Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Ούτε lockdown θα γίνει ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει - Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι

Οικονόμου: Ούτε lockdown θα γίνει ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει - Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι
Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θα επιβληθεί νέο lockdown
Το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown απέρριψε για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση, με τον Γιάννη Οικονομόμου να υπογραμμίαζει ότι στόχος είναι να παραμείνουν «ανοικτές και πλήρως λειτουργικές, η κοινωνία, η οικονομία και η εκπαίδευση».
Περιγράφοντας τις κατευθύνσεις στις οποίες κινείται η στρατηγική της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε:
Πρώτον, δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής καινούριου lockdown.
Δεύτερον, καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο με την πρώτη όσο και με την τρίτη την αναμνηστική δόση.
Τρίτον, ενισχύεται συνεχώς το ΕΣΥ και τέταρτον συνεχίζονται σε όλη τη χώρα εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων. Όπως είπε, από σήμερα προστίθενται στη μάχη τα μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία θα χορηγούνται με βάση συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν είναι πανάκεια, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον εμβολιασμό.

Τέταρτον: Συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που έχουμε ανακοινώσει και ισχύουν, με έμφαση τους ανεμβολίαστους, αλλά και εκείνους τους τομείς και εκείνες τις επιχειρήσεις που παρατηρούνται συνεχείς παραβατικές συμπεριφορές.

Η επιστολή Μητσοτάκη σε von der Leyen

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επιστολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, με την οποία προτείνει την πραγματοποίηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ως προϋπόθεση ισχύος για τους άνω των 60 ετών του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (EU DCC) για ταξίδια εντός της Ε.Ε.
«Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων για τον τρόπο που κινούνται οι ανεμβολίαστοι και συστάσεις για τη συμπεριφορά όλων των πολιτών. Συνεχίζουμε χωρίς να έχουμε στον ορίζοντα την προοπτική του lockdown», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Βέλη σε Τσίπρα

«Ούτε lockdown θα γίνει ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει. Ο κ. Τσίπρας μοιάζει να εύχεται ένα νέο lockdown χωρίς να το εισηγείται πραγματικά. Έχει κάτι συγκεκριμένο να προτείνει;», ανέφερε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική ερώτηση και συνέχισε λέγοντας: «Είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που κάνει αντιπολίτευση με τον κορωνοϊό. Μιλά συνεχώς για πράγματα χωρίς να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα. Δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Βρισκόμαστε σε περίοδο μάχης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης