα ήταν να διεξαχθεί η επόμενη Συνεδρίαση της υφιστάμενης Πολιτικής Επιτροπής με αντικείμενο την εκλογή του νέου Γραμματέα του κόμματος. Και η πρότασή μου για νέο Γραμματέα του κόμματος είναι ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο Παύλος Μαρινάκης».
Κια κατέληξε λέγοντας «κατά συνέπεια, και ευχαριστώντας για ακόμα μία φορά τον Γιώργο Στεργίου για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στο κόμμα, εισηγούμαι αυτή τη διαδικασία, κύριε Γραμματέα, κύριε Γενικέ Διευθυντά του Κόμματος, κύριε Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, τη διεξαγωγή μιας εξ αποστάσεως Πολιτικής Επιτροπής με διαδικτυακή ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Γραμματέα του Κόμματος πριν το τέλος του έτους, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Και τη διεξαγωγή του Τακτικού μας Συνεδρίου κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, αναμένοντας τις εισηγήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής.
Θεωρώ ότι αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τη συγκυρία, είναι το πιο σωστό και το πιο επιβεβλημένο να κάνουμε ως ένα υπεύθυνο και ώριμο κόμμα που είμαστε».

Επίσκεψη στα γραφεία της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων

Τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ιωαννίνων επισκέφθηκε την Παρασκευή 26/11 ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τον υποδέχθηκαν η πρόεδρος της ΔΕΕΠ, Λένα Σταμάτη, ο πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων, Κ. Τασούλας, οι βουλευτέςΙωαννίνων, Γιώργος Αμυράς, και Μαρία Αλεξάνδρα Στεφάνου Κεφάλα και ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος.
Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στα στελέχη της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων, ένα 24ωρο πριν, αναφερόμενος  στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος και μεταξύ άλλων τόνισε πως «κάναμε ένα ακόμα βήμα για το ψηφιακό κόμμα, όμως το ψηφιακό κόμμα δεν υποκαθιστά τις κομματικές οργανώσεις», ενώ για τις προκλήσεις της τρέχουσας συγκυρίας, σημείωσε ότι «βρισκόμαστε στο μισό της τετραετίας, οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει αιτία εφησυχασμού, καθώς στόχος μας είναι να τρέξουμε με ταχύτητα σε ένα μέλλον που δεν μπορεί να μας περιμένει».
Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του Πρωθυπουργού στην πρόβλεψη της πρόεδρου της ΔΕΕΠ κ. Σταμάτη ότι θα είναι Πρωθυπουργός και την επόμενη τετραετία. “Σε αντίθεση με κάποιους που εμφανίζονται ως αυριανοί πρωθυπουργοί, εμείς λέμε ότι είμαστε πρωθυπουργοί όσο μας εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός”, απάντησε ο Πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι “εργαζόμαστε για να συνεχίσουμε να έχουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών”».
Σημειώνεται ότι τον πρωθυπουργό συνόδευσαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γ. Στεργίου, ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Στ.. Κονταδάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τ. Γαϊτάνης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Π. Μαρινάκης και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων Ν. Καλαϊτζίδης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->