Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης για τα νέα μέτρα: Ανησυχούν για τις εκκλησίες, αλλά δεν μιλούν για τις πορείες - Δεν συζητάμε lockdown

Βορίδης για τα νέα μέτρα: Ανησυχούν για τις εκκλησίες, αλλά δεν μιλούν για τις πορείες - Δεν συζητάμε lockdown
Ο υπουργός Εσωτερικών απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown
Σχετικά Άρθρα

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στις αντιδράσεις για τους ελέγχους στις εκκλησίες και την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών.
«Όργανα της Πολιτείας μπορεί να κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους και στους ναούς, όπως κάνουν σε όλους τους άλλους χώρους. Οι έλεγχοι δεν μπορεί να είναι σε όλους, είναι δειγματοληπτικοί» είπε μιλώντας στον Ant1 και συνέχισε «δεν είδα τέτοια ανησυχία για άλλους χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως οι πορείες. Έχουμε βάλει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τις εκκλησίες. Μπορώ να πω ότι αυτό μπορεί να έχει και χαρακτήρα ιδεολογικών προκαταλήψεων».

«Όχι» σε νέο lockdown

Σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής lockdown, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο κ. Βορίδης τόνισε πως «εμείς ως Κυβέρνηση δεν συζητάμε το lockdown, το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό».
Συμπλήρωσε πως «εγώ έχω αποκλείσει το lockdown για πρακτικούς και ηθικούς λόγους, για λόγους αρχής, για λόγους δικαιωμάτων, για λόγους κατανομής του βάρους». Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, «η Γερμανία βρέθηκε στην ανάγκη να αγοράζει κλίνες ΜΕΘ από γειτονικές χώρες, επειδή δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της. Είναι κακό παράδειγμα διαχείρισης της πανδημίας η Γερμανία».
«Γιατί όχι στο lockdown; Όταν έχεις την λύση με το εμβόλιο, το οποίο παρέχεται δωρεάν και άμεσα την επόμενη ημέρα, όταν υπάρχει η δυνατότητα και η πλειονότητα των πολιτών έχει κάνει την επιλογή του εμβολιασμού, δεν μπορείς να μην επιτρέπεις την επαγγελματική δραστηριότητα του άλλου, να μην μπορεί να συμμετέχει σε πολιτιστικά αγαθά, να μην ασκεί τα πολιτικά δικαιώματα του, για μια μικρή μειοψηφία πολιτών που επιλέγει να μην εμβολιαστεί», επεσήμανε ο κ. Βορίδης.

Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε «τηρείται η αρχή της αναλογικότητας, που λέει ότι αν υπάρχει ηπιότερο μέτρο, ακολουθείται το ηπιότερο μέτρο», ενώ ανέφερε ότι εγείρεται και ζήτημα ανθρώπινων δικαιωμάτων, λέγοντας ενδεικτικά «τι θα κάνουμε; Θα βάζουμε τον άλλον με το ζόρι στο κρεβάτι, θα του τραβάμε το χέρι και θα του κάνουμε το εμβόλιο; Η υποχρεωτικότητα θα πρέπει να συνοδεύεται από κάποιου είδους κύρωση».
«Το δίλλημα δεν είναι υγεία ή οικονομία, τα μέτρα πρέπει να αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών και το θέμα είναι αν δουλεύουν τα μέτρα. Σε ότι αφορά τους αριθμούς, οι εμβολιασμοί βελτιώνονται τις τελευταίες ημέρες, έχουμε μισό εκατομμύριο νέα ραντεβού για εμβολιασμούς», επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης