Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δίκιο: ΝΔ, διαπλοκή και… ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τον Λοβέρδο για δικούς τους λόγους

Τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δίκιο: ΝΔ, διαπλοκή και… ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τον Λοβέρδο για δικούς τους λόγους
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δίκιο…
Σχετικά Άρθρα

Τελικά, μήπως ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δίκιο για το ότι παρεμβαίνουν τα άλλα κόμματα στις εκλογικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ;

Ποια στελέχη της ΝΔ στηρίζουν τον Α. Λοβέρδο ανοικτά;

  • Πριν λίγες μέρες μάθαμε ότι ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Φθιώτιδας Θανάσης Γιαννόπουλος δήλωσε δημοσίως ότι θα πάει να ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές τον Ανδρέα Λοβέρδο.
  • Επίσης, μάθαμε ότι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς έχει σηκώσει τηλέφωνα σε φίλους και γνωστούς σε Μεσσηνία και αλλού και προσπαθεί να στηρίξει τις προσπάθειες του Ανδρέα Λοβέρδου για να βγει αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ.
  • Επίσης, είναι γνωστές οι άριστες σχέσεις που διατηρούν ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη. Οι δύο άνδρες εκτός από τέννις που παίζουν συχνά μαζί, ήρθαν πολύ κοντά όταν και οι δύο στοχοποιήθηκαν στο σκάνδαλο της Νοvartis από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος προσβλέπει στην βοήθεια του φίλου του που έχει έναν πολύ οργανωμένο πυρήνα στην Β’ Αθήνας.
  • Ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος στο βιβλίο του έχει παραδεχτεί ότι σχεδιάζανε ερωτήσεις στην Βουλή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Θανάση Πλεύρη, βουλευτής της ΝΔ και σημερινό υπουργό Υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τις ερωτήσεις αυτές, τις κατέθετε ως ΚΙΝΑΛ ο υποψήφιος αρχηγός του κόμματος.


ΜΜΕ και δημοσκοπικές εταιρείες στρατευμένα στον Α.Λοβέρδο

Από εκεί και πέρα, βλέπουμε ότι παραδοσιακά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να βγάζουν τον Α. Λοβέρδο πρώτο στις δημοσκοπήσεις όταν είναι γενικά γνωστό ότι οι δημοσκοπήσεις σε αυτή τη φάση και με αυτό το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό καθώς είναι πολύ δύσκολο, πλέον, να βρεις ψηφοφόρο του ΚΙΝΑΛ.
Επίσης, πριν λίγες μέρες, είδαμε μία σκληρή επίθεση στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη από την εφημερίδα Καθημερινή και γνωστό σκιτσογράφο.
Το συγκρότημα διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και κυρίως είναι της κατεύθυνσης για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ. Ποιος είναι ο μόνος που μπορεί να υπηρετήσει ένα τέτοιο σενάριο; Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.

Γιατί η ΝΔ θέλει να στηρίξει τον Α. Λοβέρδο;

Διότι θεωρεί ότι θα ηγηθεί ενός κόμματος που δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνουν οι πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική. Και όχι μόνο.
Ένα ΚΙΝΑΛ που θα είναι φιλικά διακείμενο στη ΝΔ, θα μπορεί να στηρίξει νομοσχέδια και θεσμικές αλλαγές που χρειάζονται 180 βουλευτές.
Αλλαγές που θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο σε μελλοντική παντοδυναμία της ΝΔ σε πολιτικό επίπεδο.
Αλλαγές που εξυπηρετούν το ζωτικό χώρο της ΝΔ στην επιχειρηματική ελίτ.
Εάν εκλεγεί άλλο πρόσωπο στο ΚΙΝΑΛ όλα τα παραπάνω δεν είναι σίγουρα.

Γιατί Παπανδρέου - Ανδρουλάκης παίρνουν ξαφνικά αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ;

Το τελευταίο διάστημα τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης παίρνουν αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί;
Υπάρχει, επίσης, μία υπόνοια ότι τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον συμφέρει να βγει ένας από τους Παπανδρέου-Ανδρουλάκη διότι είναι πιο εύκολο να προσελκύσει ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι ξεκάθαρο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν και εκείνοι τον Ανδρέα Λοβέρδο, διότι αυτομάτως εάν εκλεγεί ένα προοδευτικό κομμάτι θα φύγει από το ΚΙΝΑΛ και θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Και βεβαίως, όλα αυτά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φύγουν από εκεί για να πάνε σε ένα κεντροδεξιό ΚΙΝΑΛ του Α. Λοβέρδου.

Προτιμάει Τσίπρα για αξιωματική αντιπολίτευση παρά απρόβλεπτο παίχτη

Γενικά, το Μαξίμου είναι γνωστό ότι θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα του χεριού τους.
Έχουν γίνει τόσα σε κυβερνητικό επίπεδο και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να συνέλθει και να κερδίσει πόντους.
Το ενδιαφέρον έχει στραφεί στο ΚΙΝΑΛ που φαίνεται να έχει ανεβασμένα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Η κυβέρνηση προτιμάει να έχει για αξιωματική αντιπολίτευση τον Α.Τσίπρα παρά έναν απρόβλεπτο παίκτη όπως ο Γ. Παπανδρέου ή έναν άγνωστο παίκτη όπως ο Ν. Ανδρουλάκης.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης